Te huur: Ardeche Chauzon

Vakantiewoning met zwembad, vrij gelegen tussen wijnvelden, op loopafstand van het kleine authentieke dorpje Chauzon.

Corona voorwaarden: Geen annuleringskosten.

De huurprijs voor dit vakantiehuis (nr. 7273) bedraagt € 800 per week voor maximaal 4 personen.

Klik op een foto en start het fotoalbum

Vakantiehuis: Vakantiewoning met zwembad, vrij gelegen tussen wijnvelden, op loopafstand van het kleine authentieke dorpje Chauzon. te huur in Ardeche (Frankrijk)
 vakantiehuis Ardeche  5 6 8

Omschrijving van dit huis in de Ardeche Zuid-Frankrijk:

 Vakantiehuis 'La Petite Terre' is gelegen tussen de wijngaarden en typische Franse huizen, op loopafstand van het authentieke dorpje
Chauzon. De voortuin heeft een prachtig uitzicht op de (onbebouwde) lager gelegen vallei waarin de rivier Ardèche beneden stroomt.

Het vakantiehuis beschikt over een woonkamer met open keuken, twee slaapkamers en een badkamer. U kunt heerlijk buiten zitten op het overdekte terras, in de voortuin en op het terras bij het zwembad in de achtertuin.
Het huis is geschikt voor 4 personen. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze hieronder genoemde website.

Vanuit het huis, vanaf het boventerras en van opzij heeft u prachtig uitzicht op de wijnvelden en het dal van de rivier.
Het overdekte terras biedt plaats aan een tuinset met vier stoelen. Maar uiteraard kunt u ook voor of opzij van het vakantiehuis zitten! Aan de zijkant staat ook een tuinset met stoelen, een parasol en een stenen barbecue. Zie ook de hieronder genoemde website.

Aan de achterzijde van het vakantiehuis is in 2009 een zwembad aangelegd. Hier hebt u de gehele dag een heerlijk plekje met veel privacy. Heerlijk relaxen in de zon of in de beschutting van het houten tuinhuisje. Er zijn ligbedden strandstoelen en een parasol.

De keuken (vernieuwd in 2014) heeft een vaatwasser, keramische kookplaat, magnetron, koffiezetapparaat, senseo-apparaat en voldoende lades en voorraadbakken. Een grote koelkast met vriesvak completeert het geheel.

De woonkamer met open keuken is voorzien van een kleine eettafel met stoelen, een salontafel en enkele fauteuils. Vanuit de woonkamer heeft u via de tuindeuren zicht op de voortuin en de vallei met wijngaarden. Er is ook wifi aanwezig.

De twee slaapkamers beschikken beide over twee boxsprings van 80 x 200, een grote kast en een klein ladenkastje. De achterste slaapkamer heeft een raam naar de achtertuin, terwijl de voorste slaapkamer zicht heeft op de voortuin.

De badkamer is in 2017 geheel vernieuwd en beschikt over een douche, toilet en badkamermeubel.

Omdat er rondom huis kiezels liggen en vanaf het terras naar beneden een trapje loopt, is ons huisje niet echt geschikt voor hele kleine kinderen.
Helaas voor sommigen....huisdieren zijn niet welkom.

Laagste prijs garantie! Deze verhuurder met huisnummer 7273 garandeert uitdrukkelijk dat hij in alle gevallen de huurders de laagste huurprijs zal aanbieden.

BOEK NU of info opvragen

De omgeving van deze vakantiewoning in Rhone Alpes:

vakantiehuis ArdecheVakantiehuis 'La Petite Terre' is gelegen in het kleine, authentieke plaatsje Chauzon, dat gelegen is aan de oevers van de rivier Ardèche. Huizen "en pierre" met jaartallen van meer dan honderd jaar geleden, pittoreske hoekjes en oude wijnkelders geven een karakteristieke uitstraling. Een wandeling door de kleine, smalle, kronkelende straatjes omhoog biedt u prachtige uitzichten over het dal.
Het dorpje heeft gedurende de zomermaanden een klein winkeltje voor dagelijkse boodschappen. Stokbrood en croissants voor bij het ontbijt kunt u ophalen op bestelling.

Daarnaast zijn er enkele eenvoudige restaurants en een strandpark aan een mooie zandbedding aan de rivier voor zon-, strand- en waterplezier. Vanuit Chauzon kunt u de 'Cirque des Gens' bewandelen; een indrukwekkend steile rotsformatie met vele wandelmogelijkheden. Sinds enkele jaren is er een fietspad aangelegd over oude bestaande treinrails.
Op 3 minuten rijden, over de brug die Chauzon en Pradons met elkaar verbindt, bevindt zich een kleine supermarkt en een benzine-station.

Vanaf Chauzon rijdt u in ca. 5 minuten naar de grote supermarkt Super-U, die gelegen is in het stadje Ruoms . Op dit terrein ligt tevens een benzine-station en meerdere grote winkels. Ruoms biedt ook allerlei andere winkels, zoals bakkerijen, pattiseries (probeer hier een stukje nougat; de streekspecialiteit!), ijssalons, souvenirwinkeltjes, een wijnmuseum en wijncoöperatie. De wekelijkse markt op vrijdag trekt, met name in de zomermaanden, veel toeristen uit de omgeving. Ook heeft u in Ruoms de keus uit allerlei restaurants en terrasjes.

Vakantiehuis 'La Petite Terre' is een ideale uitvalsbasis voor allerlei activiteiten op het gebied van natuur en cultuur, sport en ontspanning in de Ardèche!
Absoluut niet te missen is het vertier aan en op het water! Per kano, waterfiets of eigen opblaasband is het heerlijk toeven op de rivieren in de buurt. In de nabije omgeving hebben met name Labeaume en Balazuc fijne strandjes. De kanotochten over de Ardèche variëren van 6 tot 36 kilometer tussen Voguë en Ruoms of tussen Vallon Pont d'Arc en St Martin d'Ardèche. Een kano of kayak is te huur op camping La Digue (beneden bij de rivier) en op vele andere plaatsen.

De cultuur-liefhebber kan zijn hart ophalen aan de vele Middeleeuwse dorpjes en kastelen in de buurt, zoals Balazuc, Labeaume, Rochecolombe en Voguë. In de zomer worden regelmatig dorpswandelingen georganiseerd, muziek-uitvoeringen gegeven en openen kunstenaars hun galeries. Als u van antiek en brocante houdt of gewoon wilt rondstruinen over leuke vlooienmarkten, dan kunt u onze hieronder genoemde website bezoeken voor de meest actuele data van markten in de omgeving.

Maar ook de natuur in de nabije omgeving is een ontdekking waard! Vanuit Chauzon is een prachtige wandeling te maken over de 'Cirque des Gens', langs steile rotswanden langs de Ardèche. Iets verder ligt o.a. de imposante waterval van 'Ray Pic' en de diverse prehistorische grotten met stalagtieten en stalagmieten. Een ritje met de auto langs de 'Gorges de l'Ardèche' is ook zeker niet te missen!

Voor uw oriëntatie: Chauzon ligt in de buurt van de plaatsen: Vallon Pont d'Arc, Ruoms, Aubenas, Balazuc en Largentière.

Informatie voor de huurder:

Datum laatste update: 21-08-2021

Ons vakantiehuisje heeft rondom het huis veel kiezels en trapjes. Ook vanaf het terras naar beneden wordt gebruik gemaakt van een trapje. Daarom is ons huisje niet echt geschikt voor kleine kinderen.
Bovendien is het zwembad niet afgesloten, voor kinderen die niet kunnen zwemmen is het dan ook gevaarlijk.
Voor degenen die houden van rust, natuur en cultuur is ons huisje de ideale uitvalsbasis.

Wij vragen aan de gasten om het huisje schoon achter te laten. Er is voldoende poetsmateriaal aanwezig. Hierdoor kunnen we de huurprijzen ook lager houden.
Ook wordt gevraagd een paar keer per week de robot in het zwembad te plaatsen. Dit om het water helder te houden. Elke week komt er een serviceman om water en installatie te controleren.

Aan de gasten wordt gevraagd zelf keuken- en handdoeken, alsmede bedlinnen mee te nemen.

Een aanvraag voor de huur wordt gedaan via de mail. Dit is het eerste contact met beide partijen. Wij sturen u dan een aanmeldformulier met de nodige informatie waarna een en ander definitief wordt bevestigd. Als aanbetaling wordt verzocht de helft van het huurbedrag te betalen, de andere helft moet 2 weken voor vertrek betaald zijn.
Wij vragen een borgsom van € 100,- die uiterlijk 2 weken na terugkomst wordt terugbetaald.
Voor meer dan 2 volwassenen vragen wij € 50,- per volwassene per week extra.

Onze gasten kunnen ons altijd bereiken voor op- of aanmerkingen tijdens hun verblijf en ook na thuiskomst horen we graag hoe de vakantie geweest is.

Review plaatsen?
Heeft u hier ook uw vakantie gevierd? U kunt op de volgende pagina als eerste huurder een recensie plaatsen en het vakantiehuis op onderdelen een cijfer geven:
Review plaatsen

Wij adviseren u om tijdig een annuleringsverzekering af te sluiten. Bij voorkeur met een All-Risk dekking. U krijgt straks, wanneer u ons een bericht stuurt, van Vakantiehuis Frankrijk een e-mail met de link naar de pagina waar u straks de annuleringsverzekering en/of een reisverzekering kunt afsluiten. Bewaar deze e-mail straks goed.

Deze verhuurder heeft een eigen website. Mogelijk vindt u hier nog aanvullende informatie.

Geen annuleringskosten

Aangepaste voorwaarden per 4 februari 2021

In verband met het Coronavirus heeft de verhuurder van dit vakantiehuis besloten om voor nieuwe verhuringen bijzondere en uiterst soepele voorwaarden te stellen indien u dit vakantiehuis zou willen huren. U krijgt namelijk een gratis flexibele huuroptie op deze vakantiewoning! Deze flexibele huuroptie geldt dus niet voor bestaande huurovereenkomsten tenzij uitdrukkelijk hierover in de huurovereenkomst afspraken zijn gemaakt.
Deze bijzondere voorwaarden zijn:

 • U mag zonder kosten annuleren indien op de dag voor aankomst door de Nederlandse overheid voor uw reisbestemming en/of departement een negatief reisadvies geldt met code Oranje of code Rood!
 • U bent de enige huurder die een optie krijgt. Per huurperiode wordt slechts één huuroptie verstrekt!
 • U betaalt eenmalig een bedrag als voorschot die u terug krijgt bij annulering wanneer op de dag voor aankomst code Oranje of code Rood geldt zoals hiervoor is omschreven.
 • Indien op een moment voor de aankomstdatum geen reisbeperkingen gelden voor Frankrijk en er geen negatief reisadvies met de code Oranje of code Rood meer geldt dan kan de verhuurder aan u vragen om de flexibele huuroptie om te zetten in een definitieve reservering. Indien u besluit om onherroepelijk te willen reserveren dan vervalt uw flexibele huuroptie en ontvangt u van de verhuurder een factuur voor de kosten die u nog verschuldigd bent en alle overige bescheiden. U heeft dan ook de mogelijkheid om bij Vakantiehuis Frankrijk een All-Risk annuleringverzekering tegen de dan geldende voorwaarden. Indien u alsdan niet besluit om definitief te reserveren dan heeft de verhuurder het recht om de flexibele huuroptie in te trekken en krijgt u uw aanbetaling niet terug.
 • Wanneer binnen uw flexibele huuroptie periode iemand anders de vakantiewoning wil gaan huren die geen flexibele optie wenst maar direct en onherroepelijk en zonder enig voorbehoud wil boeken en u wil of kan op dat moment zelf niet onherroeplijk reserveren dan vervalt de huuroptie en kan de andere persoon de vakantiewoning gaan reserveren. Maar voordat de woning aan een ander wordt toegewezen krijgt u van de verhuurder drie dagen de tijd om hierover een beslissing te nemen.

Over deze woning zijn nog de volgende bijzonderheden te vermelden:

 • Laagste prijs garantie is aanwezig Laagste prijs garantie
 • Ligging aan rivier is aanwezig Ligging aan rivier
 • Buiten bebouwde kom is aanwezig Buiten bebouwde kom
 • Grote tuin is aanwezig Grote tuin
 • Geen kinderen Adults only is aanwezig Geen kinderen Adults only
 • Internet/wifi is aanwezig Internet/wifi
 • Eigen parkeerplaats is aanwezig Eigen parkeerplaats
 • Nederlandse TV is aanwezig Nederlandse TV
 • Rustig gelegen is aanwezig Rustig gelegen
 • Barbeque is aanwezig Barbeque
 • Touristische omgeving is aanwezig Touristische omgeving
 • Heel mooi uitzicht is aanwezig Heel mooi uitzicht
 • Eigen zwembad is aanwezig Eigen zwembad
 • Jeu de Boules baan is aanwezig Jeu de Boules baan
 • Vrijstaand huis is aanwezig Vrijstaand huis
 • Complete keuken is aanwezig Complete keuken
 • Vaatwasser is aanwezig Vaatwasser
 • Roken verboden is aanwezig Roken verboden

Sportieve mogelijkheden in de nabijheid:

 • Wandelen is aanwezig Wandelen
 • Fietsen is aanwezig Fietsen
 • Zwemmen is aanwezig Zwemmen
 • Vissen is aanwezig Vissen

Alternatieve vakantiehuizen in de omgeving?

Is dit vakantiehuis voor u niet geschikt of is het niet beschikbaar dan verzoeken wij u de volgende links te gebruiken voor de vakantiehuizen die in de omgeving van dit huis liggen:

Chauzon Vallon Pont d'Arc Ruoms Aubenas Balazuc Largentière Ardeche Rhone Alpes Midden-Frankrijk

Over Vakantiehuis Frankrijk

Vakantiehuis-Frankrijk.nl is een organisatie die zich vanaf 2003 bezig houdt met dienstverlening voor particuliere huiseigenaren in Frankrijk die hun dierbare vakantiewoning willen delen met andere Nederlanders en Vlamingen. Op deze manier kunnen de Nederlanders en Vlamingen die zich (nog) geen 2e huis in Frankrijk kunnen veroorloven toch op een betaalbare manier genieten van de prachtige huizen op de mooiste locaties in Frankrijk. Maar de eigenaren kunnen hun huis in Frankrijk, zoals u ziet, bij ons ook te koop zetten. Dus voor huren en kopen bieden wij u een mooi aanbod van (vakantie)huizen. Dit is de formule voor een onvergetelijke vakantie of het oneindige genot van het bezit van uw eigen (tweede) huis in Frankrijk.
Inmiddels hebben circa 1000 eigenaren zich bij vakantiehuis-frankrijk.nl aangesloten en hebben de afgelopen jaren vele tienduizenden Nederlands en Belgen tot groot genoegen hun vakantie in een vakantiehuis, bungalow, villa, gite of appartement in Frankrijk doogebracht.
Wilt u ook de disclaimer eens lezen? Hier staat o.a. in dat u als huurder zelf aansprakelijk bent voor de afspraken die u met een verhuurder van een vakantiehuis maakt.
U vindt overigens ook bij ons kastelen die gehuurd kunnen worden alsmede boerderijen, gîtes, chalets, studio's, vakantiehuisjes op een kleine camping of een heerlijk huis op een groot Frans landgoed. En er is keus genoeg tussen goedkoop en exclusief

Bekijk alle vakantiehuizen die op Vakantiehuis Frankrijk te huur worden aangeboden.