Te huur: Dordogne Sainte Orse

La Légère, een oase van rust in de Dordogne

De huurprijs voor dit vakantiehuis (nr. 3388) bedraagt € 390 tot € 495 per week voor maximaal 3 personen.

Klik op een foto en start het fotoalbum

Vakantiehuis: La Légère, een oase van rust in de Dordogne te huur in Dordogne (Frankrijk)
Entrée van de Bergerie Zitgedeelte voor open haard en doorkijkje naar de keuken. Gezellig zitje voor open haard Entrée en eethoek Slaapkamer 1 met twee eenpersoons bedden en vaste wastafel Slaapkamer 2 met tweepersoons bed Douche en vaste wastafel. Tweede wastafel in slaapkamer 1 Hoofdgebouw La Légère. Kasteel Sainte Orse

Omschrijving van dit huis in de Dordogne Zuid-West-Frankrijk:

Entrée van de Bergerie DE BERGERIE
In het gehucht La Légère staat een gezellige vakantiewoning "De Bergerie".
Van oorsprong is het een keuterboerderijtje uit de negentiende eeuw (cultureel erfgoed) dat nu geschikt is voor een comfortabel verblijf van 3 volwassenen.
Naast de twee slaapkamers, sanitaire voorzieningen en een goed ingerichte keuken is het ook voorzien van centrale verwarming.
De trots van het zitgedeelte is de grote open haard.
De Bergerie is geheel vrij gelegen in een zeer rustige natuurlijke omgeving bestaande uit bossen,kleinschalige landbouw en veeteelt en gezellige dorpjes. BOEK NU of info opvragen

De omgeving van deze vakantiewoning in Aquitaine (Périgord Noir):

Zitgedeelte voor open haard en doorkijkje naar de keuken. La Légère is een oud gehucht bestaande uit een grote boerderij met bijgebouwen en enkele kleine boerderijtjes. Volgens overlevering dateert het oudste gedeelte uit de 17e eeuw.
 
Het geheel is gelegen in een gebied met glooiende heuvels, mooie vergezichten, pittoreske dorpjes, akkers, weilanden en uitgestrekte eiken- en kastanjebossen. De heuvels zijn er niet hoog, zo'n 250 à 300 m waardoor het prettig wandelen en fietsen is en u steeds verrast wordt door wisselende landschappen.
 
La Légère ligt op een heuvel en kijkt uit over een dal. Aan de overkant ligt op ± 2 km afstand het dorpje Ste. Orse.
Een gemoedelijk frans dorp met z'n burcht, de kruidenier/groenteboer en een hotel-restaurant. De dichtstbijzijnde grotere plaatsen zijn: Thenon ± 8 km, Hautefort 10 km. Perigueux ± 35 km,Sarlat ± 40km en Brive- La Gaillarde op ± 45 km afstand.
 
Rust, ruimte en natuur zijn de kenmerken van dit gedeelte van de Dordogne (Périgord noir) en dat geldt zeker voor La Légère. In de directe omgeving liggen eeuwenoude dorpjes die door even oude landwegen met elkaar verbonden zijn. Deze zijn goed onderhouden en bieden onbeperkte wandel mogelijkheden.
 
De dorpjes hebben hun eigen historie en bezienswaardigheden. Bijzonder zijn met name de dorpen waar de wat belangrijker landadel woonde of woont, bijv. Hautefort ± 10 km, een verdedigingswerk stond of zoals in Temple Laguyon waar een bedevaart route door loopt.
Ste Orse heeft een zeer oude historie wat onder andere blijkt uit de recent gerestaureerde kerk uit de 12 eeuw met een bijzondere crypte.
 
Naast de vele mogelijkheden in de directe omgeving van La Légère zijn nagenoeg alle meer bekende bezienswaardigheden van de Dordogne en de rivier binnen een straal van 50 km te vinden. Bijvoorbeeld de grotten van Tourtoirac (10km) en Lascaux (25km), de prehistorische leefrichels van La Roque Ste. Christophe, de monumenten stadjes Le Bugue en Limeuil, de steden Sarlat, Bergerac en een veelheid aan cultureel erfgoed waaronder bijzondere kastelen en landgoederen.
 

Voor uw oriëntatie: Sainte Orse ligt in de buurt van de plaatsen: Perigueux, Brive la Gaillarde, Thenon, Sarlat en Montignac.

Via de volgende link vindt u nuttige vakantie informatie over de Aquitaine met tips en bezienswaardigheden en heel veel foto's. In het fotoalbum van de Aquitaine wordt de schoonheid van Aquitaine goed in beeld gebracht.

Informatie voor de huurder:

De Bergerie is vooral geschikt voor volwassenen die willen genieten van rust, ruimte en natuur. Alle drie zijn in ruime mate aanwezig. Mocht u ter afwisseling meer drukte wensen dan is een bezoek aan de nabij gelegen steden en bezienswaardigheden aan te raden.  
Practische gegevens: De Bergerie wordt volledig ingericht en van alle gemakken voorzien verhuurd. Dit is dus inclusief het gebruik van gas, elektriciteit en water. Beddengoed en keuken handdoeken kunt u apart huren (geen persoonlijke hand- en baddoeken) Indien gewenst kunt u het beddengoed en keuken- en persoonlijke handdoeken ook zelf meebrengen. Brandhout voor de open haard is bij de beheerder te koop.
De schoonmaak tijdens uw verblijf is niet bij de prijs inbegrepen en dient u zelf te verzorgen. De eindschoonmaak wordt door de beheerders verzorgd en apart verrekend. Huisdieren zijn niet toegestaan. De huurprijs en de andere prijzen staan op de website  www.lalegere-vacances.nl  
Voor nadere informatie en reservering kunt u mij bellen,
Dhr. J. Timmermans: 0592 614413 of als ik in La Légère ben 00 33 (0)553051431

Review plaatsen?
Heeft u hier ook uw vakantie gevierd? U kunt op de volgende pagina als eerste huurder een recensie plaatsen en het vakantiehuis op onderdelen een cijfer geven:
Review plaatsen

Wij adviseren u om tijdig een annuleringsverzekering af te sluiten. Bij voorkeur met een All-Risk dekking. U krijgt straks, wanneer u ons een bericht stuurt, van Vakantiehuis Frankrijk een e-mail met de link naar de pagina waar u straks de annuleringsverzekering en/of een reisverzekering kunt afsluiten. Bewaar deze e-mail straks goed.

Deze verhuurder heeft een eigen website. Mogelijk vindt u hier nog aanvullende informatie.

Over deze woning zijn nog de volgende bijzonderheden te vermelden:

 • Buiten bebouwde kom is aanwezig Buiten bebouwde kom
 • Grote tuin is aanwezig Grote tuin
 • Geen kinderen Adults only is aanwezig Geen kinderen Adults only
 • Zwemmeer in de buurt is aanwezig Zwemmeer in de buurt
 • Eigen parkeerplaats is aanwezig Eigen parkeerplaats
 • Eindschoonmaak verplicht is aanwezig Eindschoonmaak verplicht
 • Rustig gelegen is aanwezig Rustig gelegen
 • Stilte puur natuur is aanwezig Stilte puur natuur
 • Zeer veel privacy is aanwezig Zeer veel privacy
 • Touristische omgeving is aanwezig Touristische omgeving
 • Heel mooi uitzicht is aanwezig Heel mooi uitzicht
 • Vrijstaand huis is aanwezig Vrijstaand huis
 • Open haard is aanwezig Open haard
 • Complete keuken is aanwezig Complete keuken
 • Wasmachine is aanwezig Wasmachine
 • Roken verboden is aanwezig Roken verboden

Sportieve mogelijkheden in de nabijheid:

 • Wandelen is aanwezig Wandelen
 • Fietsen is aanwezig Fietsen
 • Zwemmen is aanwezig Zwemmen
 • Vissen is aanwezig Vissen
 • Golfen is aanwezig Golfen

Alternatieve vakantiehuizen in de omgeving?

Is dit vakantiehuis voor u niet geschikt of is het niet beschikbaar dan verzoeken wij u de volgende links te gebruiken voor de vakantiehuizen die in de omgeving van dit huis liggen:

Sainte Orse Perigueux Brive la Gaillarde Thenon Sarlat Montignac Dordogne Aquitaine Zuid-Frankrijk

Over Vakantiehuis Frankrijk

Vakantiehuis-Frankrijk.nl is een organisatie die zich vanaf 2003 bezig houdt met dienstverlening voor particuliere huiseigenaren in Frankrijk die hun dierbare vakantiewoning willen delen met andere Nederlanders en Vlamingen. Op deze manier kunnen de Nederlanders en Vlamingen die zich (nog) geen 2e huis in Frankrijk kunnen veroorloven toch op een betaalbare manier genieten van de prachtige huizen op de mooiste locaties in Frankrijk. Maar de eigenaren kunnen hun huis in Frankrijk, zoals u ziet, bij ons ook te koop zetten. Dus voor huren en kopen bieden wij u een mooi aanbod van (vakantie)huizen. Dit is de formule voor een onvergetelijke vakantie of het oneindige genot van het bezit van uw eigen (tweede) huis in Frankrijk.
Inmiddels hebben circa 1000 eigenaren zich bij vakantiehuis-frankrijk.nl aangesloten en hebben de afgelopen jaren vele tienduizenden Nederlands en Belgen tot groot genoegen hun vakantie in een vakantiehuis, bungalow, villa, gite of appartement in Frankrijk doogebracht.
Wilt u ook de disclaimer eens lezen? Hier staat o.a. in dat u als huurder zelf aansprakelijk bent voor de afspraken die u met een verhuurder van een vakantiehuis maakt.
U vindt overigens ook bij ons kastelen die gehuurd kunnen worden alsmede boerderijen, gîtes, chalets, studio's, vakantiehuisjes op een kleine camping of een heerlijk huis op een groot Frans landgoed. En er is keus genoeg tussen goedkoop en exclusief

Bekijk alle vakantiehuizen die op Vakantiehuis Frankrijk te huur worden aangeboden.