Vakantiehuis-Frankrijk.nl logo
Vakantiehuis-Frankrijk.nl logo

Ardeche - Chalencon

Ardeche Frankrijk

Charmant, romantisch gelegen vakantiehuisje in een Frans plattelands dorp in het mooiste gedeelte van de Noord Ardèche waar geen massa toerisme is..

Te huur vanaf € 475 tot € 550 per week voor maximaal 3 personenDit vakantiehuis beschikt over wifi internet

Vakantiehuis: Charmant, romantisch gelegen vakantiehuisje in een Frans plattelands dorp in het mooiste gedeelte van de Noord Ardèche waar geen massa toerisme is. te huur voor uw vakantie in Ardeche (Frankrijk)Fotoalbum

keine terras Het kleine terras aan de zijkant van het vakantiehuis, net naast de oude zijdefabriek. grotere terras Terras aan de voorkant van het vakantiehuis met de hele dag zon. Gelegen op het Zuiden. grotere terras Woonkamer Een gezellige en knusse woonkamer, met heerlijke banken en natuurlijk een houtkachel. Woonkamer Het gezellige eetkamertje. Heerlijke slaapkamer 2. Deze slaapkamer heeft een boxspring van 1.60 x 2.00 meter. Vanuit het bed geniet u van een prachtig vergezicht. Chalencon, Village de Caractere. Nog een keer de slaapkamer Naast het huisje

Kalender 2020 (12 weken vrij)

Voor 2021 is nog geen kalender beschikbaar. Vraag aan de verhuurder naar de beschikbaarheid.


Omschrijving van dit vakantieverblijf in de Ardeche Zuid-Oost-Frankrijk Huis nr. 7662:

grotere terras Terras aan de voorkant van het vakantiehuis met de hele dag zon. Gelegen op het Zuiden. Voor we dit huisje kochten, hebben we bewust besloten om niet een huis te zoeken eenzaam op het Franse platteland en ver van alles afgezonderd te gaan wonen.
We wilden juist deelnemen aan het Franse dorpsleven.
Zoekt u dus een vakantiehuisje in Frankrijk dat afgelegen op het platteland ligt, sla ons huisje dan over.

Ons gezellige knusse huisje, uit de 16e eeuw, is gelegen op de top van een dal,op het zuiden, de hele dag zon op het zonneterras aan de voorkant.
Aan de zijkant van het huisje ligt ook een klein terras waar u de schaduw kunt opzoeken. Op beide terrassen geniet u van de rust.
Zoals uitgelegd, staat het huis niet eenzaam, maar is charmant gelegen aan de rand van het prachtige, authentieke dorp Chalencon ( in 2009 uitgeroepen tot Village de Caractère).
Het huis is tegen een bergrug gebouwd, direct naast een eeuwenoude zijdefabriek, dat tot 10 jaar geleden tot een ruine was vervallen. De oude zijdefabriek is sinds 2008 gerestaureerd en herbergt een tiental authentieke appartementen, bewoond door Fransen.
Ons huisje was destijds het huis van één van de verantwoordelijke medewerkers van de zijdefabriek, die 24 uur per dag beschikbaar diende te zijn.
De ligging is uniek, romantisch en gezellig.
Het stroompje waardoor de oude zijdefabriek vroeger werd aangedreven, stroomt nog steeds zachtjes uit de muur.
Achter, schuin boven ons huis beleeft u het rustige, Franse dorpsleven.
Het is er lekker stil, soms loopt één van de buren wel even over ons pad naar beneden om te wandelen of naar de groentetuin.
Lekker vakantie vieren in Chalencon, tussen de Franse dorpsbewoners.
Hier wordt nog een relatief eenvoudig leven geleid en elk huisje of boerdrijtje heeft zijn eigen bedoeninkje.
Vaak oogt het wat rommelig om het huis, maar dat is juist zo leuk.

Aan de voorkant van ons huis heerst stilte en kunt u heerlijk genieten van verre uitzichten.
Het huisje is sfeervol ingericht.
Een gezellige woonkamer met 2 heerlijke banken, een houtkachel, een eetkamertje, een eenvoudige maar volledig ingerichte keuken, een eenvoudige badkamer met klein bad met douche (u doucht in bad) en toilet. De steile trap naar boven leidt u naar de gezellige slaapverdieping met een open slaapkamer en 1 heerlijke aparte slaapkamer welke eveneens gezellig is ingericht en een prachtig uitzicht heeft vanuit bed.
De slaapkamer heeft een 2 persoons boxspring (1.60 x 2 mtr) en in de (open) slaapkamer staat een authentiek bed (1.40x 1.90),
op de eerste verdieping staat ook een wasmachine.
Uw auto kan niet direct naast ons huis geparkeerd worden, daar is het bergpad naar beneden te smal voor. Er zijn onder aan de oprit enkele parkeervakken die zijn voor u en voor onze buren.
Nadat u geparkeerd hebt, is het nog 50 meter trapsgewijs naar beneden lopen om ons huis te bereiken.

Indien u telefonisch contact met de verhuurder wenst dan dient u eerst een bericht via de knop 'Boek nu of informatie opvragen' te verzenden. Direct na verzending van uw bericht sturen wij u automatisch een e-mail toe met de telefoonnummers van de verhuurder.

Meer informatieDe omgeving van deze accommodatie in Rhone Alpes (Noord Ardeche):

grotere terras In het hart van de Vivarais ligt het charmante, eeuwenoude en romantisch dorp Chalencon.
Chalencon is zo bijzonder, dat het de status '' village de caractere'' heeft gekregen.
Chalencon is gelegen in de vallei van de Eyrieux en is gebouwd op een rotsachtige kegel rond een middeleeuws fort.
Ontdek zelf de prettige sfeer en wandel lekker door de prachtig smalle straatjes en proef de rijke geschiedenis.
Chalencon heeft 2 top restaurants, waar reserveren een must is, zo goed zijn ze.
Een cafeetje waar u wat kunt drinken en een krantje kan halen.
Ook hebben we een bakkerswinkeltje, waar de tijd heeft stil gestaan.

Klim ook eens naar de place du Valla om te genieten van de uitzichten op de vallei van de Eyrieux en de pont du Servil.

Bovendien is de Noord Ardèche dé geschikte streek om te wandelen. Via gemarkeerde routes ( van 1 tot 7 uren) kunt u heerlijk de streek verkennen. Prachtige uitzichten, stromende rivieren, wilde bloemenvelden, rotswanden , gevarieerde landschappen, maken uw wandeling tot een welkome ontspanning.
Ook voor de overig actievere mensen in het hier geweldig. Voor de pittige sporters zijn er o.a. mounainbike netwerken.

Watersport in het meer van Devesset (40 min) of in het dorp Les Olliers sur Eyrieux (30 min) kunt u geweldig surfen, kanoèn, kajakken. Via spannende afdalingen, volgen mooie intieme plekjes, ideaal om de picknickmand mee te nemen. Het is een route van ongeveer 6 km, er zijn ook routes van 15 km. Ook kunt u er waterwandelen en springen vanaf hoogtes tussen de 2 en 12 meter in het water. Survivallen voor de kinderen. Bovendien wordt u keurig geinstrueerd en er is een medewerker die Nederlands spreekt.

Bezoek de gezellige markten ook eens. Er is van alles te koop. lekker op uw gemak rondneuzen, daarna op het terrasje een kopje koffie, heerlijk!

Ook kunt u eindeloze werkelijk prachtige tochtjes maken via kronkelende (berg) weggetjes, die u lijden langs ruines, mooie velden, prachtige uitzichten en door eeuwenoude dorpjes, met hun boerderijtjes en vredige bewoners, waar de tijd stil lijkt te staan.
Heerlijk op uw gemak genietend van het Franse leven over de Franse bergweggetjes.

In ons huis ligt overigens een informatiemap vol met suggesties van o.a. musea, bezienswaardigheden en prachtige stadjes waar veel te zien en te beleven is.

Zoals bijna overal in Frankrijk heeft ook de regio Ardèche een voortreffelijke keuken.
Buitenom de regionale specialiteiten is de kaart bijzonder uitgebreid. Lekker eten en drinken is hier eveneens één van de belangrijkste zaken.
In ons huis liggen aanbevelingen van goede restaurants in de omgeving. Het is er ontzettend gezellig, lekker om te eten, uitgebreide menukaarten en wijnkaarten.


Voor uw oriëntatie: Het vakantieverblijf in Zuid-Oost-Frankrijk ligt in de buurt van de plaatsen: Valence, Lamastre, Vernoux en Vivarais, Privas en Tournon sur Rhone. Toon op landkaart
Informatie voor de huurder:

Woonkamer Een gezellige en knusse woonkamer, met heerlijke banken en natuurlijk een houtkachel. Datum laatste update: 12-01-2020

Het is niet bestemd voor meer dan 3 personen.
Ook leeft u niet eenzaam, maar geniet u juist van een combinatie van rust en een relatief eenvoudig leven in een Frans plattelands dorp met lieve inwoners en buren en draait u mee in het Franse leven. Uw auto kan niet naast het huis komen.
Uiteraard is er privacy, eveneens geweldige uitzichten en romantische plekjes.
Een hele fijne plek.


Klik op de onderstaande link om met de verhuurder contact op te nemen:

Boek nu, of informatie opvragen.

Wanneer u dit vakantiehuis reserveert dan kunt u bij ons ook online een reisverzekering of annuleringsverzekering afsluiten.Kortingen en/of toeslagen voor dit vakantiehuis voor het jaar 2020:
De hier genoemde kortingen en toeslagen gelden voor het jaar 2020. Voor kortingen en toeslagen in een ander jaar dient u de kalender van dat jaar te raadplegen.

De borgsom bedraagt € 100. De borgsom krijgt u na uw vakantie weer van de verhuurder terug wanneer er geen zaken met de borgsom verrekend moeten worden zoals bijvoorbeeld schade die tijdens uw vakantie aan het huis of inrichting is ontstaan.
Bij normaal gebruik zijn de kosten voor energie en water bij de huurprijs inbegrepen tenzij op deze pagina of bij de kalenders anders staat aangegeven..
HUISDIEREN:
Indien u een huisdier meeneemt dan wordt er een toeslag gevraagd. De toeslag bedraagt € 25 per huisdier per week.

Kalender en huurprijzen en belangrijke links

Klik op een datum op de kalender om de huurprijzen te bekijken. De huurprijzen variëren van € 475 tot € 550 per week.De dag van aankomst en vertrek (wisseldag) is op: zaterdag
Kalender 2020 (12 weken vrij)

Voor 2021 is nog geen kalender beschikbaar. Vraag aan de verhuurder naar de beschikbaarheid.

Vakantiehuis reserveren
BOEK NU

Meer info over dit huis
Legenda kalender:
Bezet
Vrij
Optie

Kalender 2020

Januari

wkzazomadiwodovr
1 1 2 3
2 4 5 6 7 8 9 10
3 11 12 13 14 15 16 17
4 18 19 20 21 22 23 24
5 25 26 27 28 29 30 31

Februari

wkzazomadiwodovr
6 1 2 3 4 5 6 7
7 8 9 10 11 12 13 14
8 15 16 17 18 19 20 21
9 22 23 24 25 26 27 28
10 29

Maart

wkzazomadiwodovr
10 1 2 3 4 5 6
11 7 8 9 10 11 12 13
12 14 15 16 17 18 19 20
13 21 22 23 24 25 26 27
14 28 29 30 31

April

wkzazomadiwodovr
14 1 2 3
15 4 5 6 7 8 9 10
16 11 12 13 14 15 16 17
17 18 19 20 21 22 23 24
18 25 26 27 28 29 30

Mei

wkzazomadiwodovr
18 1
19 2 3 4 5 6 7 8
20 9 10 11 12 13 14 15
21 16 17 18 19 20 21 22
22 23 24 25 26 27 28 29
23 30 31

Juni

wkzazomadiwodovr
23 1 2 3 4 5
24 6 7 8 9 10 11 12
25 13 14 15 16 17 18 19
26 20 21 22 23 24 25 26
27 27 28 29 30

Juli

wkzazomadiwodovr
27 1 2 3
28 4 5 6 7 8 9 10
29 11 12 13 14 15 16 17
30 18 19 20 21 22 23 24
31 25 26 27 28 29 30 31

Augustus

wkzazomadiwodovr
32 1 2 3 4 5 6 7
33 8 9 10 11 12 13 14
34 15 16 17 18 19 20 21
35 22 23 24 25 26 27 28
36 29 30 31

September

wkzazomadiwodovr
36 1 2 3 4
37 5 6 7 8 9 10 11
38 12 13 14 15 16 17 18
39 19 20 21 22 23 24 25
40 26 27 28 29 30

Oktober

wkzazomadiwodovr
40 1 2
41 3 4 5 6 7 8 9
42 10 11 12 13 14 15 16
43 17 18 19 20 21 22 23
44 24 25 26 27 28 29 30
45 31

November

wkzazomadiwodovr
45 1 2 3 4 5 6
46 7 8 9 10 11 12 13
47 14 15 16 17 18 19 20
48 21 22 23 24 25 26 27
49 28 29 30

December

wkzazomadiwodovr
49 1 2 3 4
50 5 6 7 8 9 10 11
51 12 13 14 15 16 17 18
52 19 20 21 22 23 24 25
53 26 27 28 29 30 31

Andere vakantieverblijven in de omgeving van deze accommodatie

Indien dit vakantiehuis in Chalencon voor u niet geschikt is of reeds is verhuurd dan hebben wij diverse alternatieven voor u in Chalencon en in de nabije omgeving van Chalencon gevonden.
Klikt u op de onderstaande links voor een overzicht van de vakantiehuizen of ga direct naar onze zoekpagina met alle vakantiehuizen in Frankrijk die op onze website door particulieren te huur worden aangeboden.


U kunt ook alle vakantiehuizen in Midden-Frankrijk bekijken. Zoekt u speciaal in Chalencon In het departement Ardeche hebben wij 98 vakantiehuizen die u kunt huren en in de grote regio Rhone Alpes zelfs 149 vakantiehuizen.
Zoekt u liever iets in of in de buurt van een bepaalde plaats? Dan kunt u de volgende links gebruiken:
Valence, Lamastre, Vernoux en Vivarais Privas Tournon sur Rhone
In de Ardeche hebben wij ook de volgende accommodaties voor u beschikbaar 9 appartementen, 7 boerderijen, 9 bungalows, 9 bungalowparken, 16 vakantieparken, 1 chambres d'hotes (B&B), 39 gites, 6 chalets, 13 landgoederen, 1 chateaux, 1 kastelen, 1 vakantiehuisjes op een camping, 2 stacaravans op camping, 47 villa's,

De voordelen van vakantiehuis-frankrijk.nl

Vakantiehuis-Frankrijk.nl is een organisatie die zich vanaf 2003 bezig houdt met dienstverlening voor particuliere huiseigenaren in Frankrijk die hun dierbare vakantiewoning willen delen met andere Nederlanders en Vlamingen. Op deze manier kunnen de Nederlanders en Vlamingen die zich (nog) geen 2e huis in Frankrijk kunnen veroorloven toch op een betaalbare manier genieten van de prachtige huizen op de mooiste locaties in Frankrijk. Dit is de formule voor een onvergetelijke vakantie die u vele keren kunt herhalen.
Inmiddels hebben circa 1250 eigenaren zich bij vakantiehuis-frankrijk.nl aangesloten en hebben vele tienduizenden Nederlands en Belgen groot genoegen hun vakantie in een vakantiehuis, bungalow, villa, gite of appartement in Frankrijk doorgebracht.
U vindt overigens ook bij ons kastelen die gehuurd kunnen worden alsmede boerderijen, gîtes, chalets, studio's, vakantiehuisjes op een kleine camping of een heerlijk huis op een groot Frans landgoed. En er is keus genoeg tussen goedkoop en exclusief

Meer informatie over alle vakantiehuizen.