Te huur: Saone et Loire Vendenesse sur Arroux

Vakantie Bourgondië: Vakantiehuis Saone et Loire Bourgogne te huur. Het huis is een oude watermolen met eigen meertje

De huurprijs voor dit vakantiehuis (nr. 1439) bedraagt € 975 tot € 1.490 per week voor maximaal 14 personen.

Klik op een foto en start het fotoalbum

Vakantiehuis: Vakantie Bourgondië: Vakantiehuis Saone et Loire Bourgogne te huur. Het huis is een oude watermolen met eigen meertje te huur in Saone et Loire (Frankrijk)
vakantiehuis Saone et Loire Bourgogne 2 Dependance, molenhuis en molen met overdekte brug. <br>Dependance met links blauwe kamer en rechts grote badkamer. Boven slaapkamer met drie bedden. dalkant molen. brug over stroompje en schuurtje. meer vanaf tafel vlot vlot met tafel. molen, vanaf dalkant uitzicht op noordoost zijde dal met kudde koeien van buurman uitzicht, vanaf slaapkamer appartemant.

Omschrijving van dit huis in de Saone et Loire Midden-Frankrijk:

vakantiehuis Saone et Loire Bourgogne 2 Moulin de Valette is een oude watermolen met woonhuis, dependance en bijgebouwen. Zie ook; moulindevalette.com. Het geheel is uitstekend geschikt voor verblijf van groepen tot 14 personen, bijvoorbeeld; meerdere gezinnen met kinderen (en honden).Zie ook de website; moulindevalette.com.
De watermolen kijkt (vanachter een dijk van ca. 4 m) naar het NW uit op haar privé meer van vijf hectaren, waar uitstekend in gezwommen en gevist kan worden. Naar het ZE kijkt de molen uit over het stroomdal van het stroompje, dat het meer voedt en in vertakkingen langs de molen stroomt. Dit stroomdal is over een lengte van 1 km eigendom van de molen.

!! Gedurende enkele maanden, vanaf 24 mei zal het meer in 2020 leeg staan, vanwege werkzaamheden aan de dijk en sluizen. Gedurende deze tijd kan het huis niet worden verhuurd!!

Locatie:
De molen is gesitueerd ca. 2 km ten NW van het plaatsje Gueugnon in het prachtig golvend landschap van Zuid-Bourgondië, met weiden, bossen en veel slingerende kleine stroompjes, net ten oosten van wijnstreek langs de Saône en op ca. 8 uur rijden vanuit Utrecht

Accommodatie:
Molen zelf:
Gebouw van vier verdiepingen in originele staat met alle oorspronkelijke apparatuur voor het maken van meel uit koren. De molen is niet in gebruik en op de 3e verdieping zijn zitjes en kan eventueel met een groot gezelschap worden gegeten, met een fantastisch uitzicht over meer en stroomdal.
In molenhuis, tegen molen aangebouwd:
Grote woonkeuken met open haard, 2 slaapkamers (vier bedden), badkamer met WC, 'studeerkamer' en zithoek op zolder uitkijkend over meer en dal.
In dependance (klein apart huisje op dijk van stuwmeer):
4 slaapkamers met in totaal 10 bedden. Twee badkamers, waarvan een met WC en douche en een met bad.

De keuken in het molenhuis is volledig ingericht voor het bereiden van maaltijden voor grote groepen met o.a., vierpit fornuis met oven, magnetron, ijskast en afwasmachine. Verder zijn er; wasmachine, droger, en TV met ontvangst van o.a. de Nederlandse zenders en DVD speler.
Op het meertje ligt een vlot van ca. 3,5m bij 6m, met een drijfvermogen van ca. 5000 kilo. Dit vlot kan dienen als steiger om op te zonnen, vanaf te zwemmen en met grote groepen te eten. Het vlot kan met behulp van een elektrisch buitenboord motor naar het midden van het meer gevaren worden.
Verder is er een rubber boot met elektrische buitenboord motor ter beschikking.
Stallen en weide gronden behorend bij de molen maken het mogelijk om eigen paarden mee te nemen , om in de omgeving tochten te maken. BOEK NU of info opvragen

De omgeving van deze vakantiewoning in Bourgogne (Charrolais):

Dependance, molenhuis en molen met overdekte brug. <br>Dependance met links blauwe kamer en rechts grote badkamer. Boven slaapkamer met drie bedden.Sport:
In het priv? meertje kan gezwommen en gevist worden.
Er zijn enkele mooie en rustige golfbanen in de buurt.
De landelijke streek, met veel bossen en prachtige vergezichten, leent zich uitstekend voor wandelen, fietsen en paardrijden . Kano tochten kunnen op de Loire worden gemaakt. Er is een carting baan in Gueugnon. In de directe nabijheid zijn enkele grotere meren waarop men uitstekend kan windsurfen.

Bezienswaardigheden:
De directe omgeving is mooi en landelijk met vele kleine plaatsjes, waar elke week een markt is en met restaurants, waar voor een zeer schappelijke prijs een uitstekend 'bourgondische' maaltijd genuttigd kan worden.
In het plaatsje Gueugnon, op ca. 5 min. afstand, zijn winkels en supermarkts voor de dagelijke boodschappen.
Naar het Zuiden (binnen half uur) ligt de prachtige streek 'Brionnais' met z'n vele Romaanse kerkjes, abdijen en kastelen. Naar het Noorden (binnen half uur) ligt de zuidkant van de Morvan met zijn mooie en wilde natuur.
Interessante plaatsen op afstand van een uur of minder zijn o.a.;
Digoin (ca. 15 min.) waar de Loire m.b.v. een 19e eeuws aquaduct gekruist wordt door het 'Canal du Centre' ,
Bourbon Lancy (ca. 30 min.) met middeleeuwse stadskern en oude thermen, Paray-le-Monial (ca. 30 min.) met middeleeuwse basiliek en klooster,
Cluny (ca. 40 min.) met wereldberoemde abdij,
Chalon (ca. 45 min.), mooie oude stad langs Saône,
Beaune (ca. 60 min.), oude stad midden in wijnstreek,
Autun (ca. 60 min.), oude stad met Romeins amphitheater en middeleeuwse kathedraal.

Voor uw oriëntatie: Vendenesse sur Arroux ligt in de buurt van de plaatsen: Chalon sur Saône, Monceau les Mines, Bourbon Lancy.

Informatie voor de huurder:

Datum laatste update: 24-01-2021

Het huis de het omliggende terrein met meer en beekjes is ideaal voor avontuurlijke kinderen. Voor hele kleine kinderen, die nog niet kunnen zwemmen bestaat de mogelijkheid om bijvoorbeeld het beschutte terras tegen het huis aan de ZO kant met een kinderhekje af te sluiten.

Prijzen: all-in, incl. gas, water, elektriciteit. Waarborg € 300 , zonder aantoonbare schade binnen 2 weken na huurperiode retour.
Reserveren: een week is zaterdag 16.00 u.- zaterdag 10.30 u. Na reservering wordt 50% van de huur en van de waarborgsom binnen 14 dagen voldaan. Bij schriftelijke annulering tot 6 weken tevoren wordt de helft van de vooruitbetaalde huur en het volledig gestorte waarborgdeel geretourneerd. Huur en waarborgsom dienen uiterlijk 4 weken voor het begin van de huurperiode geheel te zijn voldaan


Huishoudelijk: professionele eindschoonmaak na vertrek verplicht (€ 60), door huurder ter plaatse vooruit en kontant bij aankomst/ontvangst van de huissleutel bij de 'dame de manage' te voldoen).

Attentie: slopen en lakens meenemen; dekbedden en kussens zijn aanwezig en enkele extra dekens.

Review plaatsen?
Heeft u hier ook uw vakantie gevierd? U kunt op de volgende pagina als eerste huurder een recensie plaatsen en het vakantiehuis op onderdelen een cijfer geven:
Review plaatsen

Wij adviseren u om tijdig een annuleringsverzekering af te sluiten. Bij voorkeur met een All-Risk dekking. U krijgt straks, wanneer u ons een bericht stuurt, van Vakantiehuis Frankrijk een e-mail met de link naar de pagina waar u straks de annuleringsverzekering en/of een reisverzekering kunt afsluiten. Bewaar deze e-mail straks goed.

Over deze woning zijn nog de volgende bijzonderheden te vermelden:

 • Huisdier welkom is aanwezig Huisdier welkom
 • Buiten bebouwde kom is aanwezig Buiten bebouwde kom
 • Grote tuin is aanwezig Grote tuin
 • Kindvriendelijk is aanwezig Kindvriendelijk
 • Internet/wifi is aanwezig Internet/wifi
 • Balkon met uitzicht is aanwezig Balkon met uitzicht
 • Zwemmeer in de buurt is aanwezig Zwemmeer in de buurt
 • Eigen parkeerplaats is aanwezig Eigen parkeerplaats
 • Kinderstoeltje is aanwezig Kinderstoeltje
 • Ledikant is aanwezig Ledikant
 • Nederlandse TV is aanwezig Nederlandse TV
 • TV Franse zenders is aanwezig TV Franse zenders
 • Rustig gelegen is aanwezig Rustig gelegen
 • Zeer veel privacy is aanwezig Zeer veel privacy
 • Touristische omgeving is aanwezig Touristische omgeving
 • Heel mooi uitzicht is aanwezig Heel mooi uitzicht
 • Vrijstaand huis is aanwezig Vrijstaand huis
 • Open haard is aanwezig Open haard
 • Complete keuken is aanwezig Complete keuken
 • Wasmachine is aanwezig Wasmachine
 • Vaatwasser is aanwezig Vaatwasser

Sportieve mogelijkheden in de nabijheid:

 • Wandelen is aanwezig Wandelen
 • Fietsen is aanwezig Fietsen
 • Zwemmen is aanwezig Zwemmen
 • Vissen is aanwezig Vissen
 • Golfen is aanwezig Golfen
 • Windsurfen / Zeilen is aanwezig Windsurfen / Zeilen

Alternatieve vakantiehuizen in de omgeving?

Is dit vakantiehuis voor u niet geschikt of is het niet beschikbaar dan verzoeken wij u de volgende links te gebruiken voor de vakantiehuizen die in de omgeving van dit huis liggen:

Vendenesse sur Arroux Chalon sur Saône Monceau les Mines Bourbon Lancy Saone et Loire Bourgogne Oost-Frankrijk

Over Vakantiehuis Frankrijk

Vakantiehuis-Frankrijk.nl is een organisatie die zich vanaf 2003 bezig houdt met dienstverlening voor particuliere huiseigenaren in Frankrijk die hun dierbare vakantiewoning willen delen met andere Nederlanders en Vlamingen. Op deze manier kunnen de Nederlanders en Vlamingen die zich (nog) geen 2e huis in Frankrijk kunnen veroorloven toch op een betaalbare manier genieten van de prachtige huizen op de mooiste locaties in Frankrijk. Maar de eigenaren kunnen hun huis in Frankrijk, zoals u ziet, bij ons ook te koop zetten. Dus voor huren en kopen bieden wij u een mooi aanbod van (vakantie)huizen. Dit is de formule voor een onvergetelijke vakantie of het oneindige genot van het bezit van uw eigen (tweede) huis in Frankrijk.
Inmiddels hebben circa 1000 eigenaren zich bij vakantiehuis-frankrijk.nl aangesloten en hebben de afgelopen jaren vele tienduizenden Nederlands en Belgen tot groot genoegen hun vakantie in een vakantiehuis, bungalow, villa, gite of appartement in Frankrijk doogebracht.
Wilt u ook de disclaimer eens lezen? Hier staat o.a. in dat u als huurder zelf aansprakelijk bent voor de afspraken die u met een verhuurder van een vakantiehuis maakt.
U vindt overigens ook bij ons kastelen die gehuurd kunnen worden alsmede boerderijen, gîtes, chalets, studio's, vakantiehuisjes op een kleine camping of een heerlijk huis op een groot Frans landgoed. En er is keus genoeg tussen goedkoop en exclusief

Bekijk alle vakantiehuizen die op Vakantiehuis Frankrijk te huur worden aangeboden.