Logo vakantiehuis frankrijk
Geen dubbele agenda's meer. Alles via uw eigen agenda met Ical!

Ical, de agenda om uw vakantiehuis te verhuren.

Terug naar de vorige pagina

Op Vakantiehuis Frankrijk is het mogelijk om de verhuurkalender of verhuuragenda te koppelen aan de online agenda's van Outlook, Gmail, Icloud, en vele andere internetbedrijven/verhuursites/boekingwebsites die online agenda's beheren en Ical ondersteunen. Deze websites slaan de agenda op in een zogenaamd ics bestand die wij van Vakantiehuis Frankrijk weer kunnen uitlezen. Wij doen dit iedere dag een aantal keren zodat de agenda altijd uiterlijk binnen 12 uur up to date is. Het grote voordeel hiervan is dat u maar op één plek de agenda hoeft bij te houden. Dat is handig en zeer efficiënt en bovendien bij ons nog gratis ook!

Het is natuurlijk geen enkel probleem wanneer u geen koppeling met een externe agenda kunt maken. Onze weekkalenders zijn zeer gebruiksvriendelijk en uw agenda bij een verhuring bijwerken is secondenwerk.

ICS-files, waar op te letten!

Wanneer u besluit om uw agenda elders te koppelen aan de agenda's van Vakantiehuis Frankrijk dan moet u deze verhuuragenda van bijvoorbeeld Google of de agenda op een andere website uitsluitend en alleen gebruiken voor de verhuur van één accommodatie. In deze agenda mag en moet u uitsluitend de dagen of periode invullen die verhuurd is. Voor iedere dag of periode die wij in het ics bestand tegenkomen zetten wij de betreffende weken in onze agenda op bezet. Alle dagen die u niet invult zijn voor verhuur beschikbaar. Wilt u bepaalde periodes voor de verhuur uitsluiten dan kunt u deze periode gewoon in eigen agenda blokkeren. Deze weken zijn dan natuurlijk niet verhuurbaar. U kunt deze agenda dus niet gebruiken voor persoonlijke afspraken, verjaardagen etc.

Wanneer er een boeking via Vakantiehuis Frankrijk wordt gerealiseerd vindt er geen terukoppeling plaats met uw eigen agenda. U bepaalt zelf of een boeking is geaccepteerd en wanneer de agenda al dan niet wordt geblokkeerd. Uw agenda is leidend en aan de hand van uw agenda vinden er mutaties plaats.

Wisseldagen

Bij het invullen van de verhuurperiode dient u met de vertrekdag / wisseldag rekening te houden.
Voorbeeld: U verhuurt van zaterdag tot zaterdag. U zet dan zaterdag, de aankomstdag, op verhuurd maar de zaterdag, de vertrekdag houdt u open. Indien u de zaterdag als vertrekdag ook als verhuurd opgeeft dan kan de komende week niet meer van zaterdag tot zaterdag worden verhuurd maar wel van zondag tot zaterdag. Dat zal niet uw bedoeling zijn!

Optie op huurperiode

Werken met Icas geeft een klein probleem wanneer het een optie aan een huurder betreft. Het Ical geeft ons aan of een een week bezet is of vrij is. Andere mogelijkheden bestaan helaas niet. U kunt het beste in uw eigen agenda aangeven dat voor een bepaalde huurperiode aan een huurder een optie is gegeven. Deze periode wordt dan als 'Bezet' aangegeven. Gaat de optie niet door dan verwijdert u alle gegevens van deze optie uit uw kalender en de betreffende periode wordt in de kalender van Vakantiehuis Frankrijk weer vrij gegeven.

Hoe kunt u een nieuwe agenda aanmaken

We hebben al een paar grote Agenda producenten genoemd. Het trio Microsoft, Apple en Google hebben het grootste deel van de Agenda markt in handen. U kunt met behulp van een zoekmachine gemakkelijk vinden hoe u voor uw agenda een ics bestand kan aanmaken. Wanneer u internet adres (URL) van uw iCAL bestand heeft gevonden dan kunt u dit adres kopiëren en bij ons invoeren. Verder hoeft u helemaal niets meer te doen. Natuurlijk moet u wel voor iedere week die u wilt verhuren de huurprijs invullen. Dit kan niet via uw agenda!