Een vakantiehuis kopen? Een huis voor nu of later?

Te koop: Indre et Loire Huismes

Uniek: Kasteeltoren en Koetshuis op landgoed La Croix Rouge in Loirevallei

De vraagprijs voor dit huis bedraagt €  395.000. Het huis in West-Frankrijk is geschikt voor maximaal 10 personen


Dit huis in Huismes wordt te koop aangeboden. U bent niet verplicht om dit huis te gaan verhuren. U kunt het huis ook uitsluitend zelf of voor familie en/of vrienden gebruiken. Neem gerust contact op met de aanbieder van dit huis indien u hierover geïnformeerd wilt worden.

Fotoalbum (35 foto's) Klik op de fotoalbum button of op een foto voor het openen van het fotoalbum.

Vakantiehuis: Uniek: Kasteeltoren en Koetshuis op landgoed La Croix Rouge in Loirevallei te koop in Indre et Loire (Frankrijk)
Koetshuis <br>Het Koetshuis maakt onderdeel uit van een gebouwencomplex. Naast het Koetshuis maken een schuur met smeerkuil en werkbank, een grote opslagloods en een klein gebouw met waterkraan hiervan onderdeel ui La Croix Rouge <br>De naam van het landgoed op een bordje Poort <br>De ingang van landgoed La Croix Rouge De tuin <br>Uitzicht vanaf de Torenkamer Toren en Tuin <br>De Kasteeltoren vanuit de punt van de tuin Terras voor de Kasteeltoren <br>Met weids uitzicht Fontein <br>Fontein waar vogels water uit drinken Herfst <br>De magie van de herfst in de tuin Bloesem <br>De boomgaard in de lentebloesem

Omschrijving van dit huis in de Indre et Loire West-Frankrijk:

Koetshuis <br>Het Koetshuis maakt onderdeel uit van een gebouwencomplex. Naast het Koetshuis maken een schuur met smeerkuil en werkbank, een grote opslagloods en een klein gebouw met waterkraan hiervan onderdeel ui La Croix Rouge is een charmant landgoed dat ligt in Huismes, dicht bij Chinon, Saumur en de Loire. Het geheel ommuurde landgoed ligt op een heuvel met uitzicht op het glooiende landschap met wijnvelden en aan de horizon Chinon. Op het terrein staan twee huizen: een unieke Kasteeltoren en een authentiek Koetshuis. De Kasteeltoren bestaat uit twee delen: een woontoren en een eeuwenoude, eikenhouten trappentoren. Op de begane grond is aan de zuidkant de woonkamer (6,5x6,5m) met een grote open haard, die naar verluidt uit het naastliggende Chateau de la Villaumaire afkomstig is. Op alle etages is de oorspronkelijke vissengraat eikenvloer nog intact. En ook alle (oorspronkelijke) deuren en kozijnen in de toren zijn van eikenhout. Op de eerste en tweede etage zijn de slaapkamers, met een even grote oppervlakte als de woonkamer. Beide slaapkamers hebben nog de oorspronkelijke marmeren open haard, een kleine wastafel en een toilet. Op 1 hoog is er alleen koud stromend water, in de torenkamer is er warm en koud stromend water. Aan de Noordkant op de begane grond liggen de keuken en de badkamer. De keuken is voorzien van alle benodigdheden. In de badkamer staat een authentiek bad op leeuwenpootjes en is er een grote wastafel. Ook is hier de wasmachine geinstalleerd. Het dak van de toren is geheel vernieuwd en alle elektriciteit is in de loop der jaren gemoderniseerd. Verder is het houtwerk in goede staat en goed onderhouden.
Enkele jaren geleden is het Koetshuis geheel gerenoveerd. Dit is vooral gebruikt als vakantiewoning. Het Koetshuis maakt onderdeel uit van een complex van bijgebouwen rondom een binnenplaats. Op de begane grond is een ruime badkamer, met ligbad, wastafel, toilet en wasmachine. De keuken kijkt uit op de binnenplaats en is voorzien van alle benodigdheden zoals afwasmachine, kookplaat, oven/magnetron, koelkast en keukenapparatuur. Aan de zuidkant bevindt zich de woonkamer met een deur naar het terras op het zuiden. De gehele benedenverdieping is voorzien van tegels. Via de open, eikenhouten trap bereikt u de slaapvertrekken. Aan beide kanten van de zolder zijn ruime slaapkamers. Tussen de kamers is een grote hal met toilet, kasten en reserve-/kinderbedden. Het Koetshuis is voorzien van elektrische verwarming.
De tuin is ca 3800 m2 en geheel ommuurd. Het terras van de Kasteeltoren biedt uitzicht op de tuin en de prachtige hoofdingang van de kasteeltoren. Naast het terras is een opzetzwembad (zeshoek van ca 7 bij 7 meter). Het terras van het Koetshuis grenst aan de boomgaard met fruitbomen en -struiken. Verder zijn in de tuin een originele waterput, een fontein en vele beelden aanwezig.

Door op de email button te klikken kunt u met een contactformulier een bericht aan de verkoper zenden. De verkoper zal daarna zo spoedig mogelijk met u contact opnemen.

EMAIL DE VERKOPER

De omgeving van deze woning in Centre:

La Croix Rouge <br>De naam van het landgoed op een bordjeLa Croix Rouge ligt aan de buitenkant van het dorp Huismes en aan de rand van het Foret de Chinon, een groot beschermd natuurgebied. Vanuit de poort loopt u rechts direct het bos is. Aan de linkerkant is het dorp, met op 200 meter het dorpsplein met een bakker, een fantastische slager en een eetcafe. Huismes maakt onderdeel uit van het Parc Naturel Regional Loire, Anjou, Touraine. De Loirevallei is enkele jaren geleden door de UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed als de mooiste ongekanaliseerde rivier op aarde. Vanaf die tijd zijn er vele fietspaden aangelegd en is de fietsroute La Loire à Vélo uitgezet. Deze fietsroute loopt langs La Croix Rouge. Vanuit Huismes kunt u vele beroemde Loirekastelen en schilderachtige dorpjes en steden bezoeken. Chateau Usse ligt op 4 km afstand, het middeleeuwse Chateau van Chinon op 8 km, Abdij van Richelieu op 20 km en Chateau Villandry op 23 km. Ook voor de kinderen is er genoeg vermaak in de buurt, o.a.: een dierentuin aangelegd in een voormalige steengroeve (Doue, 45 km), een klimbos (5 km), het speelparadijs Lulu Parc (Tours, 55 km), vissen en varen op de Loire en champignonkwekerijen in de rotsen. En de Loire is natuurlijk bekend van de mooie wijnen. Zelfs in het kleine dorp zijn al drie wijnmakers. Wijnliefhebbers kunnen op elke hoek van de straat wijn proeven.

Voor uw oriëntatie: Huismes ligt in de buurt van de plaatsen: Chinon, Saumur, Tours.

Informatie voor de koper:

De Kasteeltoren en het Koetshuis zijn in goede staat en prima onderhouden. In beide huizen is de elektriciteit vernieuwd. Dit geldt ook voor de tuin, die in de afgelopen jaren heel wat snoeiwerk vereiste, maar er nu heel mooi bij ligt.
De inboedel kan, indien gewenst, deels worden overgenomen, evenals de benodigdheden voor het tuinonderhoud, zoals een kleine tractor voor het maaien van het gras.

Datum laatste update: 01-08-2021EMAIL DE VERKOPER Fotoalbum (35 foto's)

Over deze woning zijn nog de volgende bijzonderheden te vermelden:

 • Binnen bebouwde kom is aanwezig Binnen bebouwde kom
 • Huisdier welkom is aanwezig Huisdier welkom
 • Grote tuin is aanwezig Grote tuin
 • Kindvriendelijk is aanwezig Kindvriendelijk
 • Internet/wifi is aanwezig Internet/wifi
 • Balkon met uitzicht is aanwezig Balkon met uitzicht
 • Omheind terrein is aanwezig Omheind terrein
 • Eigen parkeerplaats is aanwezig Eigen parkeerplaats
 • Rustig gelegen is aanwezig Rustig gelegen
 • Stilte puur natuur is aanwezig Stilte puur natuur
 • Barbeque is aanwezig Barbeque
 • Zeer veel privacy is aanwezig Zeer veel privacy
 • Touristische omgeving is aanwezig Touristische omgeving
 • Pretpark in de buurt is aanwezig Pretpark in de buurt
 • Heel mooi uitzicht is aanwezig Heel mooi uitzicht
 • Eigen zwembad is aanwezig Eigen zwembad
 • Vrijstaand huis is aanwezig Vrijstaand huis
 • Open haard is aanwezig Open haard
 • Complete keuken is aanwezig Complete keuken

Sportieve mogelijkheden in de nabijheid:

 • Wandelen is aanwezig Wandelen
 • Fietsen is aanwezig Fietsen
 • Zwemmen is aanwezig Zwemmen
 • Vissen is aanwezig Vissen
 • Paardrijden is aanwezig Paardrijden

Andere huizen die te koop staan in de omgeving van het hier omschreven huis

Indre et Loire Frankrijk
Indien dit (vakantie)huis in Huismes voor u niet geschikt is dan hebben wij diverse alternatieven voor u in Huismes en in de nabije omgeving van Huismes gevonden.
Klikt u op de onderstaande links voor een overzicht van de (vakantiehuizen) die te koop staan of ga direct naar onze zoekpagina met alle huizen in Frankrijk die op onze website te koop worden aangeboden.
U kunt ook alle vakantiehuizen in West-Frankrijk bekijken. Benieuwd naar de andere huizen in Indre et Loire die te koop zijn? Of wilt u in iets groter gebied zoeken in de regio Centre waartoe Indre et Loire behoort?

Wilt u de omgeving van dit huis gaan verkennen dan kunt u overwegen om een weekje een vakantiehuis in de buurt te gaan huren? Dan kunt u de volgende links gebruiken en krijgt u de vakantiehuizen te zien waarvan u gebruik kunt maken.
Zoekt u speciaal in een plaats of rondom deze plaats? Huismes of gebruik de onderstaande links en mogelijk vindt u dan meer huizen die voor geschikt zijn. Chinon, Saumur, Tours

De voordelen van vakantiehuis-frankrijk.nl

Vakantiehuis-Frankrijk.nl is een organisatie die zich vanaf 2003 bezig houdt met dienstverlening voor particuliere huiseigenaren in Frankrijk die hun dierbare vakantiewoning willen delen met andere Nederlanders en Vlamingen. Op deze manier kunnen de Nederlanders en Vlamingen die zich (nog) geen 2e huis in Frankrijk kunnen veroorloven toch op een betaalbare manier genieten van de prachtige huizen op de mooiste locaties in Frankrijk. Maar de eigenaren kunnen hun huis in Frankrijk, zoals u ziet, bij ons ook te koop zetten. Dus voor huren en kopen bieden wij u een mooi aanbod van (vakantie)huizen. Dit is de formule voor een onvergetelijke vakantie of het oneindige genot van het bezit van uw eigen (tweede) huis in Frankrijk.
Inmiddels hebben circa 1000 eigenaren zich bij vakantiehuis-frankrijk.nl aangesloten en hebben de afgelopen jaren vele tienduizenden Nederlands en Belgen tot groot genoegen hun vakantie in een vakantiehuis, bungalow, villa, gite of appartement in Frankrijk doorgebracht.
U vindt overigens ook bij ons kastelen die gehuurd kunnen worden alsmede boerderijen, gîtes, chalets, studio's, vakantiehuisjes op een kleine camping of een heerlijk huis op een groot Frans landgoed. En er is keus genoeg tussen goedkoop en exclusief

Meer informatie over alle vakantiehuizen.