Te huur: Puy de Dome Auzelles

Vrijheid, stilte en genieten in ons gezellige vakantiehuis op het Franse platteland....

Corona voorwaarden: Geen annuleringskosten.

Dit vakantieverblijf is door vorige huurders beoordeeld en beloond met het cijfer 8.4

De huurprijs voor dit vakantiehuis (nr. 9737) bedraagt € 495 tot € 695 per week voor maximaal 6 personen.

Klik op een foto en start het fotoalbum

Vakantiehuis: Vrijheid, stilte en genieten in ons gezellige vakantiehuis op het Franse platteland.... te huur in Puy de Dome (Frankrijk)
Voor ´t huis in t zonnetje....in de zomer Bienvenue/ welkom <br>Terras voor ´t huis + de heuvel Le Gîte du Chevalier <br>Huis met garage en oude stal, nu de speelhal/ hand-out. De Entrée, bienvenue, welkom.... de gang De sfeervolle woonkamer De gezellige woonkamer met houtkachel en eettafel met lekkere bank En nogmaals de woonkamer met comfortabele bank Genieten aan tafel De woonkeuken

Omschrijving van dit huis in de Puy de Dome Midden-Frankrijk:

Voor ´t huis in t zonnetje....in de zomer Verscholen tussen de groene Franse heuvels ligt ons vakantiehuis, in een gehucht (lieu dit) van 2 huizen. Het is een oude natuurstenen boerderij die met liefde en aandacht verbouwd is tot sfeervol vakantiehuis voor 6 personen. De tuin is voor en achter het huis, met achter het huis een lekker (opbouw)zwembad 5-3m. De tuin is knus en omheind met veel schaduw van bomen en voor t huis open op een heuvel. Tuinmeubilair voor en achter het huis.

U komt binnen via de gang naar de knusse woonkamer met houtkachel, een comfortabele bank met voldoende zitplaatsen, tv met dvd-speler, PlayStation 3 met spelletjes en cd speler. Het internetoplichter het Franse platteland is anders dan u in Nederland gewend bent, het is wat trager. Aan de sfeervolle eethoek zit u gezellig op een comfortabele bank of stoelen (Kinderstoel aanwezig) en de keuken is voorzien van een elektrische kookplaat, oven en vaatwasser, koffiezetapparaat en magnetron. Beneden een wc en wasmachine.
Op de eerste etage zijn 2 gezellige slaapkamers, één met een 2-persoonsbed van 1,60 bij 2 m.
In de tweede kamer een 2-persoonsbed met 2 matrassen van 80 bij 2m. Beiden met één-persoonsdekbedden. De royale badkamer met bad, wastafel en wc. Op de ruime zolder een 2-persoonsbed met 2 matrassen van 90 bij 2,20m met een dekbed 2,40-2,20. Hier is een campingbedje geplaatst.
Natuurlijk is er rekening gehouden met nachtkastjes en bedlampjes, verschillende kussens. Sinds dit jaar hebben wij verwarming via een verwarmingspomp en ook airco!

Naast het woonhuis de garage(35m2) waar je heerlijk half binnen/buiten tussen de grote deuren kan zitten. Naast de garage in de oude stal, een gezellige speelhal/mancave/hang-out😃!
Met een lekker stoer bankstel, kleine keukenhoek, spelletjes tafel, sjoelbak, dartbord, Etc. En niet te vergeten een BBQ. Voldoende ruimte om je lekker te vermaken binnen en/ of buiten.

Het weer in Auzelles, niet onbelangrijk. Het huis ligt op 800m hoogte en het is landklimaat. Dat betekent dat wanneer het in de zomer +/-28 graden is, het hier heerlijk toeven is. S’nachts koelt t lekker af, waardoor je prima kan slapen. (En airco! )En het is een droge warmte, anders dan de klamme nachten soms in Nederland. S’morgens wordt je gewekt met de zon en s’avonds gaat hij achter t huis onder. In t voorjaar al snel lekker met koffie in ‘t zonnetje genieten en in de herfst een prachtige indian summer.
In de winter is er vaak echte sneew,(40 cm is geen uitzondering) maar voor het huis wordt door de gemeente goed schoongehouden.

Laagste prijs garantie! Deze verhuurder met huisnummer 9737 garandeert uitdrukkelijk dat hij in alle gevallen de huurders de laagste huurprijs zal aanbieden.

BOEK NU of info opvragen

De omgeving van deze vakantiewoning in Auvergne (Pays de Cunlhat):

Bienvenue/ welkom <br>Terras voor ´t huis + de heuvelOp 5 minuutjes van ons huis ligt het dorpje Cunlhat met een bakker, slager, bank en kleine supermarkt. Ook treft u hier het recreatiemeer van Cunlhat, om lekker te zwemmen of in ’t zand te spelen.
Er is een restaurant met terras waar u heerlijk van een drankje, of een lunch kunt genieten. Op woensdag is hier een leuke authentieke markt met streek producten.

Verder zijn de stadjes Ambert,(20min)en Issoire leuk om te bezoeken. s’zomers zijn hier vaak leuke festiviteiten, zoals fourmofolies, feest van de ronde Fourme d’Ambert kaas van Ambert. Op donderdagochtend is hier een markt die wijd en zijd bekend is, evenals het museum van Richard de Bas, papiermolen, waar ze erg leuk uitleggen goed hoe hier vroeger (en nu nog )papier gemaakt werd.
Fête du myrtilles (Feest van de wilde blauwe bessen)op de Col du Béal, het klassieke muziekfestival in La Chaise Dieu(sept). Ook natuurlijk vide greniers, of brocantemarkten. Een echte aanrader is t fète de l’oisseau in Puy en Velay in september. Dan is de hele stad een week lang middeleeuws…. Maar ook Billom met de knoflookmarkt is gezellig om te bezoeken.

De Kathedraal van Clermont-Ferrand (50min)van vulkanische steen (pierre de Volvic ), op nog geen uurtje rijden is ook een aanrader. En met minder mooi weer t museum van Michelin.
U kunt de Puy de Dôme (1465m)beklimmen of dichter bij huis de Col du Béal. Kortom voldoende wandelingen te maken in de buurt, ook minder hoog en zwaar.. En dan vergeet ik nog Thiers, De messen stad waar je kunt zien hoe ze nog op ambachtelijke wijze messen maken. Het bekende Vichy, een luxe stadje waar je je nog in vroegere sferen waant. (Met leuke rondleidingen door de stad). U leest t al, te veel om op te noemen.....

Voor de actievere zijn er een fôret aventure( boomklimpark) in Cunlhat. En het parc activité Prabouré, waar je kan klimmen langs/ over de rotsen( Via Ferrata) en een reuze Tyrolienne (tokkelbaan). Mountainbiken, golven, paardrijden, paragliden een paar activiteiten die je in de buurt kunt ondernemen. U zult zich niet hoeven te vervelen.
Het lac Aubusson ligt op een half uurtje rijden en wij vinden het er fantastisch, je kunt er natuurlijk zwemmen, rondom te meer wandelen, waterfietsen en kano’s huren. Speeltuintje voor de kleintjes. Vissen, elektrische steps huren. Er is een kleine snack, voor een ijsje of een drankje. En last but not least vele BBQ’s waar u gezellig met elkaar kunt eten, wijntje drinken, potje jeu de boules spelen tussen de Fransen. Dat is pas Joie de vivre!

We hebben een map met veel informatie is in t huis gelegd.

Dus bent u op zoek naar rust, ruimte of activiteit, middenin de natuur, tussen de bossen en de weilanden, dan bent u bij ons aan ’t goede adres, in ons vakantiehuis “ Gîte du Chevalier”. In de Puy de Dôme, waar de natuur nog authentiek is en de huizen karakteristiek, het lijkt als of de tijd hier heeft stilgestaan. Sttttt dan hoor je de vogels

Voor uw oriëntatie: Auzelles ligt in de buurt van de plaatsen: Ambert, Issoire, Clermont Ferrand, Thiers en Vichy.

Informatie voor de huurder:

Datum laatste update: 26-10-2021

*incl. water, WIFI, Chromecast zodat u Nederlandss tv kunt streamen.
*incl. 100kW inbegrepen, meer verbruik wordt verrekend met de borg.
*incl. opgemaakte bedden(bij lakenpaketten).
*incl. keukenpakket.
*incl. volledige inventaris.
*Incl toeristen belasting
*incl. een welkomstpakket😉
*incl. in voor-en naseizoen en winter hout voor de houtkachel.

*Linnenpakket à €10,- p/p/p/w, mag ook zelf meegenomen worden.
*Honden zijn welkom voor €30,- per week, wel eigen mand/kleed meenemen graag.
*Borg €300,-
*excl. schoonmaakkosten € 60,- per verblijf.(verplicht)
*Als u de BBQ gebruikt heeft, graag schoon achterlaten.

*50% aanbetaling bij reservering, 50% 6 weken voor aankomst.

Wij heten u persoonlijk welkom om alles uit te leggen en samen een drankje te nuttigen.

Wim en Patty van de Ridder
“Le Gîte du Chevalier”
Le Verveil
63590 Auzelles
0033 602248280

Info@lamaisonduchevalier.com
www.lamaisonduchevalier.com

Bekijk de reviews/recensies en de details van de beoordelingen: Reviews bekijken Heeft u hier ook uw vakantie gevierd dan kunt u ook uw review en cijfers geven:
Review plaatsen

Wij adviseren u om tijdig een annuleringsverzekering af te sluiten. Bij voorkeur met een All-Risk dekking. U krijgt straks, wanneer u ons een bericht stuurt, van Vakantiehuis Frankrijk een e-mail met de link naar de pagina waar u straks de annuleringsverzekering en/of een reisverzekering kunt afsluiten. Bewaar deze e-mail straks goed.

Kijk wat andere huurders vonden over deze accommodatie in het gastenboek.

Geen annuleringskosten

Aangepaste voorwaarden per 4 februari 2021

In verband met het Coronavirus heeft de verhuurder van dit vakantiehuis besloten om voor nieuwe verhuringen bijzondere en uiterst soepele voorwaarden te stellen indien u dit vakantiehuis zou willen huren. U krijgt namelijk een gratis flexibele huuroptie op deze vakantiewoning! Deze flexibele huuroptie geldt dus niet voor bestaande huurovereenkomsten tenzij uitdrukkelijk hierover in de huurovereenkomst afspraken zijn gemaakt.
Deze bijzondere voorwaarden zijn:

 • U mag zonder kosten annuleren indien op de dag voor aankomst door de Nederlandse overheid voor uw reisbestemming en/of departement een negatief reisadvies geldt met code Oranje of code Rood!
 • U bent de enige huurder die een optie krijgt. Per huurperiode wordt slechts één huuroptie verstrekt!
 • U betaalt eenmalig een bedrag als voorschot die u terug krijgt bij annulering wanneer op de dag voor aankomst code Oranje of code Rood geldt zoals hiervoor is omschreven.
 • Indien op een moment voor de aankomstdatum geen reisbeperkingen gelden voor Frankrijk en er geen negatief reisadvies met de code Oranje of code Rood meer geldt dan kan de verhuurder aan u vragen om de flexibele huuroptie om te zetten in een definitieve reservering. Indien u besluit om onherroepelijk te willen reserveren dan vervalt uw flexibele huuroptie en ontvangt u van de verhuurder een factuur voor de kosten die u nog verschuldigd bent en alle overige bescheiden. U heeft dan ook de mogelijkheid om bij Vakantiehuis Frankrijk een All-Risk annuleringverzekering tegen de dan geldende voorwaarden. Indien u alsdan niet besluit om definitief te reserveren dan heeft de verhuurder het recht om de flexibele huuroptie in te trekken en krijgt u uw aanbetaling niet terug.
 • Wanneer binnen uw flexibele huuroptie periode iemand anders de vakantiewoning wil gaan huren die geen flexibele optie wenst maar direct en onherroepelijk en zonder enig voorbehoud wil boeken en u wil of kan op dat moment zelf niet onherroeplijk reserveren dan vervalt de huuroptie en kan de andere persoon de vakantiewoning gaan reserveren. Maar voordat de woning aan een ander wordt toegewezen krijgt u van de verhuurder drie dagen de tijd om hierover een beslissing te nemen.

Over deze woning zijn nog de volgende bijzonderheden te vermelden:

 • Laagste prijs garantie is aanwezig Laagste prijs garantie
 • Huisdier welkom is aanwezig Huisdier welkom
 • Buiten bebouwde kom is aanwezig Buiten bebouwde kom
 • Grote tuin is aanwezig Grote tuin
 • Kindvriendelijk is aanwezig Kindvriendelijk
 • Internet/wifi is aanwezig Internet/wifi
 • Omheind terrein is aanwezig Omheind terrein
 • Zwemmeer in de buurt is aanwezig Zwemmeer in de buurt
 • Eigen parkeerplaats is aanwezig Eigen parkeerplaats
 • Kinderstoeltje is aanwezig Kinderstoeltje
 • Ledikant is aanwezig Ledikant
 • Eindschoonmaak verplicht is aanwezig Eindschoonmaak verplicht
 • TV Franse zenders is aanwezig TV Franse zenders
 • Rustig gelegen is aanwezig Rustig gelegen
 • Stilte puur natuur is aanwezig Stilte puur natuur
 • Barbeque is aanwezig Barbeque
 • Opzet zwembad is aanwezig Opzet zwembad
 • Zeer veel privacy is aanwezig Zeer veel privacy
 • Touristische omgeving is aanwezig Touristische omgeving
 • Pretpark in de buurt is aanwezig Pretpark in de buurt
 • Eigen zwembad is aanwezig Eigen zwembad
 • Peuter zwembad is aanwezig Peuter zwembad
 • Vrijstaand huis is aanwezig Vrijstaand huis
 • Open haard is aanwezig Open haard
 • Complete keuken is aanwezig Complete keuken
 • Airco is aanwezig Airco
 • Wasmachine is aanwezig Wasmachine
 • Vaatwasser is aanwezig Vaatwasser
 • Roken verboden is aanwezig Roken verboden
 • Nudisme toegestaan is aanwezig Nudisme toegestaan

Sportieve mogelijkheden in de nabijheid:

 • Wandelen is aanwezig Wandelen
 • Fietsen is aanwezig Fietsen
 • Zwemmen is aanwezig Zwemmen
 • Vissen is aanwezig Vissen
 • Golfen is aanwezig Golfen
 • Tennissen is aanwezig Tennissen
 • Wintersport / Ski / Pistes is aanwezig Wintersport / Ski / Pistes
 • Bergsporten is aanwezig Bergsporten
 • Paardrijden is aanwezig Paardrijden
 • Hanggliding is aanwezig Hanggliding
 • Deltavliegen is aanwezig Deltavliegen

Alternatieve vakantiehuizen in de omgeving?

Is dit vakantiehuis voor u niet geschikt of is het niet beschikbaar dan verzoeken wij u de volgende links te gebruiken voor de vakantiehuizen die in de omgeving van dit huis liggen:

Auzelles Ambert Issoire Clermont Ferrand Thiers Vichy Puy de Dome Auvergne Midden-Frankrijk

Over Vakantiehuis Frankrijk

Vakantiehuis-Frankrijk.nl is een organisatie die zich vanaf 2003 bezig houdt met dienstverlening voor particuliere huiseigenaren in Frankrijk die hun dierbare vakantiewoning willen delen met andere Nederlanders en Vlamingen. Op deze manier kunnen de Nederlanders en Vlamingen die zich (nog) geen 2e huis in Frankrijk kunnen veroorloven toch op een betaalbare manier genieten van de prachtige huizen op de mooiste locaties in Frankrijk. Maar de eigenaren kunnen hun huis in Frankrijk, zoals u ziet, bij ons ook te koop zetten. Dus voor huren en kopen bieden wij u een mooi aanbod van (vakantie)huizen. Dit is de formule voor een onvergetelijke vakantie of het oneindige genot van het bezit van uw eigen (tweede) huis in Frankrijk.
Inmiddels hebben circa 1000 eigenaren zich bij vakantiehuis-frankrijk.nl aangesloten en hebben de afgelopen jaren vele tienduizenden Nederlands en Belgen tot groot genoegen hun vakantie in een vakantiehuis, bungalow, villa, gite of appartement in Frankrijk doogebracht.
Wilt u ook de disclaimer eens lezen? Hier staat o.a. in dat u als huurder zelf aansprakelijk bent voor de afspraken die u met een verhuurder van een vakantiehuis maakt.
U vindt overigens ook bij ons kastelen die gehuurd kunnen worden alsmede boerderijen, gîtes, chalets, studio's, vakantiehuisjes op een kleine camping of een heerlijk huis op een groot Frans landgoed. En er is keus genoeg tussen goedkoop en exclusief

Bekijk alle vakantiehuizen die op Vakantiehuis Frankrijk te huur worden aangeboden.