Gastenboek: vakantie informatie over ons vakantiehuis in Mailhac

Terug naar de vorige pagina

Onderstaand ziet u een overzicht van reacties van onze huurders die de afgelopen tijd in ons vakantieverblijf te gast waren.
Heeft u ook uw vakantie bij ons in Mailhac doorgebracht en u wilt een bericht in ons gastenboek plaatsen? Dan kunt u ons een e-mail sturen.

Review plaatsen?
Heeft u hier ook uw vakantie gevierd? U kunt op de volgende pagina een recensie plaatsen en het vakantiehuis op onderdelen een cijfer geven:
Review plaatsen


Martijn Wilcke

12 juni 2014

Het experiment was om hier een week alleen te zijn, met mezelf. Dat doen 50-ers...

Het is me goed bevallen. Ben aan mijn 5e boek. Rustig in het hoofd, muziek, vogeltjes en 30graden al de hele week.

Elke dag een uitje. (Objat- Coussac-Brive- Hautfort- Limoge- St Yrieux) Heerlijk...
Alleen zijn is goed hier en ik kom graag weer terug!

Martijn Wilcke

Eline en Jelle

3 Oktober 2013
Een week hebben wij gelogeerd in Le Grand Pont. We kwamen hier aan toen de eerste kastanjes van dit jaar van de boom vielen. Inmiddels liggen er grote witte netten onder de bomen om de kastanjesop te vangen. Een paar mooie grote exemplaren hebben we geraapt om mee te nemen naar huis als aandenken. Al eerder deze week hebben we er ook al een paar lekker gepoft op de barbecue. (Voor wie het nog nooit geproefd heeft) 's ochtends kun je hier heerlijk ontbijten met een beetje 'fromage frais' een cr?me de marrons naar het recept van Clement Faugier uit 1885!).

Maar genoeg over kastanjes, we hebben hier een heerlijke week gehad. De rondrit die staat beschreven in het handboek, kunnen we erg aanbevelen. En ook een bezoek aan Oxadour is zeker zeker de moeite waard. (Tip voor boek-liefhebbers: 'meisje uit Oxadour). Maar ook een dag niks doen in deze rust is zeker niet verkeerd!

Hans Walter Lies Holtrop uit Hilversum

Juli 2012 - Het huisje in Mailhac is fantastisch. Het ligt letterlijk 'in the middle of no-where', en dat zorgt ervoor dat je er heerlijk van de rust kunt genieten. Toen wij er een week waren hebben we slechts twee wandelaars en twee fietsers gezien, dat was alles. We konden dan ook heerlijk onszelf zijn en hoefden met niemand rekening te houden.

In de buurt is het fijn wandelen, en in de nabijgelegen dorpjes en stadjes is genoeg vertier te vinden qua cafeetjes, restaurants, markten en winkels. Vooral de diverse supermarkten (van die echte grote Franse) vonden wij een genot om boodschappen in te doen.

Het huisje zelf is praktisch en compleet, en van alle gemakken voorzien. De gloednieuwe badkamer is een genot en in de woonkamer met groot keukengedeelte is het prettig vertoeven. De vides met tweepersoonsbedden voldoen uitstekend, en zijn in de zomer gelukkig goed koel te houden dankzij de openslaande ramen. Het is wel bukken geblazen onder het schuine dak van de slaapgedeeltes.

De diverse terassen zorgen ervoor dat je lekker buiten kunt zitten, en altijd wel een schaduwplekje kunt vinden. Ikzelf ben gek op lezen en heb dan ook menig uurtje op het terras doorgebracht. Bovendien is er een indrukwekkend uitzicht over het dal.

Het ontbreken van televisie en internet is een zegen; alle stress was daardoor voor ons meteen verdwenen, en zo'n twee keer ging ik even naar de VVV om daar op internet mijn mail te checken. Voor het contact met het thuisfront bood de mobiele telefoon natuurlijk prima uitkomst.

Het is een huisje waar wij zeker nog vaker gebruik van zullen maken. Het is alsof de tijd er langzamer gaat, en daardoor voelt slechts een paar dagen al als een hele week.


Hans Walter & Lies Holtrop, uit Hilversum


Frieda van Basten-Batenburg


Wat anderen zeggen...
Augustus 2012 - Natuur wilden we en natuur kregen we. Overweldigend groen en weidebloemen overal om ons heen. ?s Ochtends ons bed uit, buiten ontbijten met zicht over het dal en nergens asfalt te bekennen. ?s Avonds de melancholische roep van een bosuil.

Het huisje ligt aan de rand van een boomgaard en is te bereiken via een onverharde weg. Geen verkeersgeluiden. Hooguit, als de wind goed staat, de trein over Le Grand Pont, de oude spoorbrug.

We hebben een week lang iedere dag gewandeld in de omgeving. Over kleine weggetjes met prachtig uitzicht over het heuvellandschap, door gehuchtjes waar de kippen nog los over straat lopen en de boerinnen in hun bloemetjesschorten met mandjes de moestuin ingaan. Het Frankrijk van vroeger.

Het huisje is heel charmant en prettig. Klein en overzichtelijk. Alles is er tot en met een ligbad met uitzicht. En je voelt in alles de liefde van de eigenaar voor deze plek.

We hebben genoten en zijn erg benieuwd naar de andere seizoenen in Le Grand Pont.
Frieda van Basten-Batenburg, uit Amsterdamgoedele Kaesemans Brussel"Overvalt het jou ook wel eens, dat je er nood aan hebt om aan de dagelijkse ratrace te ontsnappen? Dat je naar rust, de natuur en een goed boek snakt?

Le Grand Pont is dan echt de aangewezen plek. De stilte doet je genieten van het weergaloze uitzicht en de machtige natuur.

In het huis vind je al het nodige, moderne comfort en een heel pittoresk en stijlvol interieur. De bedden zijn zalig.

In de nabije omgeving geniet je van de prachtige kastelen, middeleeuwse kerkjes, prehistorische grotten en veel meer. De talrijke meertjes en zwembaden bieden een ideale afwisseling en verfrissing op warme dagen. Ook culinair ben je hier verwend door de plaatselijke delicatesses.
Voor fietsers liggen de wegen er meer dan behoorlijk bij en ook een tochtje te paard in de bossen is een fijne ervaring. Vissers kunnen hier hun hartje ophalen.

Wil je wat onder de mensen komen, dan zijn er gezellige markten in de nabijgelegen stadjes en de fantastische paardenraces in Pompadour.

Je zal zelf zien dat je niet snel bent uitgekeken op deze streek en het fijne huis.
Wij hebben er heel erg van genoten en zijn er een stukje van ons hart verloren."

Goedele Kaesemans en familie uit Brussel


Vakantiehuizen in Frankrijk huren?

Op vakantiehuis-frankrijk.nl vindt u zeer veel vakantiehuizen die door particulieren te huur worden aangeboden Uw ideale start voor uw ontspannen vakantie in Frankrijk.

Bonnes vacances en France et bon voyage!