Een vakantiehuis kopen? Een huis voor nu of later?

Te koop: Haute Loire Beaulieu

Ecologische B&B te koop in de Auvergne, prachtige plek! Prijs 498.000€ kk

De vraagprijs voor dit huis bedraagt €  498.000. Het huis in Midden-Frankrijk is geschikt voor maximaal 12 personen


Dit huis in Beaulieu wordt te koop aangeboden. U bent niet verplicht om dit huis te gaan verhuren. U kunt het huis ook uitsluitend zelf of voor familie en/of vrienden gebruiken. Neem gerust contact op met de aanbieder van dit huis indien u hierover geïnformeerd wilt worden.

Fotoalbum (17 foto's) Klik op de fotoalbum button of op een foto voor het openen van het fotoalbum.

Vakantiehuis: Ecologische B&B te koop in de Auvergne, prachtige plek! Prijs 498.000€ kk te koop in Haute Loire (Frankrijk)
vooraanzicht vh woonhuis onze woonkamer eetzaal gîte woonkamer gîte keuken appartement een gastenkamer tibetaanse tent nog een tib.tent

Omschrijving van dit huis in de Haute Loire Midden-Frankrijk:

vooraanzicht vh woonhuis La Garnasette was vroeger een boerderij, omgeven door 6ha grond, aan het eind van een doodlopend weggetje. Wij hebben hier sinds 30jaar een goed lopende chambre d'hôtes van gemaakt, waar het voor veel gasten heerlijk vertoeven is.
Wijzelf bewonen het middenstuk van de boerderij: woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer. Grote eetzaal beneden naast de keuken.
Het rechter gedeelte van het huis heeft 3 gastenkamers, appartement en keuken met 2 badkamers. Een grote garage die verbouwd kan worden tot extra appartement.
Onze trots is een hele ruime en rustige zaal mei eigen ingang, die geschikt is als kursusruimte voor yoga, muziek of workshops. Daarbij hoort een flinke slaapzolder.
Dan is er een kleine gîte naast de boerderij, met een slaapkamer, badkamer en salon/keukentje, waarin een broodbakoven is.
Verder een prachtige yourt met keukentje, sanitair, en 3 (eventueel 5) tibetaanse tenten.

Door op de email button te klikken kunt u met een contactformulier een bericht aan de verkoper zenden. De verkoper zal daarna zo spoedig mogelijk met u contact opnemen.

EMAIL DE VERKOPER

De omgeving van deze woning in Auvergne:

onze woonkamer Ons departement is de Haute Loire, de zuidoosthoek van de Auvergne. Ruim 100km ten zuiden van Lyon, 1000km vanaf Utrecht.
St. Etienne is een grote stad dichtbij, maar de belangrijkste stad is voor ons Le Puy en Velay, binnen een half uur bereikbaar. Verder Yssingeaux en veel wat kleinere authentieke dorpen.
Het is een prachtig gebied, nog niet erg druk, de Loire ontspringt hier. Vulkanisch, oud landschap, niet alles in kultuur gebracht. Heel veel wandelmogelijkheden, le Puy is een belangrijk vertrekpunt voor pelgrimsgangers naar Santiago de Compostella. Ook watersport en fietstochten mogelijk.
Op cultureel gebied is er veel te beleven in le Puy en Velay, o.a. de prachtige kathedraal, jaarlijkse renaissancefeesten...
Het huis ligt helemaal vrij op 750m hoogte, niemand kan je zien, maar je zit op 10 min. lopen van het dorp, waar alle basisvoorzieningen zijn (2 scholen, gezondheidscentrum, mediatheek, bakker, slager etc.)
De winters zijn lang niet meer zo streng als vroeger: vorig jaar 2 weken sneeuw. Zomers warm, maar met een windje door de hoogte, we kijken uit op het dorp.

Voor uw oriëntatie: Beaulieu ligt in de buurt van de plaatsen: Le Puy en Velay, St Etienne, Yssingeaux, Lyon. Toon landkaart

Informatie voor de koper:

Woonoppervlak is 300m2, terrein 6,5ha weide en wat bos, 2 tuinen. We hebben zonnepanelen op het dak en bronwater.
In totaal zijn er 5 badkamers en veel privacy voor de 12 à 15 gasten die we tegelijkertijd kunnen/willen ontvangen. Groot terras voor de deur, klein terrasje voor de gîte. Kleine vijver, kuil laten graven voor een zwembad, maar nooit door ons afgemaakt.
Kwaliteit van water, elektriciteit, diagnostique thermique gecontroleerd. Verwarming: cv op stookolie en hout. Sceptic tank.
Het geheel is instapklaar, maar biedt ook nog veel mogelijkheden tot verbouwing, uitbreiding en nieuwe projekten.
Het huis wordt verkocht met de hele inboedel, zelfs de 2 katten willen we het niet aandoen weg te moeten van deze plek...
Kontakten met oudgasten, goodwill, publiciteit etc, bekendheid op websites dragen we ook over. Omzet vorig jaar 18 à 20.000€.
Na 30 jaar zijn er grote veranderingen voor ons gekomen en is het tijd om Frankrijk te verlaten, met spijt in het hart, maar: c'est la vie....

Datum laatste update: 15-07-2022EMAIL DE VERKOPER Fotoalbum (17 foto's)

Over deze woning zijn nog de volgende bijzonderheden te vermelden:

 • Huisdier welkom is aanwezig Huisdier welkom
 • Buiten bebouwde kom is aanwezig Buiten bebouwde kom
 • Grote tuin is aanwezig Grote tuin
 • Internet/wifi is aanwezig Internet/wifi
 • Zwemmeer in de buurt is aanwezig Zwemmeer in de buurt
 • Eigen parkeerplaats is aanwezig Eigen parkeerplaats
 • Rolstoel toegankelijk is aanwezig Rolstoel toegankelijk
 • Rustig gelegen is aanwezig Rustig gelegen
 • Stilte puur natuur is aanwezig Stilte puur natuur
 • Zeer veel privacy is aanwezig Zeer veel privacy
 • Heel mooi uitzicht is aanwezig Heel mooi uitzicht
 • Vrijstaand huis is aanwezig Vrijstaand huis
 • Complete keuken is aanwezig Complete keuken

Sportieve mogelijkheden in de nabijheid:

 • Wandelen is aanwezig Wandelen
 • Fietsen is aanwezig Fietsen
 • Zwemmen is aanwezig Zwemmen
 • Vissen is aanwezig Vissen
 • Golfen is aanwezig Golfen
 • Tennissen is aanwezig Tennissen
 • Paardrijden is aanwezig Paardrijden

Andere huizen die te koop staan in de omgeving van het hier omschreven huis

Haute Loire Frankrijk
Indien dit (vakantie)huis in Beaulieu voor u niet geschikt is dan hebben wij diverse alternatieven voor u in Beaulieu en in de nabije omgeving van Beaulieu gevonden.
Klikt u op de onderstaande links voor een overzicht van de (vakantiehuizen) die te koop staan of ga direct naar onze zoekpagina met alle huizen in Frankrijk die op onze website te koop worden aangeboden.
U kunt ook alle vakantiehuizen in Midden-Frankrijk bekijken. Benieuwd naar de andere huizen in Haute Loire die te koop zijn? Of wilt u in iets groter gebied zoeken in de regio Auvergne waartoe Haute Loire behoort?

Wilt u de omgeving van dit huis gaan verkennen dan kunt u overwegen om een weekje een vakantiehuis in de buurt te gaan huren? Dan kunt u de volgende links gebruiken en krijgt u de vakantiehuizen te zien waarvan u gebruik kunt maken.
Zoekt u speciaal in een plaats of rondom deze plaats? Beaulieu of gebruik de onderstaande links en mogelijk vindt u dan meer huizen die voor geschikt zijn. Le Puy en Velay, St Etienne, Yssingeaux Lyon

De voordelen van vakantiehuis-frankrijk.nl

Vakantiehuis-Frankrijk.nl is een organisatie die zich vanaf 2003 bezig houdt met dienstverlening voor particuliere huiseigenaren in Frankrijk die hun dierbare vakantiewoning willen delen met andere Nederlanders en Vlamingen. Op deze manier kunnen de Nederlanders en Vlamingen die zich (nog) geen 2e huis in Frankrijk kunnen veroorloven toch op een betaalbare manier genieten van de prachtige huizen op de mooiste locaties in Frankrijk. Maar de eigenaren kunnen hun huis in Frankrijk, zoals u ziet, bij ons ook te koop zetten. Dus voor huren en kopen bieden wij u een mooi aanbod van (vakantie)huizen. Dit is de formule voor een onvergetelijke vakantie of het oneindige genot van het bezit van uw eigen (tweede) huis in Frankrijk.
Inmiddels hebben circa 900 eigenaren zich bij vakantiehuis-frankrijk.nl aangesloten en hebben de afgelopen jaren vele tienduizenden Nederlands en Belgen tot groot genoegen hun vakantie in een vakantiehuis, bungalow, villa, gite of appartement in Frankrijk doorgebracht.
U vindt overigens ook bij ons kastelen die gehuurd kunnen worden alsmede boerderijen, gîtes, chalets, studio's, vakantiehuisjes op een kleine camping of een heerlijk huis op een groot Frans landgoed. En er is keus genoeg tussen goedkoop en exclusief

Meer informatie over alle vakantiehuizen.