Te huur: Meuse Sassey sur Meuse

Een 300 jaar oud huis in authentieke staat.

De huurprijs voor dit vakantiehuis (nr. 7297) bedraagt €550 per week voor maximaal 4 personen.

Met de volgende link button kunt u contact opnemen met de verhuurder van dit vakantiehuis voor nadere informatie of reservering. Wilt u wel de beschikbaarheid controleren?
Klik op de kalender link om te zien wanneer het vakantiehuis nog gehuurd kan worden.
📆Klik hier voor beschikbaarheid ✉ Contact verhuurder 🛈 Overzicht huurprijzen

Klik op een foto en start het fotoalbum.

Vakantiehuis: Een 300 jaar oud huis in authentieke staat. te huur in Meuse (Frankrijk)
vakantiehuis Meuse Foto 4 keuken slaapkamer 1 slaapkamer 2 badkamer Foto 9 Foto 10
❤️ Opslaan in Favorieten

Omschrijving van dit huis in de Meuse Noord-Oost-Frankrijk:

Dichtbij en toch een hele andere wereld: ruimte, stilte, natuur en een drie eeuwen oude voormalige wijnboerderij. Een huis aan de rand van het dorp met een ruime huiskamer en sfeervolle keuken, twee slaapkamers boven, een gang naar achteren en een badkamer, alles in authentieke staat met een ommuurde tuin met uitzicht op de beboste heuvelrand.

In de keuken een grote schouw waarin een hout gestookt fornuis staat, de originele gootsteen, een oude houten kastwand, eiken plafond en warme houten vloer. In de zomer stook je geen fornuis dus er is ook een groot modern kooktoestel. En omdat comfort heel prettig is hebben we in de kook/zitplek midden in de keuken onopvallend een afwasmachine verwerkt.

De huiskamer: natuurstenen wanden, een plafond van eikenhouten balken waarin de sporen van de vroegere betengeling nog heel duidelijk zichtbaar zijn, hardhouten vloer, comfortabele banken en een zithoek met banken en tafels van onbehandeld staal en eikenhout. Een kast met serviesgoed, een fijne geluidsinstallatie en sfeervolle verlichting maken de zaak compleet. In een hoek het warme hart voor de koude tijd: een gietijzeren houtkachel met een grote ruit, heerlijke stralingswarmte en stressvrij "televisiekijken".

Boven zijn twee slaapkamers, ieder met een tweepersoonsbed. De ramen van beide kamers bieden uitzicht op de kleine vallei en heuvelrand achter het huis. 's Nachts de ramen open: absolute stilte!

Vanuit de keuken door de gang kom je in de badkamer. Natuurstenen muren in de kalk, mozaïek, een muur met tadelakt, cementen vloer, eikenhout, mooi strijklicht, toilet en een lekkere douche: aspect rurale.

De tuin (ruim 400 M2) is op het zuiden, de hele dag zon. De tuin ligt heel beschut tussen het huis en de heuvelranden aan weerskanten van de vallei, dat betekent dat het maar even aardig weer hoeft te zijn en het is er heerlijk toeven. Als de avond valt gaan de luiken en deuren dicht in het dorp en wordt het heerlijk stil, alleen de geluiden uit het bos en soms een nachtegaal.

Sassey sur Meuse, een hele aparte naam voor een -weten we sinds een bezoek aan het departementsarchief in Bar le Duc- heel oud plaatsje. De naam is namelijk afkomstig van het Latijnse "sacellum" hetgeen tempeltje betekent. Sassey blijkt een oude Romeinse nederzetting met een uitkijkpost over de Maasvallei en een klein heiligdom dat vermoedelijk op de plek stond waar nu de kerk staat. Sassey is een simpel boeren dorpje aan een stuk niet gekanaliseerde Maas.

WORKSHOPS / CURSUSSEN

Vakantiecursussen 2024: Glas branden/Glasblazen: 7-13 juli Inclusief logies, ontbijt, uitgebreide maaltijden, drankjes en materiaal vanaf 765 euro p.p. Info: www.anjobrohm.eu 0031647660051 info@anjobrohm.eu.

📆Klik hier voor beschikbaarheid ✉ BOEK NU of info opvragen


De omgeving van deze vakantiewoning in Lorraine:

vakantiehuis Meuse

Het huis is gelegen aan de rand van het dorp, vanuit de tuin loop je zo een mooie kleine vallei in of neem je het pad dat de heuvel op gaat met prachtige uitzichten en een groot bosgebied waar je uren kunt wandelen. De Maas loopt langs het dorp en is hier in de zomer ondiep maar stroomt desondanks flink.De kwaliteit van het water is goed, er zit veel vis en je kunt erop veel plekjes in de buurt prima zwemmen en spelevaren. De oevers veranderen ieder jaar een beetje dus lekker op avontuur. Er zijn geen aangelegde strandjes.

Dit is dé omgeving om te fietsen. Een uitdaging hier en daar vanwege behoorlijke hellingen maar die inspanning wordt altijd beloond met een prachtig uitzicht en een heerlijke afdaling. Er zijn gedetailleerde kaarten om zelf je routes te plannen maar je kunt ook door het office de toerisme uitgezette routes nemen die langs allerlei mooie plekken met wetenswaardigheden lopen. Een dorp verderop, in Doulcon, zit het Centre Ipoustéguy. Hier vind je allerlei folders over fietsroutes maar ook over restaurants, cultuur en wetenswaardigheden. De streken zijn hier zeer dun bevolkt en prachtig glooiend, wel met mooie dorpjes en fijne restaurantjes onderweg, kortom zeer de moeite waard.

Deze streek is altijd een wijnstreek geweest. De wijngaarden lagen aan de tuinkant tot vrij hoog tegen de helling. Ons huis heeft ook een 14 meter lange gewelfde wijnkelder. Na twee ziektes in de wijnstokken de afgelopen eeuw is de wijnbouw hier stil komen liggen. Er is nog een kleine wijngaard in Murvaux aan de overkant van de Maas. Toch is er de laatste 10 jaar weer wijnbouw in de Meuse.. De kwaliteit wordt steeds beter.
Hét fruit van de Lorraine is de mirabelle, een bijzonder smakelijke kleine gele pruimensoort. Vruchtentaartjes en confiture met mirabelle maar ook een eau de vie van mirabelle gestookt, super veel smaak. Als je de weg kent en er voldoende van weet zijn in de uitgestrekte bossen op het juiste moment ook truffels (er worden ook truffels gekweekt in de Meuse) en veel eetbare paddenstoelen te vinden. Elke week is er in de omgeving wel een bio en/of streekprodukten markt. Je kunt prima uit eten in een aantal -veelal traditioneel Franse- restaurants in een straal van 15 km.

De geschiedenis van de Meuse gaat terug tot de Romeinse tijd en heeft vanaf de middeleeuwen veel bloeiperioden gekend die hun sporen nagelaten hebben. Zo zie je, als je het dorp uitloopt, de prachtige Romaanse kerk "Notre Dame" uit de elfde eeuw in Mont devant Sassey (1,5 km) liggen. Er worden vaak mooie concerten gegeven en in de zomerperiode is de kerk jaarlijks het decor voor een groot licht- en geluidspektakel en voor groot vuurwerk op 14 juillet en 15 août.

In Doulcon (4 km.) het Centre Ipoustéguy, vernoemd naar de beeldhouwer Jean Robert Ipoustéguy die in 1920 in Dun-sur-Meuse geboren werd. Hij werd bekend om zijn bijzonder krachtige werk, veelal in brons, maar ook zijn schilderijen en tekeningen zijn bijzonder. In het centrum is een permanente grote overzichtstentoonstelling van zijn werk. zeer de moeite waard! Er zijn iedere 2 of 4 weken nieuwe exposities in het centre. In het centrum is ook het Office de Tourisme gevestigd met bijzonder veel informatie over van alles.

Stenay (12 km) is een middeleeuws stadje met een mooi marktplein met arcades, vooral op vrijdagochtend een aanrader als er markt is. Voor de liefhebbers is hier het Europese Biermuseum gevestigd. Stenay is bovendien de plaats waar je moet zijn voor je boodschappen, hier zijn alle gangbare zaken te koop.

Op ongeveer 20 km afstand ligt Montmédy met een imposant over de omgeving uittorenende bovenstad die een geweldig fort was in de tijd van Vauban, er waren toen tienduizend soldaten gelegerd. In de heuvel is een gigantisch gangenstelsel uit die tijd dat is opengesteld voor rondleidingen.

Verdun, half uurtje rijden, is ook zeer de moeite waard. Een aangenaam klein centrum aan de Maasoevers en grote winkels aan de buitenkant. Le Centre Mondial de la Paix is er gevestigd en er zijn musea.
Charleville-Mezières. Het Maasdal volgen richting Sedan, het is een kleine drie kwartier rijden. Het Place Ducale is een prachtig, groot plein met monumentale bebouwing en arcades rondom, veel prima restaurants. De stad heeft iedere twee jaar het grootste marionettenfestival van Europa en er is een prachtig marionettenmuseum aan het plein. Een levendig centrum met veel leuke winkels, mooie bebouwing en een lekkere sfeer.

Verder zijn de steden Reims, Nancy en natuurlijk Metz met zijn ultramoderne museum het Centre Pompidou ontzettend de moeite waard..

Voor uw oriëntatie: Sassey sur Meuse ligt in de buurt van de plaatsen: Verdun, Stenay, Dun sur Meuse. Toon op landkaart

Informatie voor de huurder:

📆Klik hier voor beschikbaarheid ✉ BOEK NU of info opvragen ❤️ Opslaan in Favorieten

Informatie over de huurprijzen

De huurprijzen voor deze accommodatie lopen van € 550 tot € 550 per week. Wanneer u op de button "BOEK NU of info opvragen" klikt dan kunt u ook eenvoudig de huur met de bijkomende kosten uitrekenen.

Datum laatste update: 09-01-2024

Wij hanteren voor het verhuren van ons huis vaste, niet aan seizoenen gebonden, prijzen.

2 personen 550 per week
4 personen 650 per week

Van 1 oktober tot 1 mei 50 euro per week extra i.v.m. haardhout.

Deze prijzen zijn inclusief beddengoed, handdoeken, theedoeken, energie, wifi en eindschoonmaak. U laat het huis wel in nette staat -kooktoestellen, koelkast, gootsteen en afwasmachine schoon en leeg- veeg-schoon achter.

Voor in de tuin hebben wij een heerlijk besloten zitje in het gangpad voor het huis. Verder zijn er parasols, vier ligstoelen en een barbecue buiten aanwezig.

Als U het huis reserveert dan krijgt U van ons nog een mailtje met allerlei praktische wetenswaardigheden.Als er nog vragen zijn bel of mail ons dan even.

Anjo en Gerard Brohm
0031647660050
0031647660051

e-mail

info@anjobrohm.eu
info@gerardbrohm.nl

Review plaatsen?
Heeft u hier ook uw vakantie gevierd? U kunt op de volgende pagina als eerste huurder een recensie plaatsen en het vakantiehuis op onderdelen een cijfer geven:
Review plaatsen

Wij adviseren u om tijdig een annuleringsverzekering af te sluiten. Bij voorkeur met een All-Risk dekking. U krijgt straks, wanneer u ons een bericht stuurt, van Vakantiehuis Frankrijk een e-mail met de link naar de pagina waar u straks de annuleringsverzekering en/of een reisverzekering kunt afsluiten. Bewaar deze e-mail straks goed.

Over deze woning zijn nog de volgende bijzonderheden te vermelden:

 • Binnen bebouwde kom is aanwezig Binnen bebouwde kom
 • Ligging aan rivier is aanwezig Ligging aan rivier
 • Grote tuin is aanwezig Grote tuin
 • Kindvriendelijk is aanwezig Kindvriendelijk
 • Internet/wifi is aanwezig Internet/wifi
 • Zwemmeer in de buurt is aanwezig Zwemmeer in de buurt
 • Eigen parkeerplaats is aanwezig Eigen parkeerplaats
 • Kinderstoeltje is aanwezig Kinderstoeltje
 • Ledikant is aanwezig Ledikant
 • Rustig gelegen is aanwezig Rustig gelegen
 • Heel mooi uitzicht is aanwezig Heel mooi uitzicht
 • Open haard is aanwezig Open haard
 • Complete keuken is aanwezig Complete keuken
 • Wasmachine is aanwezig Wasmachine
 • Vaatwasser is aanwezig Vaatwasser
 • Roken verboden is aanwezig Roken verboden

Sportieve mogelijkheden in de nabijheid:

 • Wandelen is aanwezig Wandelen
 • Fietsen is aanwezig Fietsen
 • Zwemmen is aanwezig Zwemmen
 • Vissen is aanwezig Vissen
 • Paardrijden is aanwezig Paardrijden

Klik op de volgende link voor uitgebreide en gedetailleerde informatie over dit vakantiehuis:

🛈 Extra informatie

Alternatieve vakantiehuizen in de omgeving?

Is dit vakantiehuis voor u niet geschikt of is het niet beschikbaar dan verzoeken wij u de volgende links te gebruiken voor de vakantiehuizen die in de omgeving van dit huis liggen:

🏡Sassey sur Meuse 🏡Verdun 🏡Stenay 🏡Dun sur Meuse 🏡Meuse 🏡Lorraine 🏡Noord-Frankrijk

Over Vakantiehuis Frankrijk

Vakantiehuis-Frankrijk.nl is een organisatie die zich vanaf 2003 bezig houdt met dienstverlening voor particuliere huiseigenaren in Frankrijk die hun dierbare vakantiewoning willen delen met andere Nederlanders en Vlamingen. Op deze manier kunnen de Nederlanders en Vlamingen die zich (nog) geen 2e huis in Frankrijk kunnen veroorloven toch op een betaalbare manier genieten van de prachtige huizen op de mooiste locaties in Frankrijk. Maar de eigenaren kunnen hun huis in Frankrijk, zoals u ziet, bij ons ook te koop zetten. Dus voor huren en kopen bieden wij u een mooi aanbod van (vakantie)huizen. Dit is de formule voor een onvergetelijke vakantie of het oneindige genot van het bezit van uw eigen (tweede) huis in Frankrijk.
Inmiddels hebben circa 900 eigenaren zich bij vakantiehuis-frankrijk.nl aangesloten en hebben de afgelopen jaren vele tienduizenden Nederlands en Belgen tot groot genoegen hun vakantie in een vakantiehuis, bungalow, villa, gite of appartement in Frankrijk doorgebracht.
Wilt u ook de 🛈 Disclaimer eens lezen? Hier staat o.a. in dat u als huurder zelf aansprakelijk bent voor de afspraken die u met een verhuurder van een vakantiehuis maakt.
U vindt overigens ook bij ons kastelen die gehuurd kunnen worden alsmede boerderijen, gîtes, chalets, studio's, vakantiehuisjes op een kleine camping of een heerlijk huis op een groot Frans landgoed. En er is keus genoeg tussen goedkoop en exclusief

Bekijk alle vakantiehuizen die op Vakantiehuis Frankrijk te huur worden aangeboden.