Te huur: Nievre Moux en Morvan

Morvan: gîte, sfeervol en culinair landhuis te huur voor 4 personen in rustige Bourgogne. Eventueel ook voor grotere groepen!

De huurprijs voor dit vakantiehuis (nr. 1060) bedraagt € 775 per week voor maximaal 4 personen.

Klik op een foto en start het fotoalbum

Vakantiehuis: Morvan: gîte, sfeervol en culinair landhuis te huur voor 4 personen in rustige Bourgogne. Eventueel ook voor grotere groepen! te huur in Nievre (Frankrijk)
1 vakantiehuis Nievre    9

Omschrijving van dit huis in de Nievre Oost-Frankrijk:

1 Maison Bellevue, een Bourgondisch huis

In het hart van natuurpark de Morvan staat een bijzonder huis. Of eigenlijk is het een bijzonder landgoed, met verspreid meerdere gîtes (zie ook advertentie 5213 en 6458), waarvan Maison Bellevue de spil is. Een sfeervolle vakantiewoning voor twee tot vier personen, met een bewoonbaar oppervlak van zo'n 120 vierkante meter. Maison Bellevue heeft veel privacy dank zij de eigen cour, maar kent ook veel gezelligheid, met kleine verwennerijen zoals een welkomsthapje en -drankje op de dag van aankomst. Want we willen vooral dat onze gasten zich thuis voelen.

Maison Bellevue bestaat uit een ruime woonkamer annex keuken, uitgevoerd in brocante stijl, zonder popperig te worden. Er staat een fikse houtkachel die op kille avonden - als de CV nog niet brandt of gewoon voor de gezelligheid - warmte schenkt, een sofa waarop een basketbalspeler kan slapen en er is een uitmuntend uitgeruste keuken, met een vijfpits gasstel, twee ovens en afwasmachine. Vanzelfsprekend is er wifi, zodat de laptop of i-pad meekan. Verder is er beneden een toilet.

Via de wenteltrap in de toren wordt de eerste verdieping van Maison Bellevue bereikt. Daar bevindt zich één grote master bedroom van 4 bij 6 meter, met lit jumeaux (180 cm) dat desgevraagd kan worden omgetoverd in twee eenpersoonsbedden. Ook bevinden de sfeervolle badkamer en het tweede toilet zich op deze etage.

De zolder bestaat uit een grote slaapkamer met dakkapel. Er staat eveneens een lit jumeaux (180) en desgewenst een klein bed voor een eventueel logeetje. Er zijn een zeer luxe stortdouche en een toilet op de zolderverdieping en voor kleine kinderen wordt natuurlijk een traphekje gemonteerd, om ongelukken te voorkomen.

In de voormalige paardenstal tenslotte, is een gezellige keuken annex bistro ingericht waar gasten van Maison Bellevue op de dag van aankomst met een heerlijk welkomstmaaltje worden ontvangen. En wordt er even niet gegeten, dan kun je je daar wel in alle rust op voorbereiden, met bijna honderd eigentijdse kookboeken in de kast. Want het is en blijft Bourgondisch in Maison Bellevue.

Maison Bellevue richt zich op twee tot vier personen. Kom je met z'n tweeën en eventueel twee kinderen, dan is de huurprijs 775 euro per week. Besluit je met vier volwassenen te komen, dan komt er 100 euro bij en wordt de prijs dus 875 euro per week. Zo blijft het leuk voor iedereen...

Ben je met meer gasten? Dan kun je ook besluiten álle gîtes van Bellevue tegelijk te huren (zie advertentie 5213 van Maison Perdue), zodat je - in overleg met ons - met maximaal acht personen kunt komen. Het grote voordeel van drie huizen boven één groot huis is dat alle gasten gemakkelijk met elkaar kunnen optrekken, terwijl iedereen toch zijn eigen privacy heeft. BOEK NU of info opvragen

De omgeving van deze vakantiewoning in Bourgogne (Morvan):

vakantiehuis NievreVan alles te doen

Maison Bellevue ligt in het hart van de Morvan, een regionaal natuurpark van pakweg 50 bij 80 kilometer. De officiële status Parc Naturel Regional ? gegeven door wijlen president François Mitterand, die in de Morvan werd geboren ? garandeert een rustige vakantie: in het park zijn slechts werkzaamheden op het gebied van land- en bosbouw en toerisme toegestaan.

De Morvan is bekend om z'n enorme areaal aan bossen (de kerstbomenteelt is er een belangrijke bron van inkomsten), afgewisseld met glooiende weiden vol Charolais koeien. Beekjes vormen her en de natuurlijke begrenzingen, net als houtwallen en stokoude hagen van brem en braam. Dwars door dit gebied heen lopen talloze wandelpaden; Maison Bellevue ligt zelf aan een Grand Randonnee (GR13, die de wandelaar zo het bos in voert. Het landschap is uiteraard geaccidenteerd, maar het is er eerder heuvelachtig dan bergachtig. En achter iedere bocht ligt wel weer een dorpje waar een terras lonkt, met limonade, bier of rosé.

Op vijf kilometer afstand van Maison Bellevue ligt het lieflijke Lac des Settons, het populairste meer van de Morvan, met een omtrek van ongeveer 15 kilometer. Hier kan vanaf stille strandjes heerlijk gezwommen worden. Maar wandelen langs de boorden van het meer, waterfietsen, kanoën, zeilen, toeren op een quad, tochten maken te paard, drankjes drinken op een terras met uitzicht over het meer, het kan er allemaal net zo goed.

Ook voor golf is Maison Bellevue een uitstekende startplaats. Op nauwelijks 25 kilometer ligt het schitterende Chateau Chailly, met een 18-holes golfbaan rondom. Golfers kunnen er één of meerdere dagen terecht en doen er goed aan de sportieve dag af te sluiten met een prachtmaal in het restaurant van Chateau Chailly. En zelfs zonder een bal te slaan is een bezoek aan het volledig gerestaureerde kasteel de moeite waard.

In de Romeinse stad Autun (30 kilometer) bevindt zich een tweede golfbaan, van 9 holes. Hier kan sportiviteit worden gecombineerd met een bezoek aan indrukwekkende overblijfselen uit de Romeinse tijd. Immers, Autun werd gesticht door keizer Augustus en de oude stadspoort, een groot deel van de metersdikke omwalling en de tempel van Janus zijn bewaard gebleven.
Markt in Autun is er op woensdag en (vooral) vrijdagochtend. Veel van de kooplui bieden zelfgemaakte worsten, geitenkaasjes, in de Morvan gerijpte hammen, paddestoelen en truffels aan. In het nabije Saulieu (15 km) is op de zaterdagse ochtendmarkt bovendien voortreffelijke chablis te vinden, in het glas of in de fles!
Prachtige steden zijn verder Dijon (85 km), de bedevaartsplaats Vezelay (60), Beaune (80), Semur en Auxois (45) km) en het volledig middeleeuwse Flavigny (55 km), waar de bekende film Chocolat werd opgenomen.

Belangrijke musea zijn te vinden in onder meer Autun (Musée Rolin) en Chateau Chinon (museum over Mitterand, die hier burgemeester was), maar tevens in Saint Brisson, waar het park ligt dat geheel aan de Morvan is gewijd. Alles over de natuur, de geologie, de flora en fauna komt hier aan de orde, maar ook de historie van de Morvan en zijn inwoners wordt belicht.
Archeologisch gezien is Bribracte in het zuiden van de Morvan (30 km van Maison Bellevue) het belangrijkst. Opgravingen die nog altijd gaande zijn geven een beeld van hoe de Kelten hier meer dan 2000 jaar terug leefden, hoe zij werden onderworpen door de Romeinen en hoe Bribracte vervolgens een rijke Romeinse nederzetting werd. Het verhaal van Asterix en Obelix, kortom, maar dan in het echt...

Gastronomisch tenslotte is de Morvan een paradijs. Het vermaarde driesterren restaurant van wijlen Bernard Loiseau (de meesterkok die zichzelf jammerlijk in het hoofd schoot) is te vinden in Saulieu (15 km) en geeft de wijde omtrek een culinaire impuls. Maar ook op nog geen 50 meter (!) van Maison Bellevue gaat het er Bourgondisch aan toe in restaurant Beau Site, waar voor nog geen 25 euro een waarlijk culinair viergangen menu wordt geserveerd. En wie liever zelf de sterren van de hemel kookt, haalt wat regionale producten in huis om in de oven of pan te bereiden. Samen met het kakelverse brood dat beneden in het dorp (100 meter) te koop is en de wijn van wijnboer Parthiot belooft het in Maison Bellevue net zo gastronomisch te worden.

Voor uw oriëntatie: Moux en Morvan ligt in de buurt van de plaatsen: Dijon, Autun, Beaune, Vezelay en Saulieu.

Informatie voor de huurder:

Datum laatste update: 22-06-2021

Zorgeloosheid

In Maison Bellevue moet een vakantie vooral zorgeloos zijn. Vandaar dat een boeking all in is: de bedden zijn opgemaakt, bad- en keukenlinnen liggen klaar. Er is hout voor de kachel, elektra wordt niet bijgeteld en zelfs de schoonmaak achteraf is bij de prijs inbegrepen. Verder is er wifi beschikbaar, zodat niemand verstoken blijft van het wereldnieuws. Of van de weersvoorspelling voor morgen...
Het huis is erg kindvriendelijk dankzij de geheel omsloten tuin, maar ook dank zij de speelweide naast Maison Bellevue. Kinderen (en hun ouders) kunnen bij onverhoopt slecht weer uitwijken naar de bistro, om te tekenen, te tafelvoetballen, te sjoelen of te lezen. De zolder is speciaal ingericht op kinderen (hekje voor de trap) en voor de hele kleintjes zijn er een kinderbedje, een kinderstoel en leuke voorleesboekjes.

Huisdieren zijn van harte welkom in Maison Bellevue, als hun baasjes maar wel een beetje op ze letten en huis en erf niet veranderen in een puinhoop. Voorop staat dat onze eigen Westie Lee, plus de kippen geen haar (of veer) wordt gekrenkt, maar dat spreekt voor zich! Geef wel duidelijk aan als er een huisdier meekomt, dan houden we daar rekening mee.

Omdat we onze gasten koesteren en het leuk vinden een persoonlijke noot aan hun verblijf te geven, worden alle bezoekers van Maison Bellevue de dag van aankomst verwend met een welkomstmaaltijd op het erf of - bij minder mooi weer - in de centrale keuken annex bistro. Lekker makkelijk, omdat het na een lange rit niet altijd prettig is om nog inkopen te moeten doen en te kokkerellen. Eten en drinken zijn de eerste avond dus bij de huurprijs inbegrepen, om te laten blijken dat we blij zijn met je komst. En we weten zeker dat jij dat ook zult zijn.

Boeken voor een vakantie in Maison Bellevue is heel simpel. Bel naar 0033-386760366 (Nederlands gesproken) en we kunnen rechtstreeks overleggen. Of stuur een mail naar maison-bellevue@wanadoo.fr met daarin je naam en telefoonnummer, alsmede de week of weken dat je wilt boeken. Wij bellen dan zo snel mogelijk op om nader af te spreken.

Voor de goede orde: Maison Bellevue heeft geen televisie. Er is wifi en het bereik voor de meeste mobiele telefoons is prima.

Review plaatsen?
Heeft u hier ook uw vakantie gevierd? U kunt op de volgende pagina als eerste huurder een recensie plaatsen en het vakantiehuis op onderdelen een cijfer geven:
Review plaatsen

Wij adviseren u om tijdig een annuleringsverzekering af te sluiten. Bij voorkeur met een All-Risk dekking. U krijgt straks, wanneer u ons een bericht stuurt, van Vakantiehuis Frankrijk een e-mail met de link naar de pagina waar u straks de annuleringsverzekering en/of een reisverzekering kunt afsluiten. Bewaar deze e-mail straks goed.

Over deze woning zijn nog de volgende bijzonderheden te vermelden:

 • Huisdier welkom is aanwezig Huisdier welkom
 • Buiten bebouwde kom is aanwezig Buiten bebouwde kom
 • Grote tuin is aanwezig Grote tuin
 • Kindvriendelijk is aanwezig Kindvriendelijk
 • Internet/wifi is aanwezig Internet/wifi
 • Balkon met uitzicht is aanwezig Balkon met uitzicht
 • Omheind terrein is aanwezig Omheind terrein
 • Zwemmeer in de buurt is aanwezig Zwemmeer in de buurt
 • Eigen parkeerplaats is aanwezig Eigen parkeerplaats
 • Kinderstoeltje is aanwezig Kinderstoeltje
 • Ledikant is aanwezig Ledikant
 • Rustig gelegen is aanwezig Rustig gelegen
 • Stilte puur natuur is aanwezig Stilte puur natuur
 • Barbeque is aanwezig Barbeque
 • Touristische omgeving is aanwezig Touristische omgeving
 • Heel mooi uitzicht is aanwezig Heel mooi uitzicht
 • Jeu de Boules baan is aanwezig Jeu de Boules baan
 • Vrijstaand huis is aanwezig Vrijstaand huis
 • Open haard is aanwezig Open haard
 • Complete keuken is aanwezig Complete keuken
 • Wasmachine is aanwezig Wasmachine
 • Vaatwasser is aanwezig Vaatwasser
 • Roken verboden is aanwezig Roken verboden

Sportieve mogelijkheden in de nabijheid:

 • Wandelen is aanwezig Wandelen
 • Fietsen is aanwezig Fietsen
 • Zwemmen is aanwezig Zwemmen
 • Vissen is aanwezig Vissen
 • Golfen is aanwezig Golfen
 • Tennissen is aanwezig Tennissen
 • Bergsporten is aanwezig Bergsporten
 • Paardrijden is aanwezig Paardrijden

Alternatieve vakantiehuizen in de omgeving?

Is dit vakantiehuis voor u niet geschikt of is het niet beschikbaar dan verzoeken wij u de volgende links te gebruiken voor de vakantiehuizen die in de omgeving van dit huis liggen:

Moux en Morvan Dijon Autun Beaune Vezelay Saulieu Nievre Bourgogne Midden-Frankrijk

Over Vakantiehuis Frankrijk

Vakantiehuis-Frankrijk.nl is een organisatie die zich vanaf 2003 bezig houdt met dienstverlening voor particuliere huiseigenaren in Frankrijk die hun dierbare vakantiewoning willen delen met andere Nederlanders en Vlamingen. Op deze manier kunnen de Nederlanders en Vlamingen die zich (nog) geen 2e huis in Frankrijk kunnen veroorloven toch op een betaalbare manier genieten van de prachtige huizen op de mooiste locaties in Frankrijk. Maar de eigenaren kunnen hun huis in Frankrijk, zoals u ziet, bij ons ook te koop zetten. Dus voor huren en kopen bieden wij u een mooi aanbod van (vakantie)huizen. Dit is de formule voor een onvergetelijke vakantie of het oneindige genot van het bezit van uw eigen (tweede) huis in Frankrijk.
Inmiddels hebben circa 1000 eigenaren zich bij vakantiehuis-frankrijk.nl aangesloten en hebben de afgelopen jaren vele tienduizenden Nederlands en Belgen tot groot genoegen hun vakantie in een vakantiehuis, bungalow, villa, gite of appartement in Frankrijk doogebracht.
Wilt u ook de disclaimer eens lezen? Hier staat o.a. in dat u als huurder zelf aansprakelijk bent voor de afspraken die u met een verhuurder van een vakantiehuis maakt.
U vindt overigens ook bij ons kastelen die gehuurd kunnen worden alsmede boerderijen, gîtes, chalets, studio's, vakantiehuisjes op een kleine camping of een heerlijk huis op een groot Frans landgoed. En er is keus genoeg tussen goedkoop en exclusief

Bekijk alle vakantiehuizen die op Vakantiehuis Frankrijk te huur worden aangeboden.