Een vakantiehuis kopen? Een huis voor nu of later?

Te koop: Hautes Pyrénées Barbachen

Charmant Klein Streekkasteel met Gite (Une Petite Maison) en bijgebouwen, met het uitzicht op de Pyreneeën

De vraagprijs voor dit huis bedraagt €  389.000. Het huis in Zuid-West-Frankrijk is geschikt voor maximaal 15 personen


Dit huis in Barbachen wordt te koop aangeboden. U bent niet verplicht om dit huis te gaan verhuren. U kunt het huis ook uitsluitend zelf of voor familie en/of vrienden gebruiken. Neem gerust contact op met de aanbieder van dit huis indien u hierover geïnformeerd wilt worden.

Fotoalbum (49 foto's) Klik op de fotoalbum button of op een foto voor het openen van het fotoalbum.

Vakantiehuis: Charmant Klein Streekkasteel met Gite (Une Petite Maison) en bijgebouwen, met het uitzicht op de Pyreneeën te koop in Hautes Pyrénées (Frankrijk)
Achterzijde chateau <br>Achterzijde van het Chateau. Hier kijk je vlnr naar de winterkamer, keuken en gastenkamer. Uitzicht Pyreneeën <br>Uitzicht op de Pyreneeën vanuit de tuin. Gite/La Petite Maison met bijgebouwen <br>Voorzijde Petite Maison, begane grond en de eerste verdieping met 1 slaapkamer. Hier niet te zien maar de eerste verdieping loopt verder linksdoor naar een 2de slaapkamer en badkamer. Links, de bijge Voorzijde chateau <br>Voorzijde vanuit de tuin op het Chateau. Zijzijde chateau <br>Zijzijde van het Chateau.. Zijzijde chateau <br>Vergezicht zijzijde van het Chateau Voortuin <br>Voortuin Zijzijde chateau <br>Zijzijde van het Chateau. Ramen hier zijn van de zomerkamer. Pyreneeën <br>Uitzicht vanuit de tuin op de Pyreneeën

Omschrijving van dit huis in de Hautes Pyrénées Zuid-West-Frankrijk:

Achterzijde chateau <br>Achterzijde van het Chateau. Hier kijk je vlnr naar de winterkamer, keuken en gastenkamer. Aan de rand van een beekje staat een Klein Streek Kasteel, een luxueuze residentie, uit 1880 in het gebied waar o.a. de Gers de Hoge Pyreneeën raken. Alle vertrekken zijn ruim met hoge plafonds, authentieke ornamenten en originele details maar met het comfort van deze tijd. Het dak is vernieuwd met leien. Dit kasteel is vroeger omgeven geweest met wijngaarden, een originele wijnpers is hier nog het bewijs van. ('Chateau de L'Esteous')

NB. Inmiddels is in 2020 al het houtwerk van zowel het Chateau alsmede het "Petite Maison"/Gite en bijgebouwen geschilderd in een grijs/blauwe kleur.

Het Chateau met zijn mooie (agrarische) bijgebouwen (waarin, onder andere, een gemeubileerd 'Petite Maison'(Gite), schuur en garage), is omgeven door een groot park met aanzienlijke 'oude' bomen, palmbomen, geurige rozen en een aparte sectie voor fruitbomen. Kortom een 'volwassen' landgoed. Voor het besproeien van de tuin/het landgoed zijn twee waterputten aanwezig alsmede de rivier, de L'Esteous. La Petite Maison/Gite met zijn bijgebouwen en het Chateau staan apart en zijn gescheiden van elkaar door een grote haag van bamboe. Daarmee is La Petite Maison/Gite vanuit het Chateau niet te zien en dit biedt volop privacy.

In het Streek Kasteel is alle houtwerk, zoals de dubbele salondeuren, kamerdeuren, open haarden, trappen met galerij en voordeur, origineel en goed bewaard gebleven, evenals de indrukwekkende originele houten trap in de hal. Het dak in leisteen is ook vernieuwd. Binnen is het onlangs volledig gerenoveerd. Kortom de charme van dit huis is goed bewaard gebleven.

Aanwezig op het park is een "Petite Maison"(woonhuis)/Gite (6x7m), die volledig is geëquipeerd, met op de begane grond een woonkamer, open haard en keuken en 2 grote slaapkamers met badkamer op de eerste verdieping, kan ook verhuurd worden.
(Op een foto van het "Petite Maison" ziet u de voorzijde van het huis en de eerste verdieping met alleen 1 slaapkamer. De eerste verdieping loopt verder door, tot de 2de slaapkamer en badkamer).
Ook is de authentieke originele wijnpers nog geheel aanwezig, in een grote ruimte met een aparte ruimte voor wijnopslag en een open haard om bijv. het een en het ander te roken.

Totale oppervlakte van dit domein is 7000m2 en heeft een magnifiek uitzicht op de Pyreneeën. Vanuit het Landgoed, zowel binnen als buiten, is ook heel goed 'le Pic du Midi' (hoogte 2877 mtr) te zien.
Ligt er sneeuw met een zonnetje dan kunt u gerust 'de latten' nemen om te gaan skiën bij het skistation 'La Mongie'(Station de ski Grand Tourmalet (Barèges - La Mongie), in Bagnères de Bigorre, op de flanken van de 'Col du Tourmalet'.

Kortom dit landgoed bestaat uit 2 delen.
Het eerste deel is het Streek Kasteel met zijn 5 ruime slaapkamers. Op de begane grond is een ruime slaapkamer c.q. gastenkamer aanwezig met badkamer ensuite en deze is ook goed met rolstoel toegankelijk.
Het Chateau heeft een authentieke imposante houten trap in de ruime hal naar de eerste verdieping. Op de eerste verdieping een badkamer met 4 ruime slaapkamers, waarvan 3 met eigen wastafel en 1 met open haard.
Begane grond is voorzien van elektrische vloerverwarming. Op de begane grond hebben we een winter- en een zomerkamer, eetkamer en een grote hal met originele ornamenten aan het plafond en een indrukwekkende open haard, een continu houtkachel en in twee kamers originele open haarden. Er is een gezellige keuken met houtkachel en open haard.

Er is een zolder over de gehele oppervlakte van het Chateau en hier kan indien gewenst, naast het aantal reeds aanwezige kamers, ook nog enige kamers met badgelegenheid gerealiseerd worden.

Het andere deel, apart gelegen en gescheiden door een haag bamboe, staan de bijgebouwen, garage, wijnpers en het Petite Maison/Gite. Gite/woonhuis, vroeger bewoond door een echtpaar, de tuinman en kokkin, is nu volledig gerenoveerd en kan ook verhuurd worden.
De afmeting van de schuur (naast de garage en ruime wijnpers ruimte met aparte deel voor wijnopslag) is 12x18m en heeft eveneens een verdieping. Deze zou eventueel ook gebruikt kunnen worden voor bijv. workshops etc., alle ruimte is hiertoe aanwezig. Daarnaast is er een aparte ruime opslag voor hout en een ruimte apart voor het houden van o.a. kippen/eenden.
Op het terrein liggen twee waterputten. Verder staan er o.a. diverse fruit- en notenbomen, sierstruiken en diverse geurende rozen maar ook voor Frankrijk de zoal bekende knotplatanen. Alle ruimte voor een zwembad is aanwezig.

Er is een directe ingang naar het pad, de landerijen in en naar de rivier , de L'Esteous'. Verder is het Streek Kasteel ruim omgeven met tuin en terras.

Het is agrarisch gebied en er zal niet gebouwd worden.

Last but not least, er is een goede Internetverbinding!

Door op de email button te klikken kunt u met een contactformulier een bericht aan de verkoper zenden. De verkoper zal daarna zo spoedig mogelijk met u contact opnemen.

EMAIL DE VERKOPER

De omgeving van deze woning in Midi Pyrénées:

Uitzicht Pyreneeën <br>Uitzicht op de Pyreneeën vanuit de tuin.Op 6 km afstand is er een dorp voor o.a. de nodige boodschappen, zijn er restaurants, kappers, bakkers, slagers, supermarkt, bouwmarkt, benzinepomp, VVV, theater, artsen en culturele festiviteiten. Op verzoek kan de bakker alsmede de slager bij u langskomen. Dichtstbijzijnde stad 'Vic en Bigorre' is op 8 km en op 20 km afstand ligt Tarbes, een grotere stad met een treinstation, vliegveld en vele culturele activiteiten..

In de buurt van het domein zijn meerdere manages aanwezig. U kunt direct in de omgeving goed wandelen en fietsen/mountainbiken ook in het bos, vissen, kanoën etc. Het domein biedt veel privacy. Het dorp bestaat uit 60 inwoners en zijn veelal agrariër.

In de Pyreneeën ligt Lourdes op 49 km afstand en "La Mongie" (Station de ski Grand Tourmalet (Barèges - La Mongie), het dichtstbijzijnde skigebied op 55 km. In de Pyreneeën kunt u o.a. volop wandelen, canyoning, vissen, fietsen ("Col du Tourmalet", afstand 68 km en hoogte 2.115 m, "Col d'Aspin", 1.489 m hoog en de "Col d'Aubisque", 1.709 m), parasailing, hanggliding, kanoën, parachutespringen, ballonvaren, paardrijden, golfen, mountainbiken, crosstochten per jeep tot sportvliegen ; een waar paradijs voor de rustzoeker maar zeker ook voor de avontuurlijke ingestelden onder ons.
Aan de voet van de Pyreneeën op 45 km, ligt Bagnères de Bigorre (een skiplaats) waar u gebruik kunt maken van een Wellness/Thermale SPA, "Les Grands Thermes de Bagneres de Bigorre"(waaronder thermale baden en spabehandelingen in het hart van de Pyreneeën voor o.a. reumatologie, psychosomatiek en luchtwegen). Elke zaterdag is er in Bagnères de Bigorre een uitgebreide dagmarkt met vele lokale producten en ambachten afkomstig uit de Pyreneeën.
Maar ook kunt u Culinair c.q. gastronomisch genieten in deze streek en de Pyreneeën, "Les produits (régionaux) du terroir - Département des Hautes-Pyrénées", "Artisanat et Produits du Terroir et spécialités régionale du Sud Ouest".

Daarnaast zijn in de buurt diverse mogelijkheden om te golfen, waaronder in Tillac bij "Domaine de Pallanne", 25 km, in Masseube bij "Golf de Gascogne", 45 km, in Lourdes bij "LOURDES PYRÉNÉES GOLF CLUB",48 km en in Pouzac bij "Domaine du Golf Country Club" de Bigorre"", 42 km.

Elk jaar in de maand augustus is er het wereldberoemde Jazz Festival in Marciac van 2 weken, 17 km hiervandaan als ook de wijnfestivals in Madiran op 23 km. De jaarlijkse Médiévale festivals ('Les Médiévales de Montaner') in Montaner, 17 km, Médiévale Festival en andere evenementen bij "Tour de Termes d'Armagnac", 32 km en het Country-Western Festival in Mirande op 35 km. In Mirande is sinds kort een nieuwe toeristische trekker: een waar zwembadparadijs.
Daarnaast zijn er veel meertjes (‘bases de loisirs’) waar het uitstekend zwemmen is.
Dagelijkse markten rondom ten overvloede evenals de vele Brocantes en Vide-Greniers.

Het is 150 km naar de Atlantische Oceaan en 80 km naar Spanje.

Voor uw oriëntatie: Barbachen ligt in de buurt van de plaatsen: Lourdes, Tarbes, Auch, Marciac en Pau.

Informatie voor de koper:

In overleg kan de gehele inboedel worden overgenomen. Dak, Vloer en Elektra zijn allemaal vernieuwd. Fosse Septic is aanwezig maar zal vernieuwd moeten worden conform de huidige eisen (hoeft niet direct op norm gebracht te worden, minimaal een jaar de tijd tot een aantal jaren). Elektrische vloerverwarming aanwezig, 2 houtkachels en diverse authentieke houten open haarden.

Datum laatste update: 07-06-2021EMAIL DE VERKOPER Fotoalbum (49 foto's)

Over deze woning zijn nog de volgende bijzonderheden te vermelden:

 • Binnen bebouwde kom is aanwezig Binnen bebouwde kom
 • Huisdier welkom is aanwezig Huisdier welkom
 • Ligging aan rivier is aanwezig Ligging aan rivier
 • Grote tuin is aanwezig Grote tuin
 • Kindvriendelijk is aanwezig Kindvriendelijk
 • Internet/wifi is aanwezig Internet/wifi
 • Omheind terrein is aanwezig Omheind terrein
 • Zwemmeer in de buurt is aanwezig Zwemmeer in de buurt
 • Eigen parkeerplaats is aanwezig Eigen parkeerplaats
 • Rolstoel toegankelijk is aanwezig Rolstoel toegankelijk
 • Nederlandse TV is aanwezig Nederlandse TV
 • TV Franse zenders is aanwezig TV Franse zenders
 • Rustig gelegen is aanwezig Rustig gelegen
 • Stilte puur natuur is aanwezig Stilte puur natuur
 • Barbeque is aanwezig Barbeque
 • Zeer veel privacy is aanwezig Zeer veel privacy
 • Touristische omgeving is aanwezig Touristische omgeving
 • Pretpark in de buurt is aanwezig Pretpark in de buurt
 • Heel mooi uitzicht is aanwezig Heel mooi uitzicht
 • Vrijstaand huis is aanwezig Vrijstaand huis
 • Open haard is aanwezig Open haard
 • Complete keuken is aanwezig Complete keuken

Sportieve mogelijkheden in de nabijheid:

 • Wandelen is aanwezig Wandelen
 • Fietsen is aanwezig Fietsen
 • Vissen is aanwezig Vissen
 • Golfen is aanwezig Golfen
 • Tennissen is aanwezig Tennissen
 • Wintersport / Ski / Pistes is aanwezig Wintersport / Ski / Pistes
 • Bergsporten is aanwezig Bergsporten
 • Paardrijden is aanwezig Paardrijden
 • parasailing is aanwezig parasailing
 • Hanggliding is aanwezig Hanggliding
 • Deltavliegen is aanwezig Deltavliegen
 • Parachute springen is aanwezig Parachute springen

Andere huizen die te koop staan in de omgeving van het hier omschreven huis

Hautes Pyrénées Frankrijk
Indien dit (vakantie)huis in Barbachen voor u niet geschikt is dan hebben wij diverse alternatieven voor u in Barbachen en in de nabije omgeving van Barbachen gevonden.
Klikt u op de onderstaande links voor een overzicht van de (vakantiehuizen) die te koop staan of ga direct naar onze zoekpagina met alle huizen in Frankrijk die op onze website te koop worden aangeboden.
U kunt ook alle vakantiehuizen in Zuid-West-Frankrijk bekijken. Benieuwd naar de andere huizen in Hautes Pyrénées die te koop zijn? Of wilt u in iets groter gebied zoeken in de regio Midi Pyrénées waartoe Hautes Pyrénées behoort?

Wilt u de omgeving van dit huis gaan verkennen dan kunt u overwegen om een weekje een vakantiehuis in de buurt te gaan huren? Dan kunt u de volgende links gebruiken en krijgt u de vakantiehuizen te zien waarvan u gebruik kunt maken.
Zoekt u speciaal in een plaats of rondom deze plaats? Barbachen of gebruik de onderstaande links en mogelijk vindt u dan meer huizen die voor geschikt zijn. Lourdes, Tarbes, Auch Marciac Pau

De voordelen van vakantiehuis-frankrijk.nl

Vakantiehuis-Frankrijk.nl is een organisatie die zich vanaf 2003 bezig houdt met dienstverlening voor particuliere huiseigenaren in Frankrijk die hun dierbare vakantiewoning willen delen met andere Nederlanders en Vlamingen. Op deze manier kunnen de Nederlanders en Vlamingen die zich (nog) geen 2e huis in Frankrijk kunnen veroorloven toch op een betaalbare manier genieten van de prachtige huizen op de mooiste locaties in Frankrijk. Maar de eigenaren kunnen hun huis in Frankrijk, zoals u ziet, bij ons ook te koop zetten. Dus voor huren en kopen bieden wij u een mooi aanbod van (vakantie)huizen. Dit is de formule voor een onvergetelijke vakantie of het oneindige genot van het bezit van uw eigen (tweede) huis in Frankrijk.
Inmiddels hebben circa 1000 eigenaren zich bij vakantiehuis-frankrijk.nl aangesloten en hebben de afgelopen jaren vele tienduizenden Nederlands en Belgen tot groot genoegen hun vakantie in een vakantiehuis, bungalow, villa, gite of appartement in Frankrijk doorgebracht.
U vindt overigens ook bij ons kastelen die gehuurd kunnen worden alsmede boerderijen, gîtes, chalets, studio's, vakantiehuisjes op een kleine camping of een heerlijk huis op een groot Frans landgoed. En er is keus genoeg tussen goedkoop en exclusief

Meer informatie over alle vakantiehuizen.