Vakantiehuis-Frankrijk.nl logo
Vakantiehuis-Frankrijk.nl logo

TE KOOP Corrèze - St. Bonnet la Rivière

Corrèze Frankrijk

Gerestaureerde, sfeervolle villa met gîte, joert en zwembad op 2,8 hectare grond.

Vraagprijs €  420.000 Het huis in Midden-Frankrijk is geschikt voor maximaal 12 personen

Omschrijving van dit huis in de Corrèze Midden-Frankrijk:

zijaanzicht In het binnenland van Frankrijk vindt u de prachtige streek de Corrèze. Hier, in het zuiden van dit departement op de grens van de Lot en de Dordogne staat ons karakteristieke herenhuis, ooit een ‘maison de hobereau’, huis van een landjonker. Het dateert uit de 17de eeuw en staat op een terrein van 3 hectare. Het huis kijkt uit over het dorpje Saint Bonnet la Rivière (±350 inw.) en ligt aan de rand ervan. Het ligt in de regio Limousin. De Fransen noemen deze streek ook wel het groene hart van Frankrijk, een streek met veel natuurschoon. In de Corrèze vindt u geen grote steden en enorme paleizen, het leven is hier veel simpeler en dat is ook de kracht van deze streek. De natuur en rust spreken voor zich. Het is een fijne plek waar we ons helemaal thuisvoelen en waar we u graag ontvangen.
Het huis is in 2003 volledig gerenoveerd met behoud van de vele karakteristieke kenmerken zoals de authentieke muren van ‘pierres apparentes’, zichtbare natuurstenen. Het plafond heeft nog zijn eeuwenoude, zware, eikenhouten balken. Naast de gastenkamers is er de gemeenschappelijke huiskamer, de eetkamer en de bibliotheek.
Daarnaast is er nog onze gîte. “Le pigeonnier” was aanvankelijk een duiventil uit de 17de eeuw gebouwd op ronde pilaren. Veel later is er een stuk aangebouwd en is de ruimte tussen de pilaren dichtgemaakt. Hij heeft al vele functies gehad en nu is het een knus huisje voor 2 à 4 personen. De pilaren zijn nog steeds zichtbaar als herinnering aan die eerste bestemming.
Het is een vrijstaande gîte, zo’n 50 meter van het hoofdhuis, op ±500m2 grond. Naast en achter het huisje geniet u van uw privacy.
Een bijzonder plekje op ons terrein met een weids uitzicht wordt ingenomen door onze joert, een Mongoolse tent, ook wel ger genoemd. Het is een unieke stek voor natuurliefhebbers, rust – en privacyzoekers, met toch het nodige comfort.
Je leeft buiten midden in de natuur, uitkijkend over de wei van paard Ikaros en ezels Ryu en Léo, op een afstand van ongeveer 300 meter van ons huis. Er is een parkeerplaats op zo’n 200 meter van de joert.


De omgeving van deze koopwoning in Limousin (Bassin de Brive):

prieel achter het huis Het dorpje St. Bonnet la Rivière telt zo’n 350 inwoners en heeft geen commercie. Wel is er een auberge met een zeer sympathieke gastheer, die onder andere zorgt voor een lekker kopje koffie, ’s middags voor de ‘plat du jour’ -de dagschotel- en ’s avonds voor het diner.
Bijzonder is St. Bonnets eigen kerk ‘en rotonde’, een replica van de basiliek in Jeruzalem. Vier kilometer verderop ligt het levendige dorp Objat met zijn autoloze markt op zondag.
Het landschap is heuvelachtig en bosrijk en wordt doorkruist door verschillende rivieren en riviertjes, waarvan de Vézère, de Corrèze en de Dordogne de grootste zijn en een van de kleinere is de Mayne. We zien er meren, parken en weilanden, waarop in alle rust de bruine Limousin-koe graast. Het is het gebied van de appel-boomgaarden en de notenbomen. Een landschap met prachtige vergezichten, pittoreske dorpjes en stadjes. Vele sporen uit het verleden, zowel uit de prehistorie als uit een recenter verleden, getuigen van boeiende voorbije tijden.
Een greep uit de activiteiten:
Wandelen, fietsen, golfen, paardrijden, tennissen, varen in een kano of kajac of vissen.
In het prachtige recreatiemeer lac du Causse bij Brive la Gaillarde kunt u zwemmen, surfen en waterskiën.
In zowel Brive als in Aubazine is een fraai golfterrein. Beide 18 holes.
Je terug wanen in de tijd in mooie middeleeuwse dorpjes en steden in de buurt: Brive la Gaillarde, Saint Robert, Ségur le Chateau, Le Saillant met zijn kleine kapelletje waar 6 glas in loodramen van Chagall te bewonderen zijn, het kasteel en de haras van Pompadour, het kasteel in Hautefort, de tuinen van Colette.
En verder ……
Dagtochten naar bekende plaatsen als Sarlat, Rocamadour met onder meer het roofvogelpark, Périgueux, Collonges la Rouge, Turenne, of de abdij van Aubazine
Bezoeken aan Prehistorische grotten (o.a. de Grotte de Lascaux), druipsteengrotten (bijv. Gouffre de Padirac), Les Eyzies.
Op woensdagavond worden in Objat bij het plan d’eau diverse culturele activiteiten georganiseerd die vrij toegankelijk zijn
Het festival de la Vézère: www.festival-vezere.com/ Onder meer jazz in Brive, Schubert en Bach in Le Saillant Voutezac, Mozart in Objat.

Voor uw oriëntatie: St. Bonnet la Rivière ligt in de buurt van de plaatsen: Brive, Limoges, Sarlat, Périgueux en Tulle. Toon landkaart

Meer informatie

Informatie voor de koper:

keuken Het huis, de gîte en de joert maken deel uit van onze bed and breakfast Domayne les Rues. Onze bedrijfsnaam kan zo worden overgenomen met daarbij al het meubilair van de slaapkamers en nog meer over te nemen zaken tot een inclusief bedrag van € 25.000,--. Bij voortzetting is een omzet te realiseren gebaseerd op 5 kamers, de gîte en de joert.
Het huis en de gîte zijn op de riolering aangesloten.
Er is een uitgebreid rapport aanwezig met alle gegevens omtrent electriciteit, DPE etc.

Op een speciale site ziet u onze verkoop in het Frans met alle foto's : www.maison-de-caractere-et-gite-bassin-de-brive.fr .
EMAIL DE VERKOPER

Over deze woning zijn nog de volgende bijzonderheden te vermelden:

Gelegen binnen de bebouwde kom is aanwezig Gelegen binnen de bebouwde kom Grote tuin is aanwezig Grote tuin Kindvriendelijk is aanwezig Kindvriendelijk
Internet aansluiting is aanwezig Internet aansluiting Zwemmeer in de buurt is aanwezig Zwemmeer in de buurt Eigen parkeerplaats is aanwezig Eigen parkeerplaats
Rustige omgeving is aanwezig Rustige omgeving Touristische omgeving is aanwezig Touristische omgeving Heel mooi uitzicht is aanwezig Heel mooi uitzicht
Eigen zwembad is aanwezig Eigen zwembad Vrijstaand huis is aanwezig Vrijstaand huis Open haard is aanwezig Open haard
Complete keuken is aanwezig Complete keuken

Sportieve mogelijkheden in de nabijheid:
Wandelen is aanwezig Wandelen Fietsen is aanwezig Fietsen Zwemmen is aanwezig Zwemmen
Vissen is aanwezig Vissen Golfen is aanwezig Golfen Tennissen is aanwezig Tennissen
Paardrijden is aanwezig Paardrijden

Andere huizen die te koop staan in de omgeving van het hier omschreven huis

Indien dit (vakantie)huis in St. Bonnet la Rivière voor u niet geschikt is dan hebben wij diverse alternatieven voor u in St. Bonnet la Rivière en in de nabije omgeving van St. Bonnet la Rivière gevonden.
Klikt u op de onderstaande links voor een overzicht van de (vakantiehuizen) die te koop staan of ga direct naar onze zoekpagina met alle vakantiehuizen in Frankrijk die op onze website te koop worden aangeboden.
U kunt ook alle vakantiehuizen in Midden-Frankrijk bekijken. In het departement Corrèze hebben wij 7 huizen die u kunt kopen en in de grote regio Limousin 11 huizen die te koop worden aangeboden.

Wilt u de omgeving van dit huis gaan verkennen dan kunt u overwegen om een weekje een vakantiehuis in de buurt te gaan huren? Dan kunt u de volgende links gebruiken en krijgt u de vakantiehuizen te zien waarvan u gebruik kunt maken.
Zoekt u speciaal in een plaats of rondom deze plaats? St. Bonnet la Rivière of gebruik de onderstaande links en mogelijk vindt u dan meer huizen die voor geschikt zijn. Brive, Limoges, Sarlat Périgueux Tulle

De voordelen van vakantiehuis-frankrijk.nl

Vakantiehuis-Frankrijk.nl is een organisatie die zich vanaf 2003 bezig houdt met dienstverlening voor particuliere huiseigenaren in Frankrijk die hun dierbare vakantiewoning willen delen met andere Nederlanders en Vlamingen. Op deze manier kunnen de Nederlanders en Vlamingen die zich (nog) geen 2e huis in Frankrijk kunnen veroorloven toch op een betaalbare manier genieten van de prachtige huizen op de mooiste locaties in Frankrijk. Maar de eigenaren kunnen hun huis in Frankrijk, zoals u ziet, bij ons ook te koop zetten. Dus voor huren en kopen bieden wij u een mooi aanbod van (vakantie)huizen. Dit is de formule voor een onvergetelijke vakantie of het oneindige genot van het bezit van uw eigen (tweede) huis in Frankrijk.
Inmiddels hebben circa 1250 eigenaren zich bij vakantiehuis-frankrijk.nl aangesloten en hebben de afgelopen jaren vele tienduizenden Nederlands en Belgen tot groot genoegen hun vakantie in een vakantiehuis, bungalow, villa, gite of appartement in Frankrijk doogebracht.
U vindt overigens ook bij ons kastelen die gehuurd kunnen worden alsmede boerderijen, gîtes, chalets, studio's, vakantiehuisjes op een kleine camping of een heerlijk huis op een groot Frans landgoed. En er is keus genoeg tussen goedkoop en exclusief

Meer informatie over alle vakantiehuizen.