Te huur: Orne Coudehard

Eenvoudig maar comfortabel chalet in de heuvels van Basse-Normandie

Corona voorwaarden: Geen annuleringskosten.

Dit vakantieverblijf is door vorige huurders beoordeeld en beloond met het cijfer 8.5

De huurprijs voor dit vakantiehuis (nr. 8977) bedraagt € 315 tot € 400 per week voor maximaal 6 personen.

Klik op een foto en start het fotoalbum

Vakantiehuis: Eenvoudig maar comfortabel chalet in de heuvels van Basse-Normandie te huur in Orne (Frankrijk)
Het huisje met hek, gezien vanaf de weg Uitzicht vanaf het hoge terras Het weiland van de buurman Woonkamer <br>Woonkamer met bank en stereo-installatie De houtkachel in de woonkamer De eethoek Zitje Het barretje bij de keuken Keukenblok <br>Keukenblok

Omschrijving van dit huis in de Orne Noord-Frankrijk:

Het huisje met hek, gezien vanaf de weg

Deze chalet is gelegen op een (eigen) heuvel.
Het huisje bestaat uit een woonkamer en een keuken, een badkamer en 3 slaapkamers. In totaal zijn er 6 slaapplaatsen (1 X 2-persoonsbed, 2 X 1-persoonsbed, 1x 1-persoonsbed met uitschuiflade met 2e bed).
Er is een volledige keukeninventaris beschikbaar, inclusief magnetrone en koelkast met vriesvak. Verder is er een stereo-installatie en een houtkachel aanwezig.
Om de avonduren door te komen zijn er diverse gezelschapsspellen beschikbaar. Er is geen TV met Nederlandstalige of Frantalige zenders, maar er is wel een flinke voorraad DVD-boxen met films en series. Deze kunnen worden afgespeeld op een TV-toestel met ingebouwde DVD-speler.
Er is geen wifi beschikbaar.

Direct naast het huisje bevindt zich een terras en iets verder op de heuvel ligt een tweede terras, dat een prachtig uitzicht biedt over het dal van de Orne.

Het onderhoud van dit vakantiehuis wordt gedaan door een lokale (Engelse) medewerker. Hij zal aanwezig zijn om de sleutel te overhandigen en zorgt dat het huisje spik en span op u wacht en voorzien is van een welkomstpakket (bestaande uit lokale producten). Na de autorit kunt u gemoedelijk zittend op het terras, met een heerlijk glas, genieten van de rust van het Normandische platteland.

Bezoekt u het huis in het voorjaar of de vroege zomer, dan is het de moeite waard om eens vroeg op te staan. Hoger op de heuvel kunt u het spel van jonge vossen en dassen bekijken. De ondernemende bezoeker beklimt de heuvel, loopt door het bosje (alles op eigen terrein) om boven aangekomen de wandeling te vervolgen op een pad dat onderdeel uitmaakt van het wandelnetwerk dat heel Normandië doorkruist.

BOEK NU of info opvragen

De omgeving van deze vakantiewoning in Basse Normandie:

Uitzicht vanaf het hoge terras

Coudehard is een rustig dorpje, op het Normandische platteland: een oud Romaans kerkje, een gemeentehuis en een paar boerderijtjes, zie ook fr.wikipedia.org/wiki/Coudehard

Op minder dan een kilometer afstand van het huisje ligt het indrukwekkende oorlogsmuseum en -gedenkplaats Mont Ormel. In deze omgeving is in 1944 op een onbeschrijfelijke manier gevochten tussen de geallieerden (Polen, Canadezen, Britten Amerikanen) en de Duitsers. De hele streek is doordrenkt van dit stukje geschiedenis.

Niet alleen de tweede wereldoorlog, maar ook de middeleeuwse geschiedenis heeft zijn sporen nagelaten. In Falaise, (op 25 kilometer), staat het indrukwekkende kasteel van Willem de Veroveraar (die in 1066 Engeland veroverde). De Normandische middeleeuwse geschiedenis kent vele verhalen die overal aanwezig zijn. Maar het begint zelfs nog eerder. Op veel plaatsen in de directe omgeving van het huisje zijn sporen van Keltische beschavingen aanwezig. In het plaatsje Bierre is zelfs een hele Keltische versterking te bezichtigen. Hoge muren van handgestapelde stenen, temidden van een prachtige natuurlijke omgeving, met heuvels en stromende beekjes. Menhirs staan eveneens op meerdere plaatsen in de directe omgeving.

Zeker ook aanbevelenswaardig is het bezoeken van de stoeterijen. Paarden spelen een belangrijke rol in de Franse geschiedenis en in die van Normandië in het bijzonder. Het is daarom niet verwonderlijk dat er veel grote boerderijen zijn waar ook heden ten dage nog prachtige oude rassen worden gefokt. De stoeterijen zelf zijn op zich al de moeite waard; 17e en 18e eeuwse imposante bedrijven met uitgebreide stallencomplexen, en grote landhuizen voor de lokale landadel.

Normandië is niet alleen uit historisch perspectief boeiend. Het landschap is heuvelachtig, hier en daar glooiend, verderop weer steil met rivieren die diep ingesneden door het landschap stromen. Je vindt er veel bossen, kleine dorpjes en overal kun je aanschuiven voor een heerlijke, traditionele, maaltijd.

Overal zijn wandelroutes uitgezet, voor het merendeel voorzien van duidelijke bewegwijzering. Je loopt er door de bossen en over de heuvels, vaak tussen de velden door, over onverharde wegen. Je waant je terug in de tijd.

Op 3 kilometer ligt het plaatsje Camembert, waar inderdaad de kaas van die naam vandaan komt en ook vandaag de dag nog wordt geproduceerd. Het spreekt voor zich dat het Camembert-museum in de buurt gevestigd is, namelijk in Vimoutiers. Deze stad is ook zeker een bezoekje waard.

De kust is ongeveer 60 kilometer verwijderd. Een dagje naar zee is dus goed te doen! Ook daar is weer volop te genieten van mooie vissersplaatsjes, en de mogelijkheid om de indrukwekkende geschiedenis van juni 1944 van nabij te aanschouwen.

In het huisje zijn folders en aanvullende informatie aanwezig over bezienswaardigheden, recreatiemogelijkheden en culinaire aanraders in de buurt.

Voor uw oriëntatie: Coudehard ligt in de buurt van de plaatsen: Haras du Pin, Camembert, Falaise, Argentan en Vimoutiers. Toon op landkaart

Via de volgende link vindt u nuttige vakantie informatie over Normandië met tips en bezienswaardigheden en heel veel foto's. In het fotoalbum van de Normandië wordt de schoonheid van Normandië goed in beeld gebracht.

Informatie voor de huurder:

Datum laatste update: 27-11-2022

Huurprijzen variëren van €315 in het laagseizoen tot €400 in het hoogseizoen.
In de huurprijs inbegrepen zijn de kosten van gas, water, licht, het welkomstpakket en de service van de lokale beheerder en het gebruik van de vaste inventaris.
Niet inbegrepen zijn:
- De huur van bedlinnen, handdoeken en theedoeken (€7,50 p.p., niet verplicht);
- Toeslag huisdieren (€15,- per huisdier).
Deze huurprijzen zijn per week, maar in overleg is het ook mogelijk om voor een midweek of een (lang) weekend te boeken. Neem hiervoor contact met ons op.

Bekijk de reviews/recensies en de details van de beoordelingen: Reviews bekijken Heeft u hier ook uw vakantie gevierd dan kunt u ook uw review en cijfers geven:
Review plaatsen

Wij adviseren u om tijdig een annuleringsverzekering af te sluiten. Bij voorkeur met een All-Risk dekking. U krijgt straks, wanneer u ons een bericht stuurt, van Vakantiehuis Frankrijk een e-mail met de link naar de pagina waar u straks de annuleringsverzekering en/of een reisverzekering kunt afsluiten. Bewaar deze e-mail straks goed.

Geen annuleringskosten

Aangepaste voorwaarden per 4 februari 2021

In verband met het Coronavirus heeft de verhuurder van dit vakantiehuis besloten om voor nieuwe verhuringen bijzondere en uiterst soepele voorwaarden te stellen indien u dit vakantiehuis zou willen huren. U krijgt namelijk een gratis flexibele huuroptie op deze vakantiewoning! Deze flexibele huuroptie geldt dus niet voor bestaande huurovereenkomsten tenzij uitdrukkelijk hierover in de huurovereenkomst afspraken zijn gemaakt.
Deze bijzondere voorwaarden zijn:

 • U mag zonder kosten annuleren indien op de dag voor aankomst door de Nederlandse overheid voor uw reisbestemming en/of departement een negatief reisadvies geldt met code Oranje of code Rood!
 • U bent de enige huurder die een optie krijgt. Per huurperiode wordt slechts één huuroptie verstrekt!
 • U betaalt eenmalig een bedrag als voorschot die u terug krijgt bij annulering wanneer op de dag voor aankomst code Oranje of code Rood geldt zoals hiervoor is omschreven.
 • Indien op een moment voor de aankomstdatum geen reisbeperkingen gelden voor Frankrijk en er geen negatief reisadvies met de code Oranje of code Rood meer geldt dan kan de verhuurder aan u vragen om de flexibele huuroptie om te zetten in een definitieve reservering. Indien u besluit om onherroepelijk te willen reserveren dan vervalt uw flexibele huuroptie en ontvangt u van de verhuurder een factuur voor de kosten die u nog verschuldigd bent en alle overige bescheiden. Indien u alsdan niet besluit om definitief te reserveren dan heeft de verhuurder het recht om de flexibele huuroptie in te trekken en krijgt u uw aanbetaling niet terug.
 • Wanneer binnen uw flexibele huuroptie periode iemand anders de vakantiewoning wil gaan huren die geen flexibele optie wenst maar direct en onherroepelijk en zonder enig voorbehoud wil boeken en u wil of kan op dat moment zelf niet onherroeplijk reserveren dan vervalt de huuroptie en kan de andere persoon de vakantiewoning gaan reserveren. Maar voordat de woning aan een ander wordt toegewezen krijgt u van de verhuurder drie dagen de tijd om hierover een beslissing te nemen.

Over deze woning zijn nog de volgende bijzonderheden te vermelden:

 • Huisdier welkom is aanwezig Huisdier welkom
 • Buiten bebouwde kom is aanwezig Buiten bebouwde kom
 • Grote tuin is aanwezig Grote tuin
 • Geen kinderen Adults only is aanwezig Geen kinderen Adults only
 • Omheind terrein is aanwezig Omheind terrein
 • Eigen parkeerplaats is aanwezig Eigen parkeerplaats
 • Rustig gelegen is aanwezig Rustig gelegen
 • Stilte puur natuur is aanwezig Stilte puur natuur
 • Barbeque is aanwezig Barbeque
 • Zeer veel privacy is aanwezig Zeer veel privacy
 • Heel mooi uitzicht is aanwezig Heel mooi uitzicht
 • Vrijstaand huis is aanwezig Vrijstaand huis
 • Complete keuken is aanwezig Complete keuken

Sportieve mogelijkheden in de nabijheid:

 • Wandelen is aanwezig Wandelen
 • Fietsen is aanwezig Fietsen
 • Zwemmen is aanwezig Zwemmen
 • Vissen is aanwezig Vissen
 • Golfen is aanwezig Golfen
 • Paardrijden is aanwezig Paardrijden

Klik op de volgende link voor uitgebreide en gedetailleerde informatie over dit vakantiehuis.

Alternatieve vakantiehuizen in de omgeving?

Is dit vakantiehuis voor u niet geschikt of is het niet beschikbaar dan verzoeken wij u de volgende links te gebruiken voor de vakantiehuizen die in de omgeving van dit huis liggen:

Coudehard Haras du Pin Camembert Falaise Argentan Vimoutiers Orne Basse Normandie Midden-Frankrijk

Over Vakantiehuis Frankrijk

Vakantiehuis-Frankrijk.nl is een organisatie die zich vanaf 2003 bezig houdt met dienstverlening voor particuliere huiseigenaren in Frankrijk die hun dierbare vakantiewoning willen delen met andere Nederlanders en Vlamingen. Op deze manier kunnen de Nederlanders en Vlamingen die zich (nog) geen 2e huis in Frankrijk kunnen veroorloven toch op een betaalbare manier genieten van de prachtige huizen op de mooiste locaties in Frankrijk. Maar de eigenaren kunnen hun huis in Frankrijk, zoals u ziet, bij ons ook te koop zetten. Dus voor huren en kopen bieden wij u een mooi aanbod van (vakantie)huizen. Dit is de formule voor een onvergetelijke vakantie of het oneindige genot van het bezit van uw eigen (tweede) huis in Frankrijk.
Inmiddels hebben circa 900 eigenaren zich bij vakantiehuis-frankrijk.nl aangesloten en hebben de afgelopen jaren vele tienduizenden Nederlands en Belgen tot groot genoegen hun vakantie in een vakantiehuis, bungalow, villa, gite of appartement in Frankrijk doogebracht.
Wilt u ook de disclaimer eens lezen? Hier staat o.a. in dat u als huurder zelf aansprakelijk bent voor de afspraken die u met een verhuurder van een vakantiehuis maakt.
U vindt overigens ook bij ons kastelen die gehuurd kunnen worden alsmede boerderijen, gîtes, chalets, studio's, vakantiehuisjes op een kleine camping of een heerlijk huis op een groot Frans landgoed. En er is keus genoeg tussen goedkoop en exclusief

Bekijk alle vakantiehuizen die op Vakantiehuis Frankrijk te huur worden aangeboden.