Vakantiehuis-Frankrijk.nl logo
Vakantiehuis-Frankrijk.nl logo

Haute Saone - Chemilly

Haute Saone Frankrijk

Gite de Chateau de Chemilly is de place to be!.

Te huur vanaf € 1.280 tot € 1.500 per week voor maximaal 14 personenDit vakantiehuis beschikt over wifi internet

Vakantiehuis: Gite de Chateau de Chemilly is de place to be! te huur voor uw vakantie in Haute Saone (Frankrijk)Fotoalbum
Voor de beschikbaarheid van deze vakantiewoning kunt u met de verhuurder contact opnemen. Er is geen kalender beschikbaar.


Omschrijving van dit vakantieverblijf in de Haute Saone Oost-Frankrijk Huis nr. 9089:

 Voor kunstzinnige, culturele activiteiten en NATUUR beleving.
Voor ALL het cursuswerk. Gelegen in een klein dorp aan de Saone in noord-oost Frankrijk, ca. 650 km. van Utrecht.
familie bijeenkomsten

om met vrienden op de fiets de streek te verkennen

om rustig aan de voet van de 1000 jaar oude Donjon in de Saone te vissen, te kanoën of te zwemmen

het is een unieke plek voor ontmoeting en gesprek

Het kasteel telt 6 twee/drie persoons slaapkamers voor maximaal 14 personen, 4 kamers hebben eigen douche en toilet, drie kamers delen een badkamer met bad, douche en toilet.. Verder bevat het kasteel een woonkamer met openhaard ( de Ridderzaal ), een eetkamer met houtkachel en keuken, een zeer grote cursus/werk ruimte in de Donjon, “De Don Jorn” met grote openhaard en broodoven, een ommuurde tuin van een bijna ½ hectare met oude bomen en prachtig uitzicht.

Het kasteel is als groepsaccommodatie te HUUR, en u kunt er ZELF koken, twee kooktoestellen, twee koelkasten, 2 afwasmachines, bedden-goed, een wasmachine, er wordt schoon gemaakt na uw vertrek, stoken met hout kachels, hout aanwezig.

Het terrein is ca. een halve hectare groot, ommuurd en met een klein stukje rivier bos en vele, mooie solitair bomen o.a. Thuja’s, esdoorns, linde , kers, judasboom, een kleine moestuin, en “plate bandes” met rozen en diverse middel eeuwse planten. Het uitzicht over het golvende landschap is prachtig en van af de 18m. hoge donjon feeëriek! Ook een bijenstand maakt deel uit van de tuin.

Het kasteel Chemilly is geschikt gemaakt om cursussen te houden met maximaal 14 cursisten (ex cursus leiders) , te denken valt aan :
* schilder- tekencursussen
* beeldhouwcursus
* waarnemingscursussen, b .v. bomen waarnemen, vogels- vlinders-, flora, stenen waarnemen
* natuur en religie
* meditatiecursus
* muziek- en zangcursus
* bijencursus
* verven met plantenkleuren

Indien u telefonisch contact met de verhuurder wenst dan dient u eerst een bericht via de knop 'Boek nu of informatie opvragen' te verzenden. Direct na verzending van uw bericht sturen wij u automatisch een e-mail toe met de telefoonnummers van de verhuurder.

Meer informatieDe omgeving van deze accommodatie in Franche Comte (Bourgogne):

 Het kasteeltje Chemilly ligt in een klein dorpje met 80 inwoners aan de rivier de Saone, de 'poort' naar het oosten tussen de bergen van de Jura en de Vogezen.

Directe omgeving:

- Aan de kant van de rivier ligt een mooie besloten tuin waar u kunt genieten van de rust en het uitzicht, de zon en de stilte in de mooie privé tuin.

- Wandelen en fietsen door het dorp, de bossen in de omgeving, langs de rivier en het kanaal, over het nieuw aangelegde fietspad dat Vesoul met Gray verbindt langs de Saône.

- Er zijn twee grote kano's beschikbaar met zwemvesten om een tochtje over de rivier te maken.

- Zwemmen in de Saône

- Tennis in het dorp

- Vogels en vlinder spotten

- Vissen op meerval, karper, zeelt, brasum, rietvoren, baars, forel, enz in de Saône (Vergunning op naam verplicht).Uitstapjes:

- Château van Ray sur Saône

- Donjon Rupt sur Saône

-Het dorp Port sur Saône

-Het dorp Scey sur Saône

- Camp César

- Het vestingstadje Langres

- Vesoul en Chapelle Notre-Dame de la Motte

- Het meer en zeilschool bij Vesoul

- de kapel van Ronchamp van de architect Le Corbusier

- de indrukwekkende oude zoutindustrie "Les Salines" van architect Ledoux bij Becancon, gemaakt voor Lodewijk de XV, rond 1774

- La Vallée en de Châteaux

- La Vallée de l'Ognon

- De stad Besançon

- De stad Dijon

- Het openluchtmuseum van Nancray bij Besançon

- Les Ballons de l'Alsace, de bergen van de Vogezen, en het 1000 merengebied.

- De grotten van Bèze

- Golf op bijzondere lokaties in de buurt o.a.: Golf du Château de Bournel, Luxeuil Golf Club, SwinGolf Montenois, Golf Club de Besançon

- Brocantes, vide-greniers en marktjes zijn het hele seizoen door te vinden.Trips:

- Het Goetheanum uit ca. 1925 in Dornach bij Bazel

- naar de oude Jugendstilstad Nancy en het geheel nieuw ingerichte Place de Stanislav

- naar Metz met de kathedraal met de ramen van Chagall en het nieuwe museum "Pompidou-Metz" een "dochter" van het Centre Pompidou in Parijs.

- De Jura op ca 1,5 uur rijden

- Colmar

- Freiburg

- Vitra museum in Weil am Rhein

- En u bent in 4,5 uur over de Alpen heen aan het Lago Maggiore in Italië.


De geschiedenis van het dorpje Chemilly is sterk verbonden aan het kasteel dat onderdeel uitmaakte van een defensiesysteem , gelegen langs de bovenloop van de Saône tijdens de ( late ) Middeleeuwen.

Het kasteel/de donjon ligt op een strategisch punt, waar de kleine rivier de Durgeon in de grotere Saône stroomt.

Op de stenen brug, gebouwd in de 18e eeuw, over de Durgeon, staat een beeld van « Sint Jaen Nepomucene », dit beeld doet denken aan de beelden op de brug over de rivier Vltava in Praag
Het kasteeltje bestaat uit drie delen en is in drie bouwfasen gebouwd, te weten:

-het oudste deel is de stoere,vierkante Donjon,deze is gebouwd in de 11e eeuw,hij heeft muren van 3m. dik en is ca. 18m. hoog, deze donjon had een verdedigings- functie, naar de boten op de rivier toe, direct aan de rivier staan twee boerderij gebouwen en een traptorentje (niet in eigendom),deze laatste bestaat alleen uit een dichte trap en was de verbinding tussen de rivier en de boerderijen met het kasteel.

Ook gaat het verhaal dat er nog een onder aardse gang moet zijn met een diepe put er in genaamd de “oubliette”, als de gevangenen vrij werden gelaten, nadat ze kleren, harnassen en wapens hadden moeten afgeven, er gezegd werd, daar aan het eind van die gang is de vrijheid en de mensen op weg naar de vrijheid in de put/oubliette vielen en voor altijd vergeten waren.-het middelste deel stamt uit de 16e eeuw,dit is het centrale huis, aangebouwd aan de donjon, toen de verdedigingsfunctie kleiner werd en hier voor in de plaats een woonfunctie kwam.

- het jongste deel zijn de twee kleine, vierkante torentjes aan de oost zijde deze stammen uit de 18e eeuw.

Dit kleine chateau is sinds december 2005 in eigendom van Jorn en Lia Copijn, sinds die tijd is er hard gewerkt om het kasteeltje bewoonbaar c.q. verhuurbaar te maken.

In 2009 is onder aan de voet van het kasteel een nieuw fietspad langs de Saone aangelegd met een nieuwe fiets- en wandelbrug over de Saone. Dit fietspad is een onderdeel van een oost-west fietsroute door Frankrijk.


Voor uw oriëntatie: Het vakantieverblijf in Oost-Frankrijk ligt in de buurt van de plaatsen: Langres, Vesoul, Besançon, Dijon. Toon op landkaart
Informatie voor de huurder:

 Datum laatste update: 04-01-2020

Tarieven voor 2019
(tot 14 personen)
Mei, juni, september, Oktober:
huurprijs voor het kasteel : 1.280,- per week, inclusief beddengoed, gas, water, licht, hout voor de kachels, 2 kano's en schoonmaken.

Juli, Augustus:
huurprijs voor het kasteel : 1.500,- per week, inclusief beddengoed, gas, water, licht, hout voor de kachels, 2 kano's en schoonmaken.

De andere maanden wordt niet verhuurd.

(8 één persoon bedden van 100cm. bij 200cm. met donzen , 3 tweepersoons voor 6 personen met 6 losse donzen en een breed onderlaken 140cm. bij 200cm)

50% aanbetaling bij reserveren, resterend bedrag 30 dagen vooraf aan het verblijf.


Klik op de onderstaande link om met de verhuurder contact op te nemen:

Boek nu, of informatie opvragen.

Wanneer u dit vakantiehuis reserveert dan kunt u bij ons ook online een reisverzekering of annuleringsverzekering afsluiten.
Andere vakantieverblijven in de omgeving van deze accommodatie

Indien dit vakantiehuis in Chemilly voor u niet geschikt is of reeds is verhuurd dan hebben wij diverse alternatieven voor u in Chemilly en in de nabije omgeving van Chemilly gevonden.
Klikt u op de onderstaande links voor een overzicht van de vakantiehuizen of ga direct naar onze zoekpagina met alle vakantiehuizen in Frankrijk die op onze website door particulieren te huur worden aangeboden.


U kunt ook alle vakantiehuizen in Midden-Frankrijk bekijken. Zoekt u speciaal in Chemilly In het departement Haute Saone hebben wij 5 vakantiehuizen die u kunt huren en in de grote regio Franche Comte zelfs 7 vakantiehuizen.
Zoekt u liever iets in of in de buurt van een bepaalde plaats? Dan kunt u de volgende links gebruiken:
Langres, Vesoul, Besançon Dijon
In de Haute Saone hebben wij ook de volgende accommodaties voor u beschikbaar 4 gites, 1 chalets,

De voordelen van vakantiehuis-frankrijk.nl

Vakantiehuis-Frankrijk.nl is een organisatie die zich vanaf 2003 bezig houdt met dienstverlening voor particuliere huiseigenaren in Frankrijk die hun dierbare vakantiewoning willen delen met andere Nederlanders en Vlamingen. Op deze manier kunnen de Nederlanders en Vlamingen die zich (nog) geen 2e huis in Frankrijk kunnen veroorloven toch op een betaalbare manier genieten van de prachtige huizen op de mooiste locaties in Frankrijk. Dit is de formule voor een onvergetelijke vakantie die u vele keren kunt herhalen.
Inmiddels hebben circa 1250 eigenaren zich bij vakantiehuis-frankrijk.nl aangesloten en hebben vele tienduizenden Nederlands en Belgen groot genoegen hun vakantie in een vakantiehuis, bungalow, villa, gite of appartement in Frankrijk doorgebracht.
U vindt overigens ook bij ons kastelen die gehuurd kunnen worden alsmede boerderijen, gîtes, chalets, studio's, vakantiehuisjes op een kleine camping of een heerlijk huis op een groot Frans landgoed. En er is keus genoeg tussen goedkoop en exclusief

Meer informatie over alle vakantiehuizen.