Te huur: Nievre Montserin Villapourcon

Comfortabel vakantiehuis voor 6 (eventueel 7-8 personen) in Bourgondië met schitterend uitzicht. Geclassificeerd door 'Etoile de France' met vier ****

Corona voorwaarden: Geen annuleringskosten.

Dit vakantieverblijf is door vorige huurders beoordeeld en beloond met het cijfer 9.1

De huurprijs voor dit vakantiehuis (nr. 6316) bedraagt € 650 per week voor maximaal 7 personen.

Klik op een foto en start het fotoalbum

Vakantiehuis: Comfortabel vakantiehuis voor 6 (eventueel 7-8 personen) in Bourgondië met schitterend uitzicht. Geclassificeerd door 'Etoile de France' met vier **** te huur in Nievre (Frankrijk)
vakantiehuis Nievre Bourgogne 2 vakantiehuis Nievre vakantiehuis 4 Nievre Bourgogne 4 vakantiehuis 5 Nievre Bourgogne 5 vakantiehuis 6 Nievre Bourgogne 6 vakantiehuis 7 Nievre Bourgogne 7 vakantiehuis 8 Nievre Bourgogne 8 vakantiehuis 9 Nievre Bourgogne 9 vakantiehuis 10 Nievre Bourgogne 10

Omschrijving van dit huis in de Nievre Midden-Frankrijk:

vakantiehuis Nievre Bourgogne 2 -L'oiseau qui chante- ****

Montserin: De heuvel van de zangvogel

Vakantiehuis

Midden in Bourgondie, in het prachtige natuurpark "de Morvan", met de zuiverste lucht van Europa,in het gehuchtje Montserin ligt op zo'n hoogte van 500 meter ons comfortabele familiehuis "L'oiseau qui chante" met een weids uitzicht rondom over de heuvels. "
Het huis is door Etoile de France' geclassificeerd met vier sterren. Het is een plek om bij te komen van alle drukte en haast waar ons huidig leven zo vol van is.
Hier vindt men rust en ruimte. De vogels vliegen af en aan De kalfjes lopen nog bij hun moeder in de wei en kakelverse eitjes haal je bij de buren. 's Avonds en 's nachts welft zich een sprankelende sterrenhemel boven Montserin. Donker is hier nog donker en geen geluid verstoort de stilte.Kinderen kunnen zich hier ook prima vermaken in de grote tuin. Schommel, wip en spelletjes aanwezig, evenals een dartbord, tennistafel en voetbalspel.
Het huis staat op een perceel van 1800 m2 en biedt plaats aan vier tot zes personen. (Minder kan natuurlijk ook, eventueel meer maar dan voor een kleine meerprijs en in overleg) Er is een groot (gedeeltelijk overdekt ) terras met een "vue panoramique" zoals de Fransen zeggen en daarmee is niets teveel gezegd want het uitzicht is werkelijk schitterend.

Indeling van het huis

In het huis bevinden zich op de benedenverdieping: een entree, toilet, een ruime was/doucheruimte, een keuken, een woonkamer en een eetkamer.
De keuken is modern ingericht en uitgerust met veel kasten. Er is een koelkast, een Agafornuis, een vaatwasmachine, een magnetron en modern keukengerei
Vanuit de kamer loopt men zo het grote terras op. Aangrenzend aan het huis is er een grote garage.
Op de bovenverdieping bevinden zich vier slaapkamers; twee met een tweepersoonsbed, één met een tweepersoonsbed en een hoogslaper bestaande uit twee éénpersoonsbedden. En een zolderkamertje met een éénpersoonsbed. De tweepersoonsbedden zijn 1.40 breed. Ook is er een kinderledikantje aanwezig en een kinderstoel Er is een toilet en een douche. Er zijn in het huis dus totaal twee doucheruimtes
Er is een open haard, draadloos internet, een cd-speler, een DVD-speler en een t.v met Franse en Nederlandse zenders.
Het huis is geheel centraal verwarmd

Omgeving

Montserin ligt in de gemeente Villapourcon, tussen Moulins-Engilbert en Autun in. Zo'n 300 kilometer ten zuid-oosten van Parijs. Vanaf Utrecht berekend is het ongeveer 750 kilometer. Dus makkelijk op één dag te bereiken. De streek is bekend om zijn historische steden zoals het bekende pelgrimsoord Vezelay, Auxerre, Nevers, Beaune , Cluny met zijn klooster enz. Wat verder weg maar toch interessant om te bezoeken is Taizé, een ontmoetingsplek waar nog steeds jongeren van over de hele wereld naar toekomen om daar met elkaar te zingen en te mediteren. Ook een bezoek aan "De tempel van de duizend Boeddha's is de moeite waard. Dichterbij nog ligt Autun met zijn prachtige kathedraal.
Bourgondië is een wijnland en wordt gekenmerkt door zijn glooiende heuvellandschap waar de beroemde Charolaiskoeien grazen. Niet zelden vergelijkt men het met het Toscaanse landschap qua uitstraling.

Bereikbaarheid

Via Parijs: Vanaf Utrecht berekend is de afstand naar Montserin ongeveer 750 kilometer. Men volgt de A1 Breda-Antwerpen-Lille-Parijs. Vervolgens richting Lyon en daarna de A77 Nevers. Bij Nevers volgt men de borden richting Autun tot Moulins-Engilbert aangegeven wordt. In Moulins-Engilbert wordt Villapourcon aangegeven. U volgt deze aanwijzingen, passeert Onlay waarna u aan uw rechterhand een bordje ziet waarop Sanglier staat. Die afslag neemt u en na ongeveer 2 kilometer ziet u in de berm rechts een bordje met "Montserin". U rijdt nog even rechtdoor tot aan de kruising waarna u een scherpe bocht naar links neemt (Weer even richting Villapourcon) U rijdt dan praktisch tegen het huis aan. Het is na de scherpe bocht het eerste huis aan uw rechterhand

Via Luxemburg is de route wat langer(maar wel zo mooi) en goed te doen voor wie Parijs wil vermijden.

WORKSHOPS / CURSUSSEN

BOEK NU of info opvragen

De omgeving van deze vakantiewoning in Bourgogne (Morvan):

vakantiehuis NievreMontserin ligt in de gemeente Villapourcon, tussen Nevers en Autun in.Zo'n driehonderd kilometer ten Zuid-oosten van Parijs. Vanaf Utrecht berekend is de afstand ongeveer 750 kilometer.Bourgondië is een wijnland en wordt gekenmerkt door zijn glooiende heuvellandschap waar de beroemde Charolaiskoeien grazen. Niet zelden vergelijkt men het met het Toscaanse land.

Het natuurgebied 'De Morvan' is een geweldig wandelgebied. Maar ook vindt men hier op minder dan een uur rijden van Montserin de grote meren waar men naar hartelust de watersport kan beoefenen.Een zwembad, waar men gratis gebruik van mag maken ,ligt op 5 kil. afstand.(Een kinderzwembadje is aanwezig) Op 9 kil. afstand vindt U het kuuroord St Honoré-les-Bains met geneeskrachtige baden en wellnes behandelingen.

Hier betreedt u historische grond waar vanaf 100 v Chr. Romeinen, Kelten en Germanen zich vestigden, zoals blijkt uit bouwwerken en opgravingen. De streek is dan ook bekend om zijn historische steden zoals het bekende pelgrimsoord Vezelay, Auxerre, Nevers, Beaune,Avallon, Cluny.
Wat verder weg ligt Taizé, waar nog steeds jongeren van over de hele wereld naar toekomen om er met elkaar te zingen en te mediteren.
Bij de Mont Beuvray is de oude stad Bibracte, een keltisch heiligdom, opgegraven. Hier speelde zich het verhaal van Asterix en Obelisk af. Deze streek is er een van spirituele impulsen. Hier ontstond de orde van de tempeliers, de tempelridders en van hieruit stichtte Bernard van Clervaux, de orde van de Cisterciënzers, die de financiële basis legden voor veilig internationaal geldverkeer.

Ook een bezoek aan de tempel van de 1000 boeddha's is de moeite waard.
Autun met de prachtige kathedraal ligt op een half uur rijden.
Dichtbij(9 kilometer) ligt St Honor-les Bains met zijn wellnescentra en geneeskundige baden
En dan zijn er de brocantes, de vides-greniers, de regionale markten, de concerten, altijd is er hier of daar wel een feest en kan men meedoen met de dansen van de Morvan .
Op 5 kil. afstand is een levensmiddelenzaak die voor een supermarkt niet onder doet qua eerste levensbehoeften. De grote supermarkten vindt men op 12- 15 kil. afstand. Bijvoorbeeld in Luzy en in Moulins- Engilbert; daar vindt men overigens alle voorzieningen, ook op medisch gebied. Uiteraard zijn er talrijke eetgelegenheden, dichtbij en verder weg.Bourgondië is bekend om de voortreffelijke wijnen en culinaire specialiteiten.

Voor uw oriëntatie: Montserin Villapourcon ligt in de buurt van de plaatsen: Moulins Engilbert, Chateau Chinon, Chateau Chinon, Autun en Nevers.

Informatie voor de huurder:

Datum laatste update: 12-05-2021

Het vakantieverblijf is lekker ruim met een royale keuken waarin een groot AGA-fornuis staat. Er is een grote afgeschermde tuin en een speelweide.Kinderen kunnen hier lekker ravotten.Een zwembad bevindt zich op 5 kil. afstand in Villapourcon. Iedereen mag hier gratis gebruik van maken.
Graag zelf voor hout zorgen voor de open haard.
Graag zelf linnengoed meenemen( Lakens, badhanddoeken en theedoeken) De tweepersoonsbedden zijn 140 breed. Dekbedden aanwezig Er is een wasmachine aanwezig.
Aankomstdag op zaterdag of in overleg.(Mocht er "OPTIE" staan, bij bepaalde weken, informeert u dan even naar eventuele mogelijkheden) Wij spreken Nederlands, Frans, Duits en Engels
Wij vragen u om een borgsom van 100 euro en een aanbetaling die éénderde van de huursom bedraagt. De eindschoonmaakkosten bedragen 60 euro. Bij meer dan 6 personen wordt er een meerprijs gevraagd (75 euro- 100 euro) p.p. per week, afhankelijk van het seizoen )
De toeristenbelasting bedraagt 1,10 euro p.p.p. nacht
Voor contact

Maathe Commerina Boot
Spaansche pad 10
1861 LM, Bergen
Tel 072-5816002
www.maathe.nl

Bekijk de reviews/recensies en de details van de beoordelingen: Reviews bekijken Heeft u hier ook uw vakantie gevierd dan kunt u ook uw review en cijfers geven:
Review plaatsen

Wij adviseren u om tijdig een annuleringsverzekering af te sluiten. Bij voorkeur met een All-Risk dekking. U krijgt straks, wanneer u ons een bericht stuurt, van Vakantiehuis Frankrijk een e-mail met de link naar de pagina waar u straks de annuleringsverzekering en/of een reisverzekering kunt afsluiten. Bewaar deze e-mail straks goed.

Kijk wat andere huurders vonden over deze accommodatie in het gastenboek.

Geen annuleringskosten

Aangepaste voorwaarden per 4 februari 2021

In verband met het Coronavirus heeft de verhuurder van dit vakantiehuis besloten om voor nieuwe verhuringen bijzondere en uiterst soepele voorwaarden te stellen indien u dit vakantiehuis zou willen huren. U krijgt namelijk een gratis flexibele huuroptie op deze vakantiewoning! Deze flexibele huuroptie geldt dus niet voor bestaande huurovereenkomsten tenzij uitdrukkelijk hierover in de huurovereenkomst afspraken zijn gemaakt.
Deze bijzondere voorwaarden zijn:

 • U mag zonder kosten annuleren indien op de dag voor aankomst door de Nederlandse overheid voor uw reisbestemming en/of departement een negatief reisadvies geldt met code Oranje of code Rood!
 • U bent de enige huurder die een optie krijgt. Per huurperiode wordt slechts één huuroptie verstrekt!
 • U betaalt eenmalig een bedrag als voorschot die u terug krijgt bij annulering wanneer op de dag voor aankomst code Oranje of code Rood geldt zoals hiervoor is omschreven.
 • Indien op een moment voor de aankomstdatum geen reisbeperkingen gelden voor Frankrijk en er geen negatief reisadvies met de code Oranje of code Rood meer geldt dan kan de verhuurder aan u vragen om de flexibele huuroptie om te zetten in een definitieve reservering. Indien u besluit om onherroepelijk te willen reserveren dan vervalt uw flexibele huuroptie en ontvangt u van de verhuurder een factuur voor de kosten die u nog verschuldigd bent en alle overige bescheiden. U heeft dan ook de mogelijkheid om bij Vakantiehuis Frankrijk een All-Risk annuleringverzekering tegen de dan geldende voorwaarden. Indien u alsdan niet besluit om definitief te reserveren dan heeft de verhuurder het recht om de flexibele huuroptie in te trekken en krijgt u uw aanbetaling niet terug.
 • Wanneer binnen uw flexibele huuroptie periode iemand anders de vakantiewoning wil gaan huren die geen flexibele optie wenst maar direct en onherroepelijk en zonder enig voorbehoud wil boeken en u wil of kan op dat moment zelf niet onherroeplijk reserveren dan vervalt de huuroptie en kan de andere persoon de vakantiewoning gaan reserveren. Maar voordat de woning aan een ander wordt toegewezen krijgt u van de verhuurder drie dagen de tijd om hierover een beslissing te nemen.

Over deze woning zijn nog de volgende bijzonderheden te vermelden:

 • Buiten bebouwde kom is aanwezig Buiten bebouwde kom
 • Grote tuin is aanwezig Grote tuin
 • Kindvriendelijk is aanwezig Kindvriendelijk
 • Internet/wifi is aanwezig Internet/wifi
 • Omheind terrein is aanwezig Omheind terrein
 • Zwemmeer in de buurt is aanwezig Zwemmeer in de buurt
 • Eigen parkeerplaats is aanwezig Eigen parkeerplaats
 • Kinderstoeltje is aanwezig Kinderstoeltje
 • Ledikant is aanwezig Ledikant
 • Eindschoonmaak verplicht is aanwezig Eindschoonmaak verplicht
 • Nederlandse TV is aanwezig Nederlandse TV
 • TV Franse zenders is aanwezig TV Franse zenders
 • Rustig gelegen is aanwezig Rustig gelegen
 • Zeer veel privacy is aanwezig Zeer veel privacy
 • Touristische omgeving is aanwezig Touristische omgeving
 • Heel mooi uitzicht is aanwezig Heel mooi uitzicht
 • Peuter zwembad is aanwezig Peuter zwembad
 • Vrijstaand huis is aanwezig Vrijstaand huis
 • Open haard is aanwezig Open haard
 • Complete keuken is aanwezig Complete keuken
 • Wasmachine is aanwezig Wasmachine
 • Vaatwasser is aanwezig Vaatwasser
 • Roken verboden is aanwezig Roken verboden

Sportieve mogelijkheden in de nabijheid:

 • Wandelen is aanwezig Wandelen
 • Fietsen is aanwezig Fietsen
 • Zwemmen is aanwezig Zwemmen
 • Vissen is aanwezig Vissen
 • Golfen is aanwezig Golfen
 • Tennissen is aanwezig Tennissen
 • Wintersport / Ski / Pistes is aanwezig Wintersport / Ski / Pistes
 • Waterski is aanwezig Waterski
 • Paardrijden is aanwezig Paardrijden
 • Windsurfen / Zeilen is aanwezig Windsurfen / Zeilen

Alternatieve vakantiehuizen in de omgeving?

Is dit vakantiehuis voor u niet geschikt of is het niet beschikbaar dan verzoeken wij u de volgende links te gebruiken voor de vakantiehuizen die in de omgeving van dit huis liggen:

Montserin Villapourcon Moulins Engilbert Chateau Chinon Chateau Chinon Autun Nevers Nievre Bourgogne Midden-Frankrijk

Over Vakantiehuis Frankrijk

Vakantiehuis-Frankrijk.nl is een organisatie die zich vanaf 2003 bezig houdt met dienstverlening voor particuliere huiseigenaren in Frankrijk die hun dierbare vakantiewoning willen delen met andere Nederlanders en Vlamingen. Op deze manier kunnen de Nederlanders en Vlamingen die zich (nog) geen 2e huis in Frankrijk kunnen veroorloven toch op een betaalbare manier genieten van de prachtige huizen op de mooiste locaties in Frankrijk. Maar de eigenaren kunnen hun huis in Frankrijk, zoals u ziet, bij ons ook te koop zetten. Dus voor huren en kopen bieden wij u een mooi aanbod van (vakantie)huizen. Dit is de formule voor een onvergetelijke vakantie of het oneindige genot van het bezit van uw eigen (tweede) huis in Frankrijk.
Inmiddels hebben circa 1000 eigenaren zich bij vakantiehuis-frankrijk.nl aangesloten en hebben de afgelopen jaren vele tienduizenden Nederlands en Belgen tot groot genoegen hun vakantie in een vakantiehuis, bungalow, villa, gite of appartement in Frankrijk doogebracht.
Wilt u ook de disclaimer eens lezen? Hier staat o.a. in dat u als huurder zelf aansprakelijk bent voor de afspraken die u met een verhuurder van een vakantiehuis maakt.
U vindt overigens ook bij ons kastelen die gehuurd kunnen worden alsmede boerderijen, gîtes, chalets, studio's, vakantiehuisjes op een kleine camping of een heerlijk huis op een groot Frans landgoed. En er is keus genoeg tussen goedkoop en exclusief

Bekijk alle vakantiehuizen die op Vakantiehuis Frankrijk te huur worden aangeboden.