Te huur: Allier Couleuvre

Magnifique uitzicht, complete rust en volop natuur. Veel slaapplaatsen.

Corona voorwaarden: Geen annuleringskosten.

De huurprijs voor dit vakantiehuis (nr. 6628) bedraagt € 300 tot € 400 per week voor maximaal 10 personen.

Klik op een foto en start het fotoalbum

Vakantiehuis: Magnifique uitzicht, complete rust en volop natuur. Veel slaapplaatsen. te huur in Allier (Frankrijk)
chalet <br>met kersenboom en huis op achtergrond vakantiehuis Allier huis huis terras huiskamer huis huiskamer huis met hond keuken huis keuken huis slaapkamer huis

Omschrijving van dit huis in de Allier Midden-Frankrijk:

chalet <br>met kersenboom en huis op achtergrond

Klein paradijsje op 5 kilometer van Couleuvre bij het Forêt de Tronçais in het heggenlandschap dat zo kenmerkend is voor de streek. Bestaande uit een ruim terrein met huis en châlet, eenvoudig maar charmant. De tuin grenst aan de ene kant aan het bos, aan de andere kant aan de wei waar de buurkoeien en schapen van tijd tot tijd komen grazen. De hele tuin biedt mooi uitzicht over de velden en het bos. Het huis is geschikt voor 4-6 personen, het châlet biedt plaats aan 4 personen. Eenvoudig ingericht, maar wel charmant. Complete rust. Volop natuur. Ideaal voor honden. In de tuin staan een schommel en trampoline, waar kinderen zich uren mee kunnen vermaken. Er is een opzetzwembad aanwezig. Vanuit de hangmat zie je overdag diverse vogels overvliegen. 'S avonds zijn er vleermuizen en bosuilen en 's nachts duizenden sterren met in het broedseizoen het zingen van de nachtegaal.

Het huis heeft een woonkamer met houtkachel, twee slaapkamers, een badkamer met inloopdouche en een garage. De twee zitbanken in de woonkamer bieden eventueel extra slaapgelegenheid aan twee personen. Aan de schaduwzijde van het huis bevindt zich een twee persoonsslaapkamer, die aangenaam koel is in de zomer. De tweede slaapkamer heeft openslaande deuren naar de tuin en biedt twee slaapplaatsen. De ruime keuken heeft een koelkast, een butagas kookstel en een elektrische oven. Ook staat er de houtkachel, die als het moet het hele huis verwarmt.

Het chalet heeft een serre-achtige woonkamer met een ruim uitzicht. Aan de ene kant over het bos, aan de andere kant over de heuvels in de verte. Omringd door de natuur, mooi in elk jaargetijde en op elk moment van de dag. In de herfst hoor je in de verte de edelherten burlen. Het chalet biedt een ruime slaapkamer, een kleine slaapkamer, een badkamer met douche en ligbad en een keuken(tje) met koelkast en butagas kookplaatje. Er staan twee houtkachels. De wasmachine staat in de kelder van het chalet.

Het terrein heeft de vorm van een langgerekte taartpunt. Boven, bij de weg, is het vrij breed, naar beneden toe wordt het steeds smaller en ruiger. Pas op, je kunt er wilde zwijnen tegen komen. De herten uit het bos doen zich in onze tuin tegoed aan verse blaadjes, maar maken zich snel uit de voeten als er mensen op bezoek zijn. Boven maaien we regelmatig, en houden we de brandnetels en bramen zo goed mogelijk in bedwang. Het terrein bestaat daar voornamelijk uit gras en stuiken. Een paar perkjes en borders houden we in ere. Met irissen, hibiscusstruiken en lelies als onverwoestbare tuintoppers.

In juni zijn de kersen rijp, in juli de aalbessen en de zwarte bessen, in september de peren en hazelnoten en in oktober de druiven. Vanuit de hangmat heb je een goed vogeloverzicht. Met de verrekijker kun je de buizerds en andere roofvogels goed volgen. De hop komt regelmatig langs. Het is ook een machtig gezicht als de trekvogels dagenlang in grote getale overkomen. In de tuin is er genoeg gevarieerde vogelactiviteit, getuige ook de zwaluwnesten in de garage. Als je goed oplet kun je verschillende kikkers en salamanders tegenkomen. Er valt genoeg te ontdekken in de tuin! En niet alleen overdag: je hebt hier 's nachts geen last van lichtvervuiling en bij een wolkenloze hemel straalt je een sterrenpracht tegemoet en...de meeste wensen zijn uitgekomen!

BOEK NU of info opvragen

De omgeving van deze vakantiewoning in Auvergne:

vakantiehuis Allier

De Allier ligt in het Noorden van de Auvergne. Het is er stil, de nachten zijn zo donker dat je de meest fantastische sterrenhemels ziet. Het landschap is landelijk, licht glooiend met heggen, hier en daar bos en een dorpje of stadje. Naast natuur is er cultuur, met kastelen, diverse musea en beeldentuinen, en 's zomers concerten en festivals. Daarnaast is er volop gelegenheid om te zwemmen, wandelen, fietsen, kanovaren of paard te rijden. Elk weekend is er wel ergens een broccante (rommelmarkt).

Vanuit de tuin loop je zo het eeuwenoude eikenbos in, het fôret de Tronçais. Het bos zit vol vogels, zwijnen, reeën en herten en heeft meren om in te zwemmen, te varen of te vissen. Het bos is bekend vanwege de "dikke bomen", metersdikke, zeer hoge oude eikenbomen. Sommige daarvan hebben een naam gekregen, die vaak te maken heeft met de streek. Zo zijn drie bomen vernoemd naar schrijvers uit de streek: Alain Fournier, Emile Guillaumin en Ch. Louis Philippe. Als je deze namen kent, kom je ze overal tegen.

Elk van deze schrijvers heeft zijn eigen museum in de streek. In Maison Ecole du Grand Meaulnes kun je het schooltje en de woning bezoeken waar de schrijver Alain Fournier een groot deel van zijn jeugd heeft doorgebracht. In Ygrande staat het museum waar Emile Guillaumin zijn boek La Vie d'un simple schreef, over het boerenleven in de 19e eeuw. In Cerilly is het geboortehuis van Ch. Louis Philippe ingericht als museum.

Er zijn talloze kastelen te vinden in de omgeving. Om er een paar te noemen: Lurcy (vlakbij), St Augustin (richting le Veurdre)en Ainay le Vieil (richting St Amand). De middelgrote steden Moulins, Saint Amand en Montlucon zijn een bezoekje waard. Op iets grotere afstand ligt de hoofdstad van de Auvergne, Clermont Ferrand, omringd door het vulkanisch gebergte van het Centraal Massief.

Voor kinderen is er van alles te doen. Je kunt natuurlijk zwemmen, roeien, zeilen of surfen in een van de meren. Pretpark Le Pal ligt op ongeveer 1 uur rijden. En als je van vulkanen houdt kun je een uitstapje maken naar Vulkania. Daar kun je alles leren over vulkanen en je kunt voelen hoe het trilt als er een vulkaanuitbarsting is. Er zijn veel Middeleeuwse festivals, o.a. in Souvigny (half uur rijden), met kraampjes en allemaal artiesten die verkleed zijn als ridders of jonkvrouwen. Er is ook elk jaar een muziekfestival in Gannat (1 uur rijden). Daar komen zangers en dansers van over de hele wereld. Grote reuzen van tropische eilanden, kleine mensen uit Georgie, echte indianen uit de Amazone en donkere trommelaars uit Kameroen.

Croissantjes of een baguette bij de dichtstbijzijnde bakker, in Cerilly, op 7 km fietsen door het bos. Ook in Lurcy Levis is n bakker. In Lurcy is op maandag markt met verse groenten en heerlijke kaasjes direct van de boerderij. In Couleuvre is een kleine supermarkt, een zwembad, een restaurant en een tennisbaan (gratis). Op 10-15 km liggen Lurcy-Levis, Cerilly en Ainay le Chateau: charmante stadjes met supermarkt, bakker en restaurants. Wie wil winkelen kan in Moulins terecht, waar onlangs nog een H&M geopend is.

Lekker eten in de buurt: in Cerilly (10km) bij Chez Chaumat (klassiek Frans). In Valigny (5km) eten wat de pot schaft voor een schappelijk prijsje en in Ilse et Bardais{5km} is le Relais de Pirot en aanrader. Midden in het foret is bij het Auberge du Rond Gardien n restaurant of anders verder in le Troncais. In Bourbon l'Archambault, Cerilly en Lurcy zit o.a. een pizzeria. In Moulins is heel veel keus. Je vindt daar leuke terrasjes met live muziek en een schitterend Grand Cafe in Art-deco stijl.

Voor uw oriëntatie: Couleuvre ligt in de buurt van de plaatsen: Moulins, Montlucon, St Amand de Montrond, Nevere en Sanserre. Toon op landkaart

Informatie voor de huurder:

Datum laatste update: 15-07-2022

Belangstelling? Dan kunt u via telefoon of email contact met ons opnemen. Bij reserveren vragen wij u 50% van het huurbedrag over te maken en 2 weken voor uw verblijf het resterende bedrag. Na de eerste betaling krijgt u van ons per email documentatie met meer details en na de tweede betaling ontvangt u de sleutelkluis-code.

Het is ideaal voor mensen die samen met vrienden of familie op vakantie gaan. Huis en châlet worden niet gelijktijdig aan verschillende personen verhuurd dus privacy gegarandeerd. Als u châlet en huis allebei wilt huren rekenen wij een toeslag van 60 euro schoonmaakkosten per huis. Per hond wordt 25 euro extra gerekend!

Er zijn 2 2-persoons en 3 1-persoons dekbedden aanwezig. Komt u met meer personen, dan moet u dus wel zelf voor meer beddengoed zorgen. Linnengoed altijd zelf meenemen. Er is altijd 1 reservegasfles aanwezig. Als er een fles leegraakt dient er een nieuwe volle gekocht te worden. De kliko's die er staan dienen leeg achter gelaten te worden. In verband hiermee vragen wij 40 euro borg.

De wisseldag is op zaterdag. Aankomst na 17:00 uur en vertrek voor 12:00.

Review plaatsen?
Heeft u hier ook uw vakantie gevierd? U kunt op de volgende pagina als eerste huurder een recensie plaatsen en het vakantiehuis op onderdelen een cijfer geven:
Review plaatsen

Wij adviseren u om tijdig een annuleringsverzekering af te sluiten. Bij voorkeur met een All-Risk dekking. U krijgt straks, wanneer u ons een bericht stuurt, van Vakantiehuis Frankrijk een e-mail met de link naar de pagina waar u straks de annuleringsverzekering en/of een reisverzekering kunt afsluiten. Bewaar deze e-mail straks goed.

Geen annuleringskosten

Aangepaste voorwaarden per 4 februari 2021

In verband met het Coronavirus heeft de verhuurder van dit vakantiehuis besloten om voor nieuwe verhuringen bijzondere en uiterst soepele voorwaarden te stellen indien u dit vakantiehuis zou willen huren. U krijgt namelijk een gratis flexibele huuroptie op deze vakantiewoning! Deze flexibele huuroptie geldt dus niet voor bestaande huurovereenkomsten tenzij uitdrukkelijk hierover in de huurovereenkomst afspraken zijn gemaakt.
Deze bijzondere voorwaarden zijn:

 • U mag zonder kosten annuleren indien op de dag voor aankomst door de Nederlandse overheid voor uw reisbestemming en/of departement een negatief reisadvies geldt met code Oranje of code Rood!
 • U bent de enige huurder die een optie krijgt. Per huurperiode wordt slechts één huuroptie verstrekt!
 • U betaalt eenmalig een bedrag als voorschot die u terug krijgt bij annulering wanneer op de dag voor aankomst code Oranje of code Rood geldt zoals hiervoor is omschreven.
 • Indien op een moment voor de aankomstdatum geen reisbeperkingen gelden voor Frankrijk en er geen negatief reisadvies met de code Oranje of code Rood meer geldt dan kan de verhuurder aan u vragen om de flexibele huuroptie om te zetten in een definitieve reservering. Indien u besluit om onherroepelijk te willen reserveren dan vervalt uw flexibele huuroptie en ontvangt u van de verhuurder een factuur voor de kosten die u nog verschuldigd bent en alle overige bescheiden. Indien u alsdan niet besluit om definitief te reserveren dan heeft de verhuurder het recht om de flexibele huuroptie in te trekken en krijgt u uw aanbetaling niet terug.
 • Wanneer binnen uw flexibele huuroptie periode iemand anders de vakantiewoning wil gaan huren die geen flexibele optie wenst maar direct en onherroepelijk en zonder enig voorbehoud wil boeken en u wil of kan op dat moment zelf niet onherroeplijk reserveren dan vervalt de huuroptie en kan de andere persoon de vakantiewoning gaan reserveren. Maar voordat de woning aan een ander wordt toegewezen krijgt u van de verhuurder drie dagen de tijd om hierover een beslissing te nemen.

Over deze woning zijn nog de volgende bijzonderheden te vermelden:

 • Huisdier welkom is aanwezig Huisdier welkom
 • Buiten bebouwde kom is aanwezig Buiten bebouwde kom
 • Grote tuin is aanwezig Grote tuin
 • Kindvriendelijk is aanwezig Kindvriendelijk
 • Internet/wifi is aanwezig Internet/wifi
 • Omheind terrein is aanwezig Omheind terrein
 • Zwemmeer in de buurt is aanwezig Zwemmeer in de buurt
 • Eigen parkeerplaats is aanwezig Eigen parkeerplaats
 • Eindschoonmaak verplicht is aanwezig Eindschoonmaak verplicht
 • Gratis fietsen is aanwezig Gratis fietsen
 • Rustig gelegen is aanwezig Rustig gelegen
 • Opzet zwembad is aanwezig Opzet zwembad
 • Gratis fietsen is aanwezig Gratis fietsen
 • Zeer veel privacy is aanwezig Zeer veel privacy
 • Pretpark in de buurt is aanwezig Pretpark in de buurt
 • Heel mooi uitzicht is aanwezig Heel mooi uitzicht
 • Peuter zwembad is aanwezig Peuter zwembad
 • Vrijstaand huis is aanwezig Vrijstaand huis
 • Complete keuken is aanwezig Complete keuken
 • Wasmachine is aanwezig Wasmachine
 • Roken verboden is aanwezig Roken verboden

Sportieve mogelijkheden in de nabijheid:

 • Wandelen is aanwezig Wandelen
 • Fietsen is aanwezig Fietsen
 • Zwemmen is aanwezig Zwemmen
 • Vissen is aanwezig Vissen
 • Tennissen is aanwezig Tennissen
 • Paardrijden is aanwezig Paardrijden
 • Windsurfen / Zeilen is aanwezig Windsurfen / Zeilen

Klik op de volgende link voor uitgebreide en gedetailleerde informatie over dit vakantiehuis.

Alternatieve vakantiehuizen in de omgeving?

Is dit vakantiehuis voor u niet geschikt of is het niet beschikbaar dan verzoeken wij u de volgende links te gebruiken voor de vakantiehuizen die in de omgeving van dit huis liggen:

Couleuvre Moulins Montlucon St Amand de Montrond Nevere Sanserre Allier Auvergne Midden-Frankrijk

Over Vakantiehuis Frankrijk

Vakantiehuis-Frankrijk.nl is een organisatie die zich vanaf 2003 bezig houdt met dienstverlening voor particuliere huiseigenaren in Frankrijk die hun dierbare vakantiewoning willen delen met andere Nederlanders en Vlamingen. Op deze manier kunnen de Nederlanders en Vlamingen die zich (nog) geen 2e huis in Frankrijk kunnen veroorloven toch op een betaalbare manier genieten van de prachtige huizen op de mooiste locaties in Frankrijk. Maar de eigenaren kunnen hun huis in Frankrijk, zoals u ziet, bij ons ook te koop zetten. Dus voor huren en kopen bieden wij u een mooi aanbod van (vakantie)huizen. Dit is de formule voor een onvergetelijke vakantie of het oneindige genot van het bezit van uw eigen (tweede) huis in Frankrijk.
Inmiddels hebben circa 900 eigenaren zich bij vakantiehuis-frankrijk.nl aangesloten en hebben de afgelopen jaren vele tienduizenden Nederlands en Belgen tot groot genoegen hun vakantie in een vakantiehuis, bungalow, villa, gite of appartement in Frankrijk doogebracht.
Wilt u ook de disclaimer eens lezen? Hier staat o.a. in dat u als huurder zelf aansprakelijk bent voor de afspraken die u met een verhuurder van een vakantiehuis maakt.
U vindt overigens ook bij ons kastelen die gehuurd kunnen worden alsmede boerderijen, gîtes, chalets, studio's, vakantiehuisjes op een kleine camping of een heerlijk huis op een groot Frans landgoed. En er is keus genoeg tussen goedkoop en exclusief

Bekijk alle vakantiehuizen die op Vakantiehuis Frankrijk te huur worden aangeboden.