Te huur: Lot et Garonne Mezin

In het centrum van een stadje met winkels en restaurants staat het huis van de kurkfabrikant, La maison du bouchonnier met modern comfort en charme.

De huurprijs voor dit vakantiehuis (nr. 6951) bedraagt €795 tot € 1.200 per week voor maximaal 4 personen.

Klik op een foto en start het fotoalbum.

Vakantiehuis: In het centrum van een stadje met winkels en restaurants staat het huis van de kurkfabrikant, La maison du bouchonnier met modern comfort en charme. te huur in Lot et Garonne (Frankrijk)
Terras <br>Terras het tuin meubilair kan gemakkelijk verplaatst worden naargelang het aantal gasten. De roos Dee Dee Bridgewater op het terras <br>Een plekje op het terras met de roos Dee Dee Bridgewater Het tuin meubilair is gemakkelijk verplaatsbaar. Trapje vanaf terras naar de tuin <br>De tuin is volledig ommuurd en ligt hoger dan het terras. Er staat een eeuwenoude lindeboom evenals palmbomen en bananenbomen, een laurier en een Catalpa. Overdekt gedeelte van het terras <br>Hier werd vroeger de kurk gekookt. nu staat er een eettafel en 6 stoelen. Het terras heeft een overdekt gedeelte. <br>Het overdekte gedeelte van het terras met eettafel en stoelen en er staat een houtskool Barbecue. Er is ook een elektrische Plancha. Terras <br>Overdekt terras met eettafel en stoelen, een zitje onder de Parasol en nog een ronde tafel met stoelen zodat u ook in de openlucht kan tafelen.Het meubilair kan gemakkelijk verplaatst worden waar u he Huiskamer met zicht op terras en tuin. <br>De huiskamer met eettafel en sofa heeft zicht op terras en tuin. De tafel heeft twee verlengbladen en er zijn 6 eettafel stoelen in huis. Zitje in de tuin <br>Het meubilair is licht gewicht zodat het gemakkelijk verplaatsbaar is en u het kan plaatsen waar u wilt. Huiskamer <br>De huiskamer met zicht op tuin en terras, de eettafel heeft uittrekbladen er staan 6 eettafel stoelen in het huis.
❤️ Opslaan in Favorieten

Omschrijving van dit huis in de Lot et Garonne Zuid-West-Frankrijk:

Terras <br>Terras het tuin meubilair kan gemakkelijk verplaatst worden naargelang het aantal gasten.

In de Lot-et-Garonne, in de vroegere Gascogne, staat in het centrum van een middeleeuws stadje met winkels en restaurants het huis van de vroegere kurk fabrikant vandaar de naam La maison du bouchonnier. Het huis is eigenlijk 2 onder een kap ik bewoon zelf de woning naast het vakantiehuis beide woningen zijn gescheiden door een dikke stenen muur, langgeleden moeten het twee huizen geweest zijn. U heeft een volledig huis tot uw beschikking en volledige privacy. Openlucht zwembad met zonneweide op amper 5 minuten loop afstand
De streek profiteert van mild klimaat. Mezin ligt halverwege op een lijn tussen Bordeaux en Toulouse.
De zonne-uren per jaar zijn vergelijkbaar met die rond de middellandse zee maar het is hier minder droog 's zomers is het warm maar minder warm dan zuidelijker van Toulouse. Bij de aanschaf van het huis speelde voor ons het klimaat gedurende het hele jaar een grote rol. Het is een wijn en Armagnac streek.
Mezin had in de 19de tot half 20 ste eeuw een rijke kurk exploitatie waar nu het kurk museum nog van getuigt.
Mezin ligt in de wijnstreek Cotes de Gascogne en de Armagnac de la Tenareze en grenst aan de Buzetstreek. De streek heeft een eigen aperitief "Floc" op basis van druif en Armagnac zoals de Charente zijn Pineau heeft.

Het huis heeft alle modern comfort en volgens mijn gasten ontbreekt er niets aan huishoudelijk gerief.
In 2017 is de beneden badkamer volledig gerenoveerd een inloop douche in plaats van bad. Sinds mei 2022 hoort er bij de Masterslaapkamer een badkamer met een douchecabine, WC en wastafel, zodat er op de verdieping ook een badkamer is waardoor het huis nog beter geschikt is voor 4 volwassen personen of een gezin met kinderen. Op de gelijkvloers heeft de tv kamer nu een convertible bank (Ikea 140) zodat men eventueel ook beneden kan slapen bijvoorbeeld als de trap een probleem oplevert. Vraag het wel vooraf want de convertible wordt normaal gebruikt als bank en als de tv kamer omgezet moet worden naar slaapkamer doe ik dat voor uw komst.
Het huis en de stadstuin hebben zijn charme behouden, Mézin valt onder historische monumenten dus er mag niet aan het uiterlijk verandert worden zonder toestemming van de architect du patrimoine.
Het huis biedt plaats aan maximum 4 volwassen personen of een familie met kinderen er zijn drie 2-persoonsbedden. Een gezellig terras met een overdekt gedeelte waar een eettafel staat, er staat meubilair genoeg om op het terras en in de tuin van de zon of de schaduw te genieten. Er is een kinderledikantje en een reisbedje aanwezig evenals een kinderstoel, speelgoed en ook kinderleesboeken ook nl.
Het verwarmde openlucht zwembad met zonneweide is op loopafstand 0.150 km open in de zomer van 14 tot 20 uur de entree is €2,00 per persoon.
Er horen 2 fietsen bij het huis dat aan de Euro velo fietsroute ligt maar het gebied is heuvelachtig hetgeen het interessanter maakt om elektrische fietsen te huren bij een bedrijf in de plaats zelf of op 10 km dat bedrijf organiseert ook begeleide fietstochten de verhuurder spreekt Engels (native).
Er kunnen hier prachtige wandelingen gemaakt worden Mézin is een halteplaats aan de pelgrimsroute naar St Jacques de Compostella. Uitgestippelde wandel routes liggen in het huis voor u gereed.

Ik woon hier met plezier en permanent. In huis ligt documentatie die ik bijhoud zodat u uw dagen kan organiseren aan de hand van de documentatie, ik kan u ook tips en inlichtingen verschaffen of zoektermen en zondagochtend houd ik het Office de tourisme open daar mag u ook documentatie en inlichtingen komen halen, het is dan marktdag in Mézin het toerisme bureau is tussen de 2 cafés met terras. Buiten de openings tijden van het office de touriseme kan u zich tot de bibliotheek wenden waar ook documentatie ligt mocht ik een laatste nieuwigheid vergeten zijn.

Golfterreinen in de omgeving de dichtstbijzijnde en naar oordeel van mijn gasten de mooiste is een 18 holes in Barbaste op 15 km van het huis. Eauze en Casteljaloux hebben ook een golfterrein. Casteljaloux heeft ook thermen ook aangenaam voor een dagje relaxen.
Het huis met zijn dikke stenen muren is natuurlijk koel waardoor airconditioning overbodig is maar er zijn wel ventilators tot uw beschikking.
Op de etage zijn drie twee persoon slaapkamers. Respectievelijk een 160X200 bed en op de grootste kamer (25 m2) met een badkamer en-suite staat een bed met twee matrassen op twee elektrisch verstelbare latten bodems. De 3de kamer heeft een 140X190 bed.
Beneden is de huiskamer, een van alle comfort voorziene keuken, een badkamer met inloop douche, douchescherm, wastafel, handdoek-droger en toilet. Het water wordt verwarmd door een zonnepaneel en wordt opgeslagen in een cumulus.
Het huis heeft een Centrale verwarming op stadsgas en ook een open haard.
In de stookruimte staat de wasmachine (2016) en de droger (oktober 2018)
Een tv kamer met boekenkast en Smart TV dus als u op uw telefoon of Ipad een App heeft dan kan u uw eigen programma kijken via de USB toegang. De 2 zit bank is convertible maar als u die wilt gebruiken om op te slapen wil ik wel gewaarschuwd worden zodat het als bed opgemaakt kan worden hetgeen ik zelf doe samen met mijn hulp.

In de huiskamer is een spelletjes kast en een boekenkast met uitgebreide toeristische informatie. Er is een verzameling van 200 Dvd's
Er is ook een petanque set aanwezig en de spelregels want op la place du club kan petanque ook wel jeu de boules genoemd, gespeeld worden.

Het huis heeft zijn gezellige sfeer behouden zonder dat het erg bewerkelijk is om schoon te houden. De lakens breng ik naar de wasserij in Mézin en als uw bagage uit het huis is maakt mijn schoonmaakster het grondig schoon voor de komst van de volgende gasten. belangrijk dat u aankomst en vertrektijd (10:30) respecteert daarmee bedoel ik dat u later dan de aankomsttijd (16:00) mag arriveren maar liever niet vroeger u mag me ook een boodschap sturen van onderweg met uw geschatte aankomst tijd. Mijn schoonmaakster begint haar werk op de verdieping, zodat u eventueel nog even in de tuin kan verblijven.

Het terras ligt gelijkvloers met het huis, op het terras mag ook gerookt worden en de romantische volledig ommuurde tuin met zijn mooie oude Lindeboom ligt een paar treetjes hoger en is veilig voor kinderen en honden.
Ik huur sinds 20 jaar een parkeerplaats in een privé cour voor mijn gasten op 150 m van het huis.
Het huis staat in het centrum van, vooral zomers, een gezellig druk stadje en ook in de nabije omgeving wordt van alles georganiseerd zowel op cultureel als ludiek plan. Mézin heeft op maandagavond in juli en augustus en begin september een gezellige eetmarkt u koopt aan de kraampjes bij de produkteurs en er staan lange tafels waar u aan kan schuiven er is een muziektent en een dansvloer bij. Ondanks de zomerse bedrijvigheid zijn huis en tuin een oase van rust hetgeen mijn gasten altijd verbaast. Vanaf het ontbijt tot het weer bedtijd is, is het heerlijk om in de tuin te lezen, te zonnen, te borrelen, kortom te genieten. Vanaf april tot midden november is het zomers weer vanaf 21 september spreken we over de Indian summer oktober 2022 was het boven de 25 graden gedurende de hele maand.
De winkels zijn vlakbij dus iedere morgen kan er een versgebakken stokbrood en croissants gekocht worden de kruidenier, groenten, fruit, kaas, delicatessen. kant en klare maaltijden kunt u kopen bij de slager. De straat naar uw parkeerplaats, de winkels en de markt begint op de hoek van de straat waar het huis staat het is 5 minuten lopen tot de Marktplaats.
Zondagochtend is het markt en donderdags een kleine bio markt (er staat een caddie in het huis). De zomer avond eetmarkt is op maandag.
De kranten en tabakswinkel verkoopt de Nederlandse krant de Telegraaf , het Laatste Nieuws ook wel en de Volkskrant op verzoek. Op 12 km in Nérac vindt u de Lidl en daarnaast heeft de slager uit Mézin ook een winkel waar naast vlees ook groenten, conserven en klaargemaakte maaltijden verkocht worden. Iets verder is de Super U met bezinepompen en op het terrein een restaurant waar goede menu geserveerd worden. Dichter naar het centrum van Nérac is er een zone commercial met een Intermarché en op de "Foirail" een Parkeerplaats waar ik zelf mijn auto parkeer om in de stad Nérac te winkelen of naar de markt te gaan, er is een Carrefour Market en het straatje ernaast een heerlijke chocolatier met artisanale bonbons. In Nérac is op zaterdag ochtend een mooie grote markt.

Laagste prijs garantie! Deze verhuurder met huisnummer 6951 garandeert uitdrukkelijk dat hij in alle gevallen de huurders de laagste huurprijs zal aanbieden.

📆Klik hier voor beschikbaarheid ✉ BOEK NU of info opvragen


De omgeving van deze vakantiewoning in Aquitaine (Gascogne Of Ook het Franse Toscane):

De roos Dee Dee Bridgewater op het terras <br>Een plekje op het terras met de roos Dee Dee Bridgewater Het tuin meubilair is gemakkelijk verplaatsbaar.

De omgeving is erg mooi met typische middeleeuwse dorpjes en Romaanse kerken en ligt in de wijnvelden, zonnebloemvelden en boomgaarden, het is niet nodig veel kilometers te rijden de stadjes en dorpen liggen zo'n 10 km uit elkaar. Bijvoorbeeld het mooie ronde dorp Fourcès met café-restaurant is op 6 km, Heux, Condom, Montréal, Larresingle, Gondrin, Eauze met zijn zeer grote donderdagochtend markt, goede restaurants voor redelijke prijzen zijn overal te vinden. Nérac, Vianne, Lavardac heeft een mooie woensdagochtend markt en een brocantewinkel. Barbaste heeft een 18 holes golfterrein en is op 15 km. Agen is de hoofdstad van de Lot-et-Garonne en ligt op 36 km van Mézin het is er aangenaam rondlopen. Tegen Agen ligt Roquefort niet de plaats van de Kaas maar van Walibi dat nu Waligator heet er is een pret en waterpark met de grootste of één van de grootste waterglijbanen van Europa In een cirkel van 40 km is er erg veel te bezichtigen en te genieten. Dicht bij Mézin is er ook een bomenklimpark waar ook ponies en kano's zijn.
Mezin ligt in de Lot-et Garonne, limiet Gers met zijn glooiend Toscaans aandoend landschap en ook op de limiet van de Landes, Deze streek heette vroeger de Gascogne de bossen beginnen aan de rand van Mezin. Dichtbij dus maximum 30 km vanaf het huis is er veel te bezichtigen of te wandelen, en verder weg natuurlijk ook u kan langere tochten maken maar ook een dag tocht naar Biaritz of de Pyreneëen of naar Bordeaux of Arcachon de dichtbijzijnde kust plaats is Mimizan, in huis staat een boekenkast met documentatie in een week komt u tijd tekort om overal van te genieten.
Er zijn kanos te huur in de zomer. Het openbare openlucht zwembad is op amper 5 minuten loopafstand en is verwarmd tot 26 graden er is een zonneweide bij en een apart peuterbad het is een gezellig familiebad in de gite liggen strandlakens gereed. In de directe omgeving is een water pret park en ook natuurlijk zwemwater met strandjes. Het pretpark Walibi nu Waligator is op 30 km en op 15 km is er een boom klimpark "Acrobranches" in Cauderoue daar is het begin van de de bossen van de Landes die doorgaan tot de kust.
Wandelen en/of fietsen: Mezin ligt aan de Jacobs route en op de nieuwe fietsroute van Scandinavie naar Spanje, bij het huis horen 2 fietsen maar er worden in Mézin ook elektrische fietsen verhuurd let er wel op in Frankrijk kennen we niet de fietspaden zoals in Nederland hetgeen ikzelf niet prettig vind. in de Gite ligt een map met geprinte wandelcircuits een wandeling kan u starten vanaf de voordeur, in de documentatiekast liggen ook fiets routes, "la voie verte" langs de Canal lateral van de Garonne die verder zuidwaarts Canal de Midi heet heeft een uitsluitend voor wandelaars en fietsers route, het is een hele mooie tocht tot Agen het kanaal gaat daar via Le pont canal over de rivier Garonne. Er kunnen elektrische fietsen gehuurd worden die aan huis geleverd worden eventueel is het ook mogelijk zich bij een groep aan te sluiten als u deze intentie heeft laat het me dan zo snel mogelijk weten svp of u kan de Engelstalige verhuurde ook zelf contacteren.
Half april is de tour du Lot-et-Garonne een rit van 175 km waar bekende coureurs van de Tour de France in meerijden.
In de rivier op loopafstand van het huis kan gevist worden (visvergunning per dag of langer)In de viswaters in de omgeving worden Karpers, Snoek en meer soorten vis gevangen en er zijn Forellenmeren.

Ik woonde in de Somme en in Parijs en sinds 2001 in Mezin waar ik goed ingeburgerd ben, het is me een genoegen het plezier om hier te leven met vakantiegangers te delen u mag altijd bij me aanbellen. Voor wie het liever zelf uitzoekt staat een kast met uitgebreide documentatie betreffend wat er in Mezin en de omgeving te doen en te bezichtigen is. De streek is ook bekend om de wijngaarden: Les cotes de Gascogne, le Buzet, le Madiran, Armagnac de la Tenareze en het aperitif Floc. Ieder wijndomein heeft een proeflokaal evenals de Cave van de cooperatieve in Mézin ook in Buzet en in Condom , EpiMarché een winkel en bistrot met terras op de marktplaats in Mezin verkoopt wijn aan dezelfde prijs als op het domein. Ik kan u ook een wijn proeverij circuit voor u uitstippelen. Streekproducten vooral op basis van eend. Als vee vindt men hier de Blonde d'Aquitaine en de Charolaiskoeien. Op kleine schaal worden ook varkens gefokt en er staat een charcuteriekraam op de markt in Nérac en Lavardac van een fokker uit Mézin. In het voorjaar wisselt de pruimen, perziken, abrikozen en appel bloei elkaar af er worden ook Kiwis en Sharonfruit (Kaki) gekweekt evenals tomaten, aardbeien en meloenen.

Drie restaurants met dagmenu maximum 16€ inclusief wijn dat geldt op lunchtijd en is de Franse hoofdmaaltijd tijd . Of a la carte. Le relais de Gascogne is op de hoek van onze straat en de 7 Princes op 1 km dus ook loopafstand. Er is sinds 2020 ook een salon de café de Dopa Basta waar op de middag een eenvoudige menu geserveerd wordt, de patronne kookt zelf en goed vind ik vooral het dessert is heel erg lekker bv la tarte au citron méringué. Ze serveert de woensdag namiddag pannekoeken (crèpes) en wafels (gaufres) en in de namiddag koffie of thee met of zonder gebak. Op zondagmiddag 3 oesters met een glas witte wijn voor 6€. De diner tijd in de restaurants is vanaf 19h30. Op zondag staat er bij epicafé een oesterkraam de oesters kunnen opengemaakt en genuttigd worden met een glas wijn bij Epicafé.

Het toeristen treintje is op 1 km van het restaurant. Vanaf het station Mezin naar Nerac brengt dit treintje u door een mooi stuk Pays d'Albret Doordat in de tunnel waar het treintje doorgaat vleermuizen nestelen mag het treintje tussen 15 november en 15 maart niet rijden.
Donderdag en zondagochtend traditionele markt en in de zomervakantie op maandag avond eetmarkt met muziek

Op 17 km van het huis is de Golf d'Albret een 18 holes golfbaan, iets verder de golf van Eauze en Casteljaloux, volgens mijn gasten zijn ze nog erg rustig en niet duur vergeleken met Nederland uw zomervakantie is misschien een gelegenheid om het eens te proberen. De golf d'Albret in Barbaste heeft een restaurant waar ook niet golfers welkom zijn.

Nerac is op 12 km en een grotere plaats dan Mezin de hoofdstad van de Lot-et-Garonne is Agen en ligt op 36 km daar vind u ook het bekende pretpark Walibi. Op 12 km in de bossen is een bomen klimpark voor de leeftijd vanaf 3 jaar tot alle leeftijden. Mezin heeft een kurkmuseum die tevens de historie van het stadje vertelt.

In Agen is een erg interessant museum het is bekend vanwege werken van Goya en ook Vlaamse meesters.
Agen heeft een mooi oud stadscentrum en ook een grote commerciele zone waar alle bekende Franse supermarches, die we Grandes surfaces noemen, te vinden zijn.

Doordat Mezin aan de Gers grenst zal u daar ook veel te bezichtigen hebben zoals Fources een mooie ronde bastide met een gezellig plein waar het laatste week end van april een ondertussen goed bekende bloemenmarkt plaats vind, bijna ieder week end is er een kunst, antiek markt, of boekenmarkten. In het hele gebied worden regelmatig vide greniers en brocantes gehouden. Er zijn allerlei mooie tochten te organiseren Auch is op 70 km vanaf Mezin te bereiken via mooie dorpen en kastelen de streek is mooi en afwisselend.

Toulouse is interessant voor een dagtrip maar de kust en de Pyreneen is ook goed te doen. Mezin ligt op 1050 km van Utrecht. Mijn gasten komen ook wel per vliegtuig naar Bordeaux, Toulouse of Bergerac en leggen de 135 km af per huurauto. Een auto is onontbeerlijk we hebben nog niet veel plaatselijk vervoer. Buiten de drukkere zomermaanden waarin veel activiteiten georganiseerd worden zoals avond eet markten, muziek uitvoeringen van populaire tot klassieke concerten, de academie de jeunes solistes is er een voorbeeld van, goede muzikanten uit Azie en Europa zoals Belgische gerenommeerde pianisten komen een masterclass geven/volgen en in die periode van 7 dagen, eind februari en na half augustus wordt iedere avond een gratis concert gegeven. Sinds September 2021 is er in Nérac een 3 daags Jazz Festival de vrijdag-zaterdag en zondag vóór half - september met succes dus volgend jaar weer.

Buiten de drukkere zomer weken is het een erg rustige streek een heerlijk gebied om te onthaasten, te ontdekken, te genieten en van alles wat de streek te bieden heeft proeven.

Voor uw oriëntatie: Mezin ligt in de buurt van de plaatsen: Mezin, Nerac, Condom, Fources en Poudenas. Toon op landkaart

Via de volgende link vindt u nuttige vakantie informatie over de Aquitaine met tips en bezienswaardigheden en heel veel foto's. In het fotoalbum van de Aquitaine wordt de schoonheid van Aquitaine goed in beeld gebracht.

Informatie voor de huurder:

📆Klik hier voor beschikbaarheid ✉ BOEK NU of info opvragen

Informatie over de huurprijzen

De huurprijzen voor deze accommodatie lopen van € 795 tot € 1.200 per week. Indien het mogelijk is om per dag te huren dan worden dagprijzen in rekening gebracht. Wanneer u op de button "BOEK NU of info opvragen" klikt dan kunt u ook eenvoudig de huur met de bijkomende kosten uitrekenen.

🛈 Extra huur + prijs informatie
❤️ Opslaan in Favorieten

Datum laatste update: 26-05-2023

Het huis is te huur voor een of meerdere weken voor 2, 3 of 4 personen u mag een vraag stellen voor 2 of meer kinderen naar gelang de leeftijden.
's Winters is de centrale verwarming inbegrepen. Het is dan een ideale periode voor mensen die de streek willen verkennen met het oog op een langer verblijf in Frankrijk of op zoek zijn naar een koophuis.
De zonne-uren per jaar zijn vergelijkbaar met die van de Middellandse zee. Mijn gasten die oktober huurden hadden 4 weken mooi weer dat wil zeggen minstens 25 graden, gelukkig wel zo nu en dan 'snachts een bui. We hebben hier geen storm zoals de mistral, de tramontane de bossen van de Landes beschermen Mézin ten opzichte van de invloed van de Atlantische Oceaan. Vandaar onze keuze in 2001 hier te komen wonen na 25 jaar in de Somme en Parijs.

Het huis geniet een klandizie in alle leeftijd groepen dus vanaf baby tot boven de zeventig die hier komen genieten van alles wat de streek en het huis te bieden hebben. Door de volledig omheinde tuin is het ook veilig voor uw huisdier.

Het huis heeft geen eigen zwembad maar het openbare zwembad is op loopafstand van het huis en in de zomervakanties 6 van de 7 dagen open (maandags gesloten voor onderhoud) van 14 tot 20 uur , het is verwarmd tot 26 graden, heeft een peuterbadje en een zonneweide. Een carnet van 10 entrees kost 15€ (boven de 13 jaar) en 10€ (kinderen) ( prijs van 2018).In het huis liggen ook strandlakens.

Twee fietsen horen bij het huis.
Elektrische fietsen kunnen aan huis geleverd worden en de eigenaar van het bedrijf organiseert ook geleide tochten.

De elektrische auto laad palen voor autos staan bij het stadhuis en bij het zwembad en ook bij de Peugeot garage.

In het vakantiehuis beschikt u over gratis Internet via glasvezel, breng uw eigen notebook, tablet of smartphone mee, de code staat in het huisschrift dat in het vakantiehuis ligt. Ik heb een netflix abonnement.

De aanbetaling 30 % van de huursom geldt als bevestiging van de boeking, de (70%) restant van de huursom horen 6 weken voor aankomst op mijn bankrekening te staan. U ontvangt een huurcontract, een inventaris en een route beschrijving.
Bij aankomst zijn de bedden opgemaakt en alle huishoudtextiel is inbegrepen in de huurprijs het komt er op neer dat het huis zo ingericht is dat u behalve uw persoonlijke spullen geen bagage nodig heeft. Ik heb deze regeling gemaakt omdat ik ook gasten ontvang die per vliegtuig komen zoals in 2018 de achterkleinzoon van de kurkfabrikant die vanuit New-York kwam met zijn familie om ze het huis van hun voorvader waar hij zelf zijn vakanties doorbracht te tonen.
In de keuken en de badkamers staan basisproducten voor u gereed en als welkom is er een fles wijn.
In de inventaris die u toegestuurd krijgt na de overschrijving van de 30 % aanbetaling staat beschreven wat in huis aanwezig is zodat u er rekening mee kan houden met inpakken.
Op verzoek is een baby of een kinderbed met lakentjes beschikbaar. Eventueel ook ander baby materiaal naar gelang u dat nodig heeft.

In de huiskamer kast liggen petanque (jeu de boule) sets, kaartspel, gezelschapsspelen zoals mens erger je niet en puzzels. Kleurpotloden en een schetsblok.
U mag me telefonisch benaderen om te reserveren maar zelf geef ik de voorkeur aan e-mail. Noteer mijn mobiel nummer voor als u me van onderweg een sms wilt sturen in verband met de voorziene aankomsttijd.
Het huis hoort in goede staat achtergelaten te worden. Mijn schoonmaakster maakt het huis schoon en gereed voor de volgende gasten zodat iedereen tot het laatste moment van zijn vakantie kan genieten en ik zelf zeker ben dat het huis goed schoongemaakt is en er niets overgeslagen wordt want ze is er aan gewoon het naar mijn wens te doen.
Het beddengoed breng ik naar de wasserij in Mézin, u mag de bedden afhalen maar is niet verplicht.
Bedden opnieuw opmaken, stofzuigen, stof afnemen, dweilen doet de schoonmaakster voor de volgende gasten aankomen, het is dus belangrijk dat u aankomst en vertrektijd (10:00) respecteert daarmee bedoel ik dat u later dan de aankomsttijd (16:00) mag arriveren maar liever niet vroeger. De tuinman verzorgt het terras en de tuin op de wisseldagen.
Ik vind het niet erg als de afwasmachine nog draait als u vertrekt.
De winkels zijn vlakbij dus iedere morgen kan er een versgebakken stokbrood en croissants gekocht worden de kruidenier, groenten, fruit, kaas, en slager zijn langs de zelfde straat die vanaf de straathoek van het huis naar de marktplaats leidt. Zondagochtend is het markt, donderdagochtend is er een bio markt waar de producten uit Mezin en de directe omgeving verkocht worden. Er zijn 2 cafés met terras op het marktplein en een salon de thé. In juli en augustus is er op maandag een succesvolle avond eet markt.
Nederlandse krant, tabac etc bij la Presse op het eind van de straat bij de markt. Als u het vraagt zorgen ze dat de Volkskrant er is anders is het de Telegraaf en ook het Laatste Nieuws. Zoals u waarschijnlijk weet is het wel de krant van de vorige dag. In Montreal du Gers is er sinds kort ook een presse en sigaren winkel.
De omgeving zijn er erg veel goede restaurants waar u op lunchtijd voor rond de 16 € een volledige menu heeft er ligt een map in de boekenkast.
Aan de overkant van het huis is een restaurant waar u een goede middagmaaltijd met wijn kan nuttigen in de zaak of op het terras. De Franse lunchtijd begint om 12 uur en het is aan te raden om niet later dan 13 uur binnen te komen, reserveren kan ook. Restaurant 7 Princes is ook goed en ook op loopafstand. En het nieuwe Dopo Basta voor een eenvoudige lekkere maaltijd. Het diner wordt geserveerd vanaf 19:30 en niet alle restaurants zijn 's avonds buiten de zomervakanties open. U mag beroep op me doen om te telefoneren.

Review plaatsen?
Heeft u hier ook uw vakantie gevierd? U kunt op de volgende pagina als eerste huurder een recensie plaatsen en het vakantiehuis op onderdelen een cijfer geven:
Review plaatsen

Wij adviseren u om tijdig een annuleringsverzekering af te sluiten. Bij voorkeur met een All-Risk dekking. U krijgt straks, wanneer u ons een bericht stuurt, van Vakantiehuis Frankrijk een e-mail met de link naar de pagina waar u straks de annuleringsverzekering en/of een reisverzekering kunt afsluiten. Bewaar deze e-mail straks goed.

Over deze woning zijn nog de volgende bijzonderheden te vermelden:

 • Binnen bebouwde kom is aanwezig Binnen bebouwde kom
 • Laagste prijs garantie is aanwezig Laagste prijs garantie
 • Huisdier welkom is aanwezig Huisdier welkom
 • Grote tuin is aanwezig Grote tuin
 • Kindvriendelijk is aanwezig Kindvriendelijk
 • Internet/wifi is aanwezig Internet/wifi
 • Omheind terrein is aanwezig Omheind terrein
 • Zwemmeer in de buurt is aanwezig Zwemmeer in de buurt
 • Eigen parkeerplaats is aanwezig Eigen parkeerplaats
 • Kinderstoeltje is aanwezig Kinderstoeltje
 • Ledikant is aanwezig Ledikant
 • Eindschoonmaak verplicht is aanwezig Eindschoonmaak verplicht
 • TV Franse zenders is aanwezig TV Franse zenders
 • Fietsen te huur is aanwezig Fietsen te huur
 • Rustig gelegen is aanwezig Rustig gelegen
 • Barbeque is aanwezig Barbeque
 • Verwarmd zwembad is aanwezig Verwarmd zwembad
 • Zeer veel privacy is aanwezig Zeer veel privacy
 • Toeristische omgeving is aanwezig Toeristische omgeving
 • Pretpark in de buurt is aanwezig Pretpark in de buurt
 • Open haard is aanwezig Open haard
 • Complete keuken is aanwezig Complete keuken
 • Wasmachine is aanwezig Wasmachine
 • Vaatwasser is aanwezig Vaatwasser
 • Roken verboden is aanwezig Roken verboden
 • Auto oplader laadpaal is aanwezig Auto oplader laadpaal

Sportieve mogelijkheden in de nabijheid:

 • Wandelen is aanwezig Wandelen
 • Fietsen is aanwezig Fietsen
 • Zwemmen is aanwezig Zwemmen
 • Vissen is aanwezig Vissen
 • Golfen is aanwezig Golfen
 • Tennissen is aanwezig Tennissen
 • Paardrijden is aanwezig Paardrijden

Klik op de volgende link voor uitgebreide en gedetailleerde informatie over dit vakantiehuis:

🛈 Extra informatie

Alternatieve vakantiehuizen in de omgeving?

Is dit vakantiehuis voor u niet geschikt of is het niet beschikbaar dan verzoeken wij u de volgende links te gebruiken voor de vakantiehuizen die in de omgeving van dit huis liggen:

🏡Mezin 🏡Mezin 🏡Nerac 🏡Condom 🏡Fources 🏡Poudenas 🏡Lot et Garonne 🏡Aquitaine 🏡Zuid-Frankrijk

Over Vakantiehuis Frankrijk

Vakantiehuis-Frankrijk.nl is een organisatie die zich vanaf 2003 bezig houdt met dienstverlening voor particuliere huiseigenaren in Frankrijk die hun dierbare vakantiewoning willen delen met andere Nederlanders en Vlamingen. Op deze manier kunnen de Nederlanders en Vlamingen die zich (nog) geen 2e huis in Frankrijk kunnen veroorloven toch op een betaalbare manier genieten van de prachtige huizen op de mooiste locaties in Frankrijk. Maar de eigenaren kunnen hun huis in Frankrijk, zoals u ziet, bij ons ook te koop zetten. Dus voor huren en kopen bieden wij u een mooi aanbod van (vakantie)huizen. Dit is de formule voor een onvergetelijke vakantie of het oneindige genot van het bezit van uw eigen (tweede) huis in Frankrijk.
Inmiddels hebben circa 900 eigenaren zich bij vakantiehuis-frankrijk.nl aangesloten en hebben de afgelopen jaren vele tienduizenden Nederlands en Belgen tot groot genoegen hun vakantie in een vakantiehuis, bungalow, villa, gite of appartement in Frankrijk doorgebracht.
Wilt u ook de 🛈 Disclaimer eens lezen? Hier staat o.a. in dat u als huurder zelf aansprakelijk bent voor de afspraken die u met een verhuurder van een vakantiehuis maakt.
U vindt overigens ook bij ons kastelen die gehuurd kunnen worden alsmede boerderijen, gîtes, chalets, studio's, vakantiehuisjes op een kleine camping of een heerlijk huis op een groot Frans landgoed. En er is keus genoeg tussen goedkoop en exclusief

Bekijk alle vakantiehuizen die op Vakantiehuis Frankrijk te huur worden aangeboden.