Een vakantiehuis kopen? Een huis voor nu of later?

Te koop: Ardeche Saint Félicien

250.000 € - Ardèche - Twee natuurstenen woningen inclusief inboedel

De vraagprijs voor dit huis bedraagt €  250.000. Het huis in Zuid-Oost-Frankrijk is geschikt voor maximaal 10 personen

Dit huis staat vermeld op de website van Vakantiehuis Frankrijk De meeste huizen op de website van Vakantiehuis Frankrijk zijn vakantiehuizen die te huur worden aangeboden. Maar er zijn ook vakantiehuizen die te koop worden aangeboden zoals dit huis in Saint Félicien. Deze huizen zijn meestal ook geschikt voor permanente bewoning. U bent dus niet verplicht om ook te gaan verhuren. U kunt het huis ook uitsluitend zelf of voor familie en/of vrienden gebruiken. Neem gerust contact op met de aanbieder van dit huis indien u hierover geïnformeerd wilt worden.

Fotoalbum

Klik op de fotoalbum button of op een foto voor het openen van het fotoalbum.

Vakantiehuis: 250.000 € - Ardèche - Twee natuurstenen woningen inclusief inboedel te huur in Ardeche (Frankrijk)

Door op de email button te klikken kunt u met een contactformulier een bericht aan de verkoper zenden. De verkoper zal daarna zo spoedig mogelijk met u contact opnemen.

EMAIL DE VERKOPER

Omschrijving van dit huis in de Ardeche Zuid-Oost-Frankrijk:

(Vakantie) woning: 250.000 € - Ardèche - Twee natuurstenen woningen inclusief inboedel te huur in Ardeche (Frankrijk) Twee huizen te koop die in de afgelopen 22 jaar zijn getransformeerd van ruïnes tot zeer comfortabele onderkomens. Van alle gemakken voorzien en compleet ingericht. Het zijn 2 van natuursteen gebouwde huizen, gescheiden door een balkon en dusdanig dat per huis de privacy gewaarborgd is. De kamers zijn gezellig ingericht met een houtkachel, comfortabel zittende banken en stoelen en een eettafel met stoelen voor 6 personen, verschillende kasten waaronder een boekenkast.
Omgeving: Saint Félicien
Type woning: Natuurstenen
huizen
Constructie: Vrijstaand
Bouwjaar: 19e eeuw
Grondopp.: 4600 m2
Woonopp.:
Huis-1
Huis-2
Ca. 76 m2
Ca. 70 m2
Woonkamers: 2
Slaapkamers: 6
Keuken: 2
Badkamers: 2
Toiletten: 2

Het object wordt door de verkopers als volgt omschreven:
Beide huizen hebben nieuwe daken met dakisolatie. Alle buitenmuren zijn opnieuw gevoegd door een specialist artisan. Electriciteit door electricien (in muren gefreesd) aangelegd. Beide huizen hebben 3 slaapkamers doch zijn verder verschillend van indeling. De beide huizen zijn gedeeltelijk in de rots uitgehouwen. Drainage door aannemer uitgevoerd en derhalve geen vochtproblemen meer.
Van origine zijn het boerenhuizen uit de 19e eeuw, gedeeltelijk in en gedeeltelijk op de rotsen gebouwd. Het terrein bestaat dan ook uit meerdere terrassen waar fruit werd verbouwd en kleinvee werd gehouden. Beneden het eerste huis, richting naar het riviertje, bevindt zich een natuurlijke bron. De huizen zijn volledig ingericht.
Beide huizen hebben 3 slaapkamers met bedden van 1.40 x 2.00 meter en 0.90 x 2.00 meter. De keukens bevatten diverse apparatuur zoals koelkast met vriesvak, 4pits inbouw kookplaat (butagas), magnetron etc. Beide huizen zijn voorzien van een bovenlader wasmachine. In beide huizen staat een JOTUL houtkachel.
In het verlengde van de huizen zijn 2 lange gras-terrassen waarop enkele fruit- en notenbomen staan. Aan het eind is een kersenboomgaard met 4 grote kersenbomen. Een pergola met druivenplanten sluit het terrein daar af. Voor de huizen zijn nog een paar terrassen die beneden bij het riviertje eindigen.
Huis 1

Woonkamer/keuken 6.15 x 4.90
Bovenslaapkamer groot 4.70 x 3.05
bovenslaapkamer klein 3.50 x 3.05
slaapkamer rez de chaussé 3.20 x 2.40


Dit huis is compact en practisch ingedeeld. Zitgedeelte en eetkeuken in salle de sejour. Twee slaapkamers op 1e verdieping en 1 slaapkamer op de rez de chaussée. Badkamer (wastafel,w.c en douche) via 2 deuren toegankelijk. Werkruimte ook op rez de chaussée. (electriciteitskast met parafoudre, wasmachine, boiler etc.)
Huis 2

Woonkamer: 4.83 x 4.43
Eetkeuken 4.50 x 4.00
Kleine mezzanine boven keuken 4.00 x 2.40
Grote vide boven kamer 4.43 x 2.80
Slaapkamer rez de chaussée 4.00 x 3.90

Twee royale slaapkamers waarvan de ene als vide boven een royale zitkamer. De andere bevindt zich op niveau rez de chaussée en is voorzien van een wastafel met warm en koud water. Een derde slaapkamer als mezzanine boven de eetkeuken. Onder de woonkamer is een kelder via een luik bereikbaar van ongeveer 2,5x2,5 mtr. De eetkeuken is royaal ingedeeld en biedt directe toegang tot een schaduwrijke waranda. Via een kleine hal komt men in de badkamer, compleet voorzien van douche, wastafel en w.c. Op niveau rez de chaussée bevinden zich nog 3 kelderruimtes van ong. 2x3 mtr en aan de buitenzijde toegankelijk. In één ervan bevindt zich de 125 ltr boiler en de electriciteitskast met parafoudre. Tevens een schuur en pierre van ongeveer 4x 6 meter, voorzien van enkele overgebleven details van een broodoven.

Toegang en terrein:
De toegang naar beide huizen is vanaf het begin van het erf geasfalteerd. De eerste 10 – 15 mtr dient een droit de passage te worden geregeld omdat juist daar de voorgenomen erfscheiding loopt. Aan de achterzijde staat een houten schuur op een stenen ondermuur, waar nu een caravan en een tractor staan. De afmeting ervan is ongeveer 5 x 6 mtr. In het verlengde van de huizen zijn 2 lange gras-terrassen waarop enkele fruit- en notenbomen staan. Aan het eind is een kersenboomgaard met 5 grote kersenbomen. Aan de beneden zijde grenst het terrein aan een beek die alleen in de zomer droog staat. Aan de bovenzijde en ongeveer 70 mtr hoger staat ons eigen huis. Dit huis grenst aan een naast gelegen lotissement van 8 huizen. De kortste afstand van de beide huizen naar dit lotissement is meer dan 100 mtr en zijn dus van daar af gezien, onzichtbaar. Het karakteristieke dorp Vaudevant is slechts 800 mtr ver.

De omgeving van deze koopwoning in Rhone Alpes (Rhône-Alpes):

(Vakantie) koopwoning: 250.000 € - Ardèche - Twee natuurstenen woningen inclusief inboedel te koop in Ardeche (Frankrijk).Dorpen in de omgeving
In de 3 km verder gelegen plaats St. Félicien vindt u alle nodige voorzieningen zoals de bakker, de slager, apotheek, dokter, 2 supermarkten, meerdere restaurants, het postkantoor, de bank (met pinautomaat), een internet-café, het bureau de tourisme en een heel gezellige markt op vrijdagmorgen.

Gebied
Het klimaat is net zo stabiel als in de Zuidelijke Ardèche, doch niet zo heet in de zomer en dus ook minder droog. Daarnaast kunt u altijd verkoeling zoeken in de bossen in het berggebied. Het betreft een middelgebergte met bergen tot 1300 mtr boven NAP. Afwisselend loof - en naaldbomen.

Voor uw oriëntatie: Saint Félicien ligt in de buurt van de plaatsen: Lamastre, Peaux, Saint-Victor, Etables en Lemps. Toon landkaart

Informatie voor de koper:

Algemene kenmerken:
Aantal verdiepingen: 3
Ligging: Bij het pittoreske dorpje Vaudevant en het grotere dorp
Saint Félicien
Omgeving: Bergachtig
Bijgebouwen: Houten dubbele schuur (5 x 6 meter), schuur van natuursteen
Kelders: 4

Keukens:
Apparatuur: Koelkast met vriesvak, 4-pits inbouw kookplaat (butagas),
magnetron etc.
Vloerbedekking: Laminaat en vinyl

Slaapkamers: 2 x 3
Vloerbedekking: Woning-1: tegels en vinyl
Woning-2: plavuizen en vloerbedekking

Badkamers: 2
Voorzieningen: Douche (Italienne), wastafel, toilet

Technische gegevens:
Bouwkundige staat: Uitstekende staat. Al het voegwerk is gedaan door een
specialist artisan
Saneringssysteem: Volledig vernieuwde septic tank
Verwarming: Jotul houtkachels
Nutsvoorzieningen: Mede door de komst van het lotissement zijn er de laatste jaren de nodige nutsvoorzieningen bij gekomen, zoals asfaltering, bermonderhoud, sneeuwruimen, vuilcontainers aan de weg, telefoon, leidingwater. Beide huizen hebben hun eigen (vernieuwd) electriciteitsnet incl. telefoon- en kabelaansluitingen. Binnen een termijn van 2 jaar is een aansluiting op het publieke rioolnet voorzien, zodat de 5000 ltr septictank kan dienen tot een riant (Tuin)water-reservoir).

Financiële kenmerken
Koopprijs: 250.000 euro
Taxes Foncières:
* De belasting over het bebouwd eigendom die door de eigenaar van de woning betaald dient te worden. 435 euro p.j.*

* hiervan is 137 euro voor de contribution à l'audiovisuel public
Taxes Habitations:

* De belasting die door de bewoner (of huurder) betaald dient te worden. 593 euro p.j.*

voor beide huizen

Kijk voor meer informatie op onze website:
kopieer en plak de referentie NL07410-250GR in uw Google-zoekbalk. Google zal u 1 of meer alternatieven voorstellen, u herkent de site van deze woning aan de beschrijving, open en bezoek deze.

Op deze website vindt u:

- een fotoalbum, samengesteld uit vele foto's.
- een contactformulier voor meer informatie
- luchtfoto's, zodat u de woning kunt bekijken en lokaliseren in relatie tot zijn omgeving,
- een kadastrale kaart.
- en soms een plattegrond van het huis

Dit huis in Saint Félicien wordt u aangeboden door makelaar France Pro Consult
U kunt France Pro Consult bereiken via de volgende telefoonnumers: +31 (0) 55 505 3285
Via de volgende link ziet u meer informatie over makelaar France Pro Consult

Over deze woning zijn nog de volgende bijzonderheden te vermelden:

Gelegen buiten de bebouwde kom is aanwezig Gelegen buiten de bebouwde kom
Grote tuin is aanwezig Grote tuin
Eigen parkeerplaats is aanwezig Eigen parkeerplaats
Rustige omgeving is aanwezig Rustige omgeving
Heel mooi uitzicht is aanwezig Heel mooi uitzicht

Sportieve mogelijkheden in de nabijheid:

Wandelen is aanwezig Wandelen
Fietsen is aanwezig Fietsen
Zwemmen is aanwezig Zwemmen
Vissen is aanwezig Vissen
Bergsporten is aanwezig Bergsporten


EMAIL DE VERKOPER Fotoalbum

Andere huizen die te koop staan in de omgeving van het hier omschreven huis

Ardeche Frankrijk
Indien dit (vakantie)huis in Saint Félicien voor u niet geschikt is dan hebben wij diverse alternatieven voor u in Saint Félicien en in de nabije omgeving van Saint Félicien gevonden.
Klikt u op de onderstaande links voor een overzicht van de (vakantiehuizen) die te koop staan of ga direct naar onze zoekpagina met alle huizen in Frankrijk die op onze website te koop worden aangeboden.
U kunt ook alle vakantiehuizen in Zuid-Oost-Frankrijk bekijken. Benieuwd naar de andere huizen in Ardeche die te koop zijn? Of wilt u in iets groter gebied zoeken in de regio Rhone Alpes waartoe Ardeche behoort?

Wilt u de omgeving van dit huis gaan verkennen dan kunt u overwegen om een weekje een vakantiehuis in de buurt te gaan huren? Dan kunt u de volgende links gebruiken en krijgt u de vakantiehuizen te zien waarvan u gebruik kunt maken.
Zoekt u speciaal in een plaats of rondom deze plaats? Saint Félicien of gebruik de onderstaande links en mogelijk vindt u dan meer huizen die voor geschikt zijn. Lamastre, Peaux, Saint-Victor Etables Lemps

De voordelen van vakantiehuis-frankrijk.nl

Vakantiehuis-Frankrijk.nl is een organisatie die zich vanaf 2003 bezig houdt met dienstverlening voor particuliere huiseigenaren in Frankrijk die hun dierbare vakantiewoning willen delen met andere Nederlanders en Vlamingen. Op deze manier kunnen de Nederlanders en Vlamingen die zich (nog) geen 2e huis in Frankrijk kunnen veroorloven toch op een betaalbare manier genieten van de prachtige huizen op de mooiste locaties in Frankrijk. Maar de eigenaren kunnen hun huis in Frankrijk, zoals u ziet, bij ons ook te koop zetten. Dus voor huren en kopen bieden wij u een mooi aanbod van (vakantie)huizen. Dit is de formule voor een onvergetelijke vakantie of het oneindige genot van het bezit van uw eigen (tweede) huis in Frankrijk.
Inmiddels hebben circa 1000 eigenaren zich bij vakantiehuis-frankrijk.nl aangesloten en hebben de afgelopen jaren vele tienduizenden Nederlands en Belgen tot groot genoegen hun vakantie in een vakantiehuis, bungalow, villa, gite of appartement in Frankrijk doorgebracht.
U vindt overigens ook bij ons kastelen die gehuurd kunnen worden alsmede boerderijen, gîtes, chalets, studio's, vakantiehuisjes op een kleine camping of een heerlijk huis op een groot Frans landgoed. En er is keus genoeg tussen goedkoop en exclusief

Meer informatie over alle vakantiehuizen.