Te huur: Allier Paray le Fresil

BELEEF EEN AUTHENTIEKE VAKANTIE IN GEHEEL VRIJ EN IDYLLISCH GELEGEN BOERDERIJ. ALS ENIGE BEWONER GENIET JE HIER RUST en 100% PRIVACY.

Corona voorwaarden: Geen annuleringskosten.

Dit vakantieverblijf is door vorige huurders beoordeeld en beloond met het cijfer 8.6

De huurprijs voor dit vakantiehuis (nr. 6937) bedraagt € 395 tot € 545 per week voor maximaal 5 personen.

Klik op een foto en start het fotoalbum

Vakantiehuis: BELEEF EEN AUTHENTIEKE VAKANTIE IN GEHEEL VRIJ EN IDYLLISCH GELEGEN BOERDERIJ. ALS ENIGE BEWONER GENIET JE HIER RUST en 100% PRIVACY. te huur in Allier (Frankrijk)
Het front van de vakantiewoning <br>Met de serre; het raam van de keuken en het raam van de slaapkamer op de verdieping. Slaapkamer beneden <br>De boxspring met een antiek hoofdboard. In de schaduw <br>Onder de pergola Ontbijt op het terras <br>in het ochtendzonnetje. servieskast in de woonkeuken <br>dubbel serviesgoed de woonkeuken anno nu <br>Mix and Match woonkeuken <br>de open haard zorgt voor aangenaam zitten De noordkant van het huis <br>Je ziet de waslijnen. <br>De voormalige paardenstal en links daarvan het overdekte terras. Een bijgebouw: het bakhuis <br>Hier werd vroeger het brood gebakken in een heuse broodoven, en het voer voor de beesten gekookt.

Omschrijving van dit huis in de Allier Zuid-Frankrijk:

Het front van de vakantiewoning <br>Met de serre; het raam van de keuken en het raam van de slaapkamer op de verdieping. WELKOM OP DOMAINE LA PETAUDE in PARAY-LE-FRESIL

Vroeger behoorde La Pétaude toe aan het Kasteel. Qua kleurvoering van kozijnen en luiken zijn we gebonden aan regels.
De luiken hebben de kleur Bourbonnaise Rouge.
Na 1804 en met de komst van Angelo Lunardi, een Corsicaan, werd het een vrij bezit. Lees verder in "de geschiedenis van La Pétaude."
(ligt op La Pétaude in de kast)
La Pétaude was vroeger veel groter. De huizen voor aan de weg, tot aan La Croix, hoorden er bij.

LIGGING
Vrij gelegen aan doodlopende weg. Geen doorgaand verkeer en geen directe buren. Grote eiken markeren de grenzen van het land.
Alleen het ruisen van de bomen en het fluiten van tientallen vogels hoor je hier. Een waar eldorado. Wij noemen dat nog altijd luxe, zoveel ruimte en zoveel privacy!

De Loire stroomt vlakbij, en hier, in de niche van de rivier, spreekt men over een "micro klimaat". Wij profiteren dan ook van aangenaam warme zomers. Bovendien Zuid-Frankrijk begint hier en de Loire vormt de grens. De Loire is Europa's langste, en nog enige wilde rivier. Bekend om zijn gele zandstranden. De rivier de ALLIER stroomt iets verder op. Dit is ook een wilde rivier, en is één groot natuurgebied.

HET HUIS, (vakantiehuis) gebouwd in 1968, in de kleur zandgeel. Huis met 2 slaapkamers, séjour, salon en bibliotheek.

Uitermate geschikt voor een gezin met kleine en grote kinderen. Ook voor familie en of vriendenkoppels. Door de indeling van het huis; met verschillende ruimtes, hoef je elkaar niet voor de voeten te lopen. De inrichting is net als het huis: praktisch, echt Frans, en met een gezellige Nederlandse touch. De viervoeter is ook van harte welkom. Tip: lees ook eens wat de gasten schreven over het huis
Alle vertrekken hebben verwarming. Hebben een stenen vloer, granol uit de jaren 60. Heel herkenbaar. En alle kamers hebben luiken voor de ramen.

LAY-OUT, indeling:

De serre geeft zicht op de binnenplaats, de tuin en het overdekt terras.
Heel fijn om hier in het voor- en najaar te zitten, met een glaasje en te genieten van al het groen.
De toegangsdeur naar de gang; met links de badkamer, en daarnaast, de separate w.c.
Aan het einde van de gang de slaapkamer van 16m2; met een inbouw- en een losse kast.
Een box -spring 160 x 200, met koud schuim topper. Het is een comfortabel bed. Er is plek voor bijplaatsen van een kinderbed.


Rechts van de gang:

de woonkeuken (séjour) met een open keuken opstelling. Er is zicht op de binnenplaats en de tuin.
Een grote klassieke eettafel met stoelen; de open haard en een servieskast. De tafel kan worden uitgeschoven, en extra stoelen zijn altijd voor handen.
Middelpunt in het huis is de séjour. Echt Frans. Hier speelt zich van alles af. Van eten bereiden, tot het voeren van lange gesprekken; of een spelletje doen. En met een lekker kop koffie of een glas wijn en de brandende open haard is het altijd gezellig.

Salon:

Voor rust kan je terecht in de salon. Met een goed boek uit onze bibliotheek en de staande schemerlamp aan, zit je hier helemaal privé.
Voor sportliefhebbers is er een HD televisie, zodat je niets hoeft te missen. En wil je eens een film kijken, ook dat kan. Er staat een DVD speler, en wij hebben er Dvd's liggen, met voor elk wat wils. De telefoon staat in dit vertrek, dan kan je eens rustig bellen met de familie en vertellen hoe lekker rustig het er is. De telefoon is voor binnenkomende gesprekken. Dus laat je bellen. Uiteraard, en in geval van nood, kan je de telefoon gebruiken. Er is een radio in het huis. In de salon bevindt zich een antieke kuifkast. Daarin ligt heel ouderwets, een doos met garen en band. Extra lampjes voor het huis en een E.H.B.O. kit. Uiteraard liggen er ook folders en uitgezette wandelroutes. De geschiedenis van het huis is beschreven, en ligt in de kast. Ook de salon is typisch frans. Dit vertrek was vroeger de enige slaapkamer van het huis.

Bibliotheek of studeerkamer met deur naar terras. ( de tweede ingang)

De bieb is een heerlijke werkplek. Er is daar heel wat afgestudeerd. Zo liggen er Spaanse en Portugese naslagwerken. Boeken over kunst en wetenschap. Romans in het Nederlands en Engels. Gasten laten vaak boeken en tijdschriften achter. Dat wordt zeer op prijs gesteld. Verder zijn er kookboeken te vinden en liggen er spelletjes. Voor de allerkleinsten, een ton met houten blokken en lego.

Achter in het huis een afgesloten ruimte, deze is privé, voor de CV ketel en het olievat. Het is tevens de werkplaats van het huis met elektrische apparatuur.

1e ETAGE

De verdieping, vanuit de salon te bereiken middels een solide, eikenhouten, trap:
met een kleine overstap naar....de grote slaapkamer,van 24 m2, met ledikant 140 x 200
en bed 90 x 200, en een kinderledikant van 60 x 120cm. Een frans balkonnetje geeft zicht op binnenplaats.
En ook hier kan het peuterbed worden neergezet.

Het twee-persoons ledikant heeft een goede matras en ook in dit bed slaap je prima.
Het is een heel gezellige, jaren 80, kamer, waarin je goed kunt ontspannen. Ver van iedereen in het huis.
Met alleen jij op de verdieping. Heerlijk. Radio aan; yoga mat op de vloer en oefenen maar.

BUITENOM:

Soms verplaats ik de oefeningen naar buiten. Dan huppel ik rondjes om het huis. Om het huis ligt een pad,
en achter huis is het helemaal ZEN. Onder de noten boom. En bij de grote Coing (kweepeer), met zicht op
het weiland, voel je je één met de natuur. Bij de fruitbomen achter het huis hebben we de hangmatten opgehangen,
en een improvisorische tuindouche. "UNIEK" luidde het commentaar.

BAKHUIS, STAL en OUDE HUIS (1804) plus TUIN

Het bakhuis diende vroeger als oven voor het broodbakken. Er zit een heuse oven, met deurtje, en schoorsteen in.
En een zolder, met een kelder, waarvan de sleutel zoek is. Daarnaast nog een klein hok, de cave.
De stal, met hooizolder, was en is er voor het vee. Deze wordt nu door de schapen in beslag genomen.
Last but not least, de boerderij. Uit 1804. We zijn het oude huis aan het opknappen. De buitenzijde is gedaan.
Met nieuwe dakgoten, en metselwerk. Nu nog de binnenzijde. De sfeer in het huis is goed, dat voel je. Heel dikke balken
steunen het huis met de zolder. Op de vloer liggen de bekende tomettes. Achter het huis ligt de écurie, de oude
paardenstal. En dit deel is door de gasten te gebruiken, voor meegenomen fietsen, en de buggy. Om maar iets te noemen.
Er aan vast ligt het terras van het oude huis, mét overkapping. Een grote wilg staat op de hoek. Het oudste deel
van het huis, grenzend aan het terras, geeft als datum 1500 prijs.
Het spreekt vanzelf dat werkzaamheden aan het huis buiten het seizoen plaats vinden.

DE TUIN is geheel omheind. Veilig voor de kinderen en de hond. Er zijn meerdere terrassen in zon en schaduw. Voor grotere kinderen is er een apart speelveldje, links van het oprijdpad, en achter het groene toegangshek. Er is voldoende tuinmeubilair aanwezig. In de hangmatten kan je heerlijk luieren.

PARKEREN kan je in de tuin, op de binnenplaats. Boodschappen kunnen worden opgeslagen in de Ecurie; in de afsluitbare kast.
Op het grindpad kan je een partij jeux-de-boules spelen.

Détails keuken:
De woonkeuken is voorzien van dubbele spoelbakken; een 4-pits gasfornuis met oven; een middelgrote koelkast met vriesvak en een magnetron. Alles voor bakken en braden is aanwezig, zo ook dubbel serviesgoed. Koffiezetapparaat, (staaf)- en mixer.

Détails badkamer:
De badkamer is uitgerust met bad/plus regendouche, een lavabo en een bidet.

Laagste prijs garantie! Deze verhuurder met huisnummer 6937 garandeert uitdrukkelijk dat hij in alle gevallen de huurders de laagste huurprijs zal aanbieden.

BOEK NU of info opvragen

De omgeving van deze vakantiewoning in Auvergne (La Sologne Bourbonnaise):

Slaapkamer beneden <br>De boxspring met een antiek hoofdboard.PARAY-LE-FRESIL en omgeving

Liefhebbers van Monsieur le Commissaire Maigret, die komen hier graag. Zij volgen de voetsporen van Georges Simenon. Hij woonde op het kasteel. Jazeker, hij was immers Secretaris van de Minister van Staat van Frankrijk, ofwel Markies de Stuyt. Zijn kasteel staat midden in het dorp. Je loopt er zo naar toe.

Vlakbij op Le Bourg, zo heet het centrum, staat een epicerie. Voor het dagelijkse brood, en een boodschapje. Men wil het winkeltje weer in bedrijf hebben. Er is een brievenbus; en er stopt een bus. Ook is er een inzamelpunt voor lege flessen en karton. Het Gemeentehuis staat er, met aangrenzend een verenigingsgebouw. Voor de kindjes die naar school moeten en zwemles krijgen, komt de schoolbus. Hier is een flinke kostenpost mee gemoeid. Naast de kerk heeft men een verblijfplaats voor campers ingericht. Zo gaat men mee met de tijd.

De omgeving nodigt uit tot wandelen en fietsen. Het kanaal loopt op 1,5 km en trekt pleziervaart en vissers. De Loire met zijn gele zandoevers stroomt daar weer achter. In het huis liggen 10 wandelingen om de omgeving te ontdekken. En wat denk je van een zondagse picknick aan de oevers van de Loire. Franser kan het niet.

BROOD EN BOODSCHAPPEN

Binnendoor kan je naar Garnat sur Engièvre rijden. Dat is 3 km. En voorlopig kan je daar je brood kopen. Er zit een heel goede bakker. Een Bar Tabac, een postkantoor en aan de doorgaande weg een Proxy Marché, waar je een heel lekkere steak kunt kopen. Echt prima.

Naar Bourbon-Lançy ga je voor voordelig tanken, en de grote supermarkten.
Een stadswandeling door het Middeleeuwse centrum, met zijn vakwerkhuizen en stadswal is een mooi uitstapje met de kinderen. Een wandeling om het Lac du Breuil eveneens. En neem dan meteen de tijd voor die heel leuke speeltuin, attractief voor jong en oud. Zomers kunnen de kleintjes daar zwemmen onder toezicht. Bootjes huren kan ook.

Het Wellness centrum "Celt-O" heeft speciaal voor families een "aqua ludique" tarief.

Op 15 minuten autorijden ligt Beaulon. Startpunt van een tocht langs de Besbre. Je kijkt je ogen uit bij die feodale kastelen. Je kunt kayak varen in Jaligny.

Deze streek de Bourbonnaise, was en is het land van de hertogen van Bourbon. Talloze kerken en kastelen zijn er te vinden. Want oppermachtig als ze waren had men bezittingen in iedere plaats. Je kunt de route rijden van de Hertogen, van wieg tot graf. Je kunt een dag inplannen voor het Arboretum, Frankrijks grootste privépark, vlakbij, op nog geen 10 kilometer.

In Moulins (24 km) kan je je hart ophalen. Met een Middeleeuws centrum, waar Jeanne D'Arc sliep en Europa's grootste museum op het gebied van theatercostuums. Sinds 2013 is er een permanente expositie over leven en werken van de danser Nureev. Een aanbeveling waard. Ga alleen al voor de inrichting van het museum restaurant naar binnen. Hier staat de handtekening van Jean Pierre Gaultier onder. Trendy shoppen, dat kan je in Moulins vast en zeker. Er is een mega winkelcentrum gekomen, met een mega supermarkt, een tankstation en zelfs de ACTION ontbreekt niet. Gelegen aan de rondweg kan je het niet missen. Moulins heeft een directe treinverbinding met Parijs, jawel, en met Clermont Ferrand. Naast het station ligt de bioscoop. De auto parkeren kan je er naast.
De studentenstad Yzeure met zijn grote pleinen en theater ligt tegen Moulins aan.

Wil je meer weten over het vulkaangebergte dan is Vulcania een topper. Wildwatervaren kan je al in de Loire; de Allier, de Sioule.
Een interessant wijngebied is St. Pourçain sur Sioule.
In de nabije omgeving liggen dorpen, die tot de mooiste in Frankrijk horen.

Last but not least: "de kids" Op 10 kilometer afstand ligt één van de Top 5 attractieparken in Frankrijk. "LE PAL". Verder is er Petit Robinson voor kinderen en het Diverti Park.

Tot slot een opsomming:
TRIPS:
* Beaulon 5 km Landbouw museum
* Bourbon-Lançy 8 km Middeleeuws centrum.
* Bourbon-Lancy 8 km Parc du Breuil, speeltuin, zwem- en kanovijver.
* Dompierre 24 km Dierentuin Attractiepark "LE PAL"
* Petit Robinson 10 km Doe-park tot 12 jaar
* Sept-Fons 20 km De Abdij met bezoekerscentrum. Verkoop biologische producten
* Moulins 25 km Middeleeuws centrum, trendy shoppen. Theaterkostuummuseum, Bioscoop,
Treinstation ( Parijs en Clermont Ferrand) Mega shoppingmall
* Val d'Allier 30 Km Natuurreservaat, voor vogelaars een "must"
* St.Pourçain 50 km Sfeervolle marktplaats,wijngaarden, wildwaterrivier,
* Décize 28 km Nautisch centrum, boulevard, Restaurants, Brocante Markt
* La Machine 30 km Mijnmuseum
* Souvigny 40 km Klooster, kloostertuin,praalgraf.
* Château/Allier 50 km Saint-Augustin Park, vogels,herten, everzwijnen,leeuwen,beren
* Dagtocht Charroux, Verneuil en Bourbonnais en Chantelle (mooiste dorpen van Fr.)
* Bourbon l'Archambault Feodale burcht van de hertogen van Bourbon en marktplaats
* Nevers 80 km Circuit van Magny Cours. Stad aan de Allier historisch centrum.

Voor uw oriëntatie: Paray le Fresil ligt in de buurt van de plaatsen: Moulins, Nevers, Montlucon, Vichy en Bourbon Lancy.Toon op landkaart

Informatie voor de huurder:

Datum laatste update: 18-11-2021

Baby-/peuterbed (tot 3 jr); kinderstoel en babybadje zetten wij graag voor u klaar.

Natuurlijk ligt er in het huis een map met folders over de omgeving. Met uitgezette wandelingen. Met adresjes waar je lekker kunt eten. Bovendien schrijven onze gasten ook hun wetenswaardigheden in het gastenboek. Doe er je voordeel mee, zou ik zeggen.

We werken met een sleutelkluis. De borg bedraagt € 300,00. Na controle van het huis wordt de borg binnen een week teruggestort op de rekening. We werken ook met een huurcontract.

Wij zijn bekend bij de Kamer van Koophandel onder dossier nummer 01100706(blad 0001)
onder handelsnaam Het Binnenhuis-wijnimport

Bekijk de reviews/recensies en de details van de beoordelingen: Reviews bekijken Heeft u hier ook uw vakantie gevierd dan kunt u ook uw review en cijfers geven:
Review plaatsen

Wij adviseren u om tijdig een annuleringsverzekering af te sluiten. Bij voorkeur met een All-Risk dekking. U krijgt straks, wanneer u ons een bericht stuurt, van Vakantiehuis Frankrijk een e-mail met de link naar de pagina waar u straks de annuleringsverzekering en/of een reisverzekering kunt afsluiten. Bewaar deze e-mail straks goed.

Kijk wat andere huurders vonden over deze accommodatie in het gastenboek.

Geen annuleringskosten

Aangepaste voorwaarden per 4 februari 2021

In verband met het Coronavirus heeft de verhuurder van dit vakantiehuis besloten om voor nieuwe verhuringen bijzondere en uiterst soepele voorwaarden te stellen indien u dit vakantiehuis zou willen huren. U krijgt namelijk een gratis flexibele huuroptie op deze vakantiewoning! Deze flexibele huuroptie geldt dus niet voor bestaande huurovereenkomsten tenzij uitdrukkelijk hierover in de huurovereenkomst afspraken zijn gemaakt.
Deze bijzondere voorwaarden zijn:

 • U mag zonder kosten annuleren indien op de dag voor aankomst door de Nederlandse overheid voor uw reisbestemming en/of departement een negatief reisadvies geldt met code Oranje of code Rood!
 • U bent de enige huurder die een optie krijgt. Per huurperiode wordt slechts één huuroptie verstrekt!
 • U betaalt eenmalig een bedrag als voorschot die u terug krijgt bij annulering wanneer op de dag voor aankomst code Oranje of code Rood geldt zoals hiervoor is omschreven.
 • Indien op een moment voor de aankomstdatum geen reisbeperkingen gelden voor Frankrijk en er geen negatief reisadvies met de code Oranje of code Rood meer geldt dan kan de verhuurder aan u vragen om de flexibele huuroptie om te zetten in een definitieve reservering. Indien u besluit om onherroepelijk te willen reserveren dan vervalt uw flexibele huuroptie en ontvangt u van de verhuurder een factuur voor de kosten die u nog verschuldigd bent en alle overige bescheiden. U heeft dan ook de mogelijkheid om bij Vakantiehuis Frankrijk een All-Risk annuleringverzekering tegen de dan geldende voorwaarden. Indien u alsdan niet besluit om definitief te reserveren dan heeft de verhuurder het recht om de flexibele huuroptie in te trekken en krijgt u uw aanbetaling niet terug.
 • Wanneer binnen uw flexibele huuroptie periode iemand anders de vakantiewoning wil gaan huren die geen flexibele optie wenst maar direct en onherroepelijk en zonder enig voorbehoud wil boeken en u wil of kan op dat moment zelf niet onherroeplijk reserveren dan vervalt de huuroptie en kan de andere persoon de vakantiewoning gaan reserveren. Maar voordat de woning aan een ander wordt toegewezen krijgt u van de verhuurder drie dagen de tijd om hierover een beslissing te nemen.

Over deze woning zijn nog de volgende bijzonderheden te vermelden:

 • Laagste prijs garantie is aanwezig Laagste prijs garantie
 • Huisdier welkom is aanwezig Huisdier welkom
 • Buiten bebouwde kom is aanwezig Buiten bebouwde kom
 • Grote tuin is aanwezig Grote tuin
 • Kindvriendelijk is aanwezig Kindvriendelijk
 • Internet/wifi is aanwezig Internet/wifi
 • Omheind terrein is aanwezig Omheind terrein
 • Zwemmeer in de buurt is aanwezig Zwemmeer in de buurt
 • Eigen parkeerplaats is aanwezig Eigen parkeerplaats
 • Kinderstoeltje is aanwezig Kinderstoeltje
 • Ledikant is aanwezig Ledikant
 • Eindschoonmaak verplicht is aanwezig Eindschoonmaak verplicht
 • TV Franse zenders is aanwezig TV Franse zenders
 • Rustig gelegen is aanwezig Rustig gelegen
 • Stilte puur natuur is aanwezig Stilte puur natuur
 • Barbeque is aanwezig Barbeque
 • Zeer veel privacy is aanwezig Zeer veel privacy
 • Touristische omgeving is aanwezig Touristische omgeving
 • Pretpark in de buurt is aanwezig Pretpark in de buurt
 • Heel mooi uitzicht is aanwezig Heel mooi uitzicht
 • Jeu de Boules baan is aanwezig Jeu de Boules baan
 • Vrijstaand huis is aanwezig Vrijstaand huis
 • Open haard is aanwezig Open haard
 • Complete keuken is aanwezig Complete keuken
 • Wasmachine is aanwezig Wasmachine
 • Roken verboden is aanwezig Roken verboden

Sportieve mogelijkheden in de nabijheid:

 • Wandelen is aanwezig Wandelen
 • Fietsen is aanwezig Fietsen
 • Zwemmen is aanwezig Zwemmen
 • Vissen is aanwezig Vissen
 • Golfen is aanwezig Golfen
 • Tennissen is aanwezig Tennissen
 • Waterski is aanwezig Waterski
 • Paardrijden is aanwezig Paardrijden
 • Windsurfen / Zeilen is aanwezig Windsurfen / Zeilen
 • Parachute springen is aanwezig Parachute springen

Alternatieve vakantiehuizen in de omgeving?

Is dit vakantiehuis voor u niet geschikt of is het niet beschikbaar dan verzoeken wij u de volgende links te gebruiken voor de vakantiehuizen die in de omgeving van dit huis liggen:

Paray le Fresil Moulins Nevers Montlucon Vichy Bourbon Lancy Allier Auvergne Midden-Frankrijk

Over Vakantiehuis Frankrijk

Vakantiehuis-Frankrijk.nl is een organisatie die zich vanaf 2003 bezig houdt met dienstverlening voor particuliere huiseigenaren in Frankrijk die hun dierbare vakantiewoning willen delen met andere Nederlanders en Vlamingen. Op deze manier kunnen de Nederlanders en Vlamingen die zich (nog) geen 2e huis in Frankrijk kunnen veroorloven toch op een betaalbare manier genieten van de prachtige huizen op de mooiste locaties in Frankrijk. Maar de eigenaren kunnen hun huis in Frankrijk, zoals u ziet, bij ons ook te koop zetten. Dus voor huren en kopen bieden wij u een mooi aanbod van (vakantie)huizen. Dit is de formule voor een onvergetelijke vakantie of het oneindige genot van het bezit van uw eigen (tweede) huis in Frankrijk.
Inmiddels hebben circa 1000 eigenaren zich bij vakantiehuis-frankrijk.nl aangesloten en hebben de afgelopen jaren vele tienduizenden Nederlands en Belgen tot groot genoegen hun vakantie in een vakantiehuis, bungalow, villa, gite of appartement in Frankrijk doogebracht.
Wilt u ook de disclaimer eens lezen? Hier staat o.a. in dat u als huurder zelf aansprakelijk bent voor de afspraken die u met een verhuurder van een vakantiehuis maakt.
U vindt overigens ook bij ons kastelen die gehuurd kunnen worden alsmede boerderijen, gîtes, chalets, studio's, vakantiehuisjes op een kleine camping of een heerlijk huis op een groot Frans landgoed. En er is keus genoeg tussen goedkoop en exclusief

Bekijk alle vakantiehuizen die op Vakantiehuis Frankrijk te huur worden aangeboden.