Te huur: Orne Coudehard

Eenvoudig maar comfortabel chalet in de heuvels van Basse-Normandie

Dit vakantieverblijf is door vorige huurders beoordeeld en beloond met het cijfer 8.6

De huurprijs voor dit vakantiehuis (nr. 8977) bedraagt €310 tot € 395 per week voor maximaal 4 personen.

Met de volgende link button kunt u contact opnemen met de verhuurder van dit vakantiehuis voor nadere informatie of reservering. Wilt u wel de beschikbaarheid controleren?
Klik op de kalender link om te zien wanneer het vakantiehuis nog gehuurd kan worden.
📆Klik hier voor beschikbaarheid ✉ Contact verhuurder 🛈 Overzicht huurprijzen

Klik op een foto en start het fotoalbum.

Vakantiehuis: Eenvoudig maar comfortabel chalet in de heuvels van Basse-Normandie te huur in Orne (Frankrijk)
Blik op het huisje op de heuvel Het huisje met hek, gezien vanaf de weg Uitzicht vanaf het hoge terras Het weiland van de buurman Eethoek <br>Eettafel met stoelen keuken met bar <br>Gezicht op de keuken met bar, gezien vanuit de woonkamer zitje <br>Extra zitje met uitklaptafel Bar met barstoelen <br>Bar met barstoelen Keuken <br>Keuken met inductiekookplaat, oven, magnetron en koel-/vrieskast
❤️ Opslaan in Favorieten

Omschrijving van dit huis in de Orne Noord-Frankrijk:

Blik op het huisje op de heuvel

Deze chalet is gelegen op een (eigen) heuvel.
Het huisje bestaat uit een woonkamer en een keuken, een badkamer en 3 slaapkamers. In totaal zijn er 5 slaapplaatsen (1 X 2-persoonsbed, 2 X 1-persoonsbed, 1x 1-persoonsbed.
Er is een volledige keukeninventaris beschikbaar, inclusief oven, magnetron en koel- en vrieskast. Verder is er een stereo-installatie en een houtkachel aanwezig.
Om de avonduren door te komen zijn er diverse gezelschapsspellen beschikbaar. Er is geen TV met Nederlandstalige of Franstalige zenders, maar er is wel een flinke voorraad DVD-boxen met films en series. Deze kunnen worden afgespeeld op een TV-toestel met ingebouwde DVD-speler.
Er is geen wifi beschikbaar.

Direct naast het huisje bevindt zich een terras en iets verder op de heuvel ligt een tweede terras, dat een prachtig uitzicht biedt over het dal van de Orne.

Het onderhoud van dit vakantiehuis wordt gedaan door een lokale (Engelse) medewerker. Hij zal aanwezig zijn om de sleutel te overhandigen en zorgt dat het huisje spik en span op u wacht en voorzien is van een welkomstpakket (bestaande uit lokale producten). Na de autorit kunt u gemoedelijk zittend op het terras, met een heerlijk glas, genieten van het uitzicht en de rust van het Normandische platteland.

📆Klik hier voor beschikbaarheid ✉ BOEK NU of info opvragen


De omgeving van deze vakantiewoning in Basse Normandie:

Het huisje met hek, gezien vanaf de weg

Coudehard is een rustig dorpje, op het Normandische platteland: een oud Romaans kerkje, een gemeentehuis en een paar boerderijtjes, zie ook fr.wikipedia.org/wiki/Coudehard

Op minder dan een kilometer afstand van het huisje ligt het indrukwekkende oorlogsmuseum en -gedenkplaats Mont Ormel. In deze omgeving is in 1944 op een onbeschrijfelijke manier gevochten tussen de geallieerden (Polen, Canadezen, Britten Amerikanen) en de Duitsers. De hele streek is doordrenkt van dit stukje geschiedenis.

Niet alleen de tweede wereldoorlog, maar ook de middeleeuwse geschiedenis heeft zijn sporen nagelaten. In Falaise, (op 25 kilometer), staat het indrukwekkende kasteel van Willem de Veroveraar (die in 1066 Engeland veroverde). De Normandische middeleeuwse geschiedenis kent vele verhalen die overal aanwezig zijn. Maar het begint zelfs nog eerder. Op veel plaatsen in de directe omgeving van het huisje zijn sporen van Keltische beschavingen aanwezig. In het plaatsje Bierre is zelfs een hele Keltische versterking te bezichtigen. Hoge muren van handgestapelde stenen, temidden van een prachtige natuurlijke omgeving, met heuvels en stromende beekjes. Menhirs staan eveneens op meerdere plaatsen in de directe omgeving.

Zeker ook aanbevelenswaardig is het bezoeken van de stoeterijen. Paarden spelen een belangrijke rol in de Franse geschiedenis en in die van Normandië in het bijzonder. Het is daarom niet verwonderlijk dat er veel grote boerderijen zijn waar ook heden ten dage nog prachtige oude rassen worden gefokt. De stoeterijen zelf zijn op zich al de moeite waard; 17e en 18e eeuwse imposante bedrijven met uitgebreide stallencomplexen, en grote landhuizen voor de lokale landadel.

Normandië is niet alleen uit historisch perspectief boeiend. Het landschap is heuvelachtig, hier en daar glooiend, verderop weer steil met rivieren die diep ingesneden door het landschap stromen. Je vindt er veel bossen, kleine dorpjes en overal kun je aanschuiven voor een heerlijke, traditionele, maaltijd.

Overal zijn wandelroutes uitgezet, voor het merendeel voorzien van duidelijke bewegwijzering. Je loopt er door de bossen en over de heuvels, vaak tussen de velden door, over onverharde wegen. Je waant je terug in de tijd.

Op 3 kilometer ligt het plaatsje Camembert, waar inderdaad de kaas van die naam vandaan komt en ook vandaag de dag nog wordt geproduceerd. Het spreekt voor zich dat het Camembert-museum in de buurt gevestigd is, namelijk in Vimoutiers. Deze stad is ook zeker een bezoekje waard.

De kust is ongeveer 60 kilometer verwijderd. Een dagje naar zee is dus goed te doen! Ook daar is weer volop te genieten van mooie vissersplaatsjes, en de mogelijkheid om de indrukwekkende geschiedenis van juni 1944 van nabij te aanschouwen.

In het huisje zijn folders en aanvullende informatie aanwezig over bezienswaardigheden, recreatiemogelijkheden en culinaire aanraders in de buurt.

Voor uw oriëntatie: Coudehard ligt in de buurt van de plaatsen: Haras du Pin, Camembert, Vimoutiers, Argentan en Falaise. Toon op landkaart

Via de volgende link vindt u nuttige vakantie informatie over Normandië met tips en bezienswaardigheden en heel veel foto's. In het fotoalbum van de Normandië wordt de schoonheid van Normandië goed in beeld gebracht.

Informatie voor de huurder:

📆Klik hier voor beschikbaarheid ✉ BOEK NU of info opvragen ❤️ Opslaan in Favorieten

Informatie over de huurprijzen

De huurprijzen voor deze accommodatie lopen van € 310 tot € 395 per week. Indien het mogelijk is om per dag te huren dan worden dagprijzen in rekening gebracht. Wanneer u op de button "BOEK NU of info opvragen" klikt dan kunt u ook eenvoudig de huur met de bijkomende kosten uitrekenen.

Datum laatste update: 03-11-2023

Huurprijzen variëren van €310 in het laagseizoen tot €395 in het hoogseizoen.
In de huurprijs inbegrepen zijn de kosten van gas, water, licht, het welkomstpakket, de service van de lokale beheerder en het gebruik van de vaste inventaris.
Niet inbegrepen zijn:
- De huur van bedlinnen, handdoeken en theedoeken (€7,50 p.p., niet verplicht);
- Toeslag huisdieren (€15,- per huisdier, maximaal 3 huisdieren toegestaan).
Deze huurprijzen zijn per week, maar in overleg is het ook mogelijk om voor een midweek of een (lang) weekend te boeken. Neem hiervoor contact met ons op.

Bekijk de reviews/recensies en de details van de beoordelingen: Reviews bekijken Heeft u hier ook uw vakantie gevierd dan kunt u ook uw review en cijfers geven:
Review plaatsen

Wij adviseren u om tijdig een annuleringsverzekering af te sluiten. Bij voorkeur met een All-Risk dekking. U krijgt straks, wanneer u ons een bericht stuurt, van Vakantiehuis Frankrijk een e-mail met de link naar de pagina waar u straks de annuleringsverzekering en/of een reisverzekering kunt afsluiten. Bewaar deze e-mail straks goed.

Over deze woning zijn nog de volgende bijzonderheden te vermelden:

 • Huisdier welkom is aanwezig Huisdier welkom
 • Buiten bebouwde kom is aanwezig Buiten bebouwde kom
 • Grote tuin is aanwezig Grote tuin
 • Omheind terrein is aanwezig Omheind terrein
 • Eigen parkeerplaats is aanwezig Eigen parkeerplaats
 • Rustig gelegen is aanwezig Rustig gelegen
 • Stilte puur natuur is aanwezig Stilte puur natuur
 • Barbeque is aanwezig Barbeque
 • Zeer veel privacy is aanwezig Zeer veel privacy
 • Heel mooi uitzicht is aanwezig Heel mooi uitzicht
 • Vrijstaand huis is aanwezig Vrijstaand huis
 • Complete keuken is aanwezig Complete keuken

Sportieve mogelijkheden in de nabijheid:

 • Wandelen is aanwezig Wandelen
 • Fietsen is aanwezig Fietsen
 • Zwemmen is aanwezig Zwemmen
 • Vissen is aanwezig Vissen
 • Golfen is aanwezig Golfen
 • Paardrijden is aanwezig Paardrijden

Klik op de volgende link voor uitgebreide en gedetailleerde informatie over dit vakantiehuis:

🛈 Extra informatie

Alternatieve vakantiehuizen in de omgeving?

Is dit vakantiehuis voor u niet geschikt of is het niet beschikbaar dan verzoeken wij u de volgende links te gebruiken voor de vakantiehuizen die in de omgeving van dit huis liggen:

🏡Coudehard 🏡Haras du Pin 🏡Camembert 🏡Vimoutiers 🏡Argentan 🏡Falaise 🏡Orne 🏡Basse Normandie 🏡Midden-Frankrijk

Over Vakantiehuis Frankrijk

Vakantiehuis-Frankrijk.nl is een organisatie die zich vanaf 2003 bezig houdt met dienstverlening voor particuliere huiseigenaren in Frankrijk die hun dierbare vakantiewoning willen delen met andere Nederlanders en Vlamingen. Op deze manier kunnen de Nederlanders en Vlamingen die zich (nog) geen 2e huis in Frankrijk kunnen veroorloven toch op een betaalbare manier genieten van de prachtige huizen op de mooiste locaties in Frankrijk. Maar de eigenaren kunnen hun huis in Frankrijk, zoals u ziet, bij ons ook te koop zetten. Dus voor huren en kopen bieden wij u een mooi aanbod van (vakantie)huizen. Dit is de formule voor een onvergetelijke vakantie of het oneindige genot van het bezit van uw eigen (tweede) huis in Frankrijk.
Inmiddels hebben circa 900 eigenaren zich bij vakantiehuis-frankrijk.nl aangesloten en hebben de afgelopen jaren vele tienduizenden Nederlands en Belgen tot groot genoegen hun vakantie in een vakantiehuis, bungalow, villa, gite of appartement in Frankrijk doorgebracht.
Wilt u ook de 🛈 Disclaimer eens lezen? Hier staat o.a. in dat u als huurder zelf aansprakelijk bent voor de afspraken die u met een verhuurder van een vakantiehuis maakt.
U vindt overigens ook bij ons kastelen die gehuurd kunnen worden alsmede boerderijen, gîtes, chalets, studio's, vakantiehuisjes op een kleine camping of een heerlijk huis op een groot Frans landgoed. En er is keus genoeg tussen goedkoop en exclusief

Bekijk alle vakantiehuizen die op Vakantiehuis Frankrijk te huur worden aangeboden.