Vakantiehuis-Frankrijk.nl logo
Vakantiehuis-Frankrijk.nl logo

TE KOOP Corrèze - Tulle

Corrèze Frankrijk

Stad en platteland, groot huis voor bescheiden B&B

Vraagprijs €  249.000 Het huis in Zuid-West-Frankrijk is geschikt voor maximaal 10 personen

Vakantiehuis: Stad en platteland, groot huis voor bescheiden B&B 
					  te koop in Correze (Frankrijk) Alle foto's bekijken.
(klik op een kleine foto)

Ons huis De oprit naar de garage en hobbyruimte Appels Een van de fruitbomen Barbecue en put Onze tuin Bloemen, waaronder lavendel bloeien prachtig hier De moestuin Onze moestuin in het vroege voorjaar De oprit Uitzicht vanaf het balkon
Werkt het album op uw PC niet goed? Klik dan op ons Alternatieve album


EMAIL DE VERKOPER

Omschrijving van dit huis in de Corrèze Zuid-West-Frankrijk:

(Vakantie) woning: Stad en platteland, groot huis voor bescheiden B&B te huur in Corrèze (Frankrijk) We gaan het rustiger aan doen en verkopen ons prachtige huis in Tulle, tevens goedlopende, bescheiden Chambre d’hôtes. Vanaf ons huis heb je uitzicht op de bergeketen de Monédières.
Het huis bestaat uit twee delen. Beide delen hebben dubbele beglazing. Het nieuwe deel is een kleine 30 jaar geleden gebouwd met parpaings (B2 blokken) en is uitstekend geïsoleerd. Het heeft een elektrische plafondverwarming. We verwarmen de salon echter hoofdzakelijk met een paletkachel die we 8 jaar geleden hebben laten installeren en waar we meer dan tevreden over zijn. Voor de gezelligheid is er ook nog een open haard.
Het oudere deel is begin 20e eeuw gebouwd . De eerste verdieping is gebouwd uit natuursteen en alles daarboven is vakwerk. Binnen is op de begane grond de stenenmuur zichtbaar en de eerste verdieping heeft met glaswol geïsoleerde gipsplaten. De buitenmuren van het hele huis zijn helemaal bedekt met pleisterwerk (crépi) zoals dat een tijdlang gebruikelijk was.
Behalve met de paletkachel, verwarmen we het huis met centrale verwarming waarvan het water op temperatuur wordt gebracht door een warmtepomp (air-eau).

Omdat het oude en nieuwe deel, weliswaar met elkaar verbonden, maar goed gescheiden zijn, is het huis prima geschikt voor Chambre d’Hôtes. We hebben onze privé vertrekken in het oude deel, terwijl het nieuwe deel voor iedereen is. De grote salon is uitstekend geschikt voor het serveren van maaltijden. Bij goed weer eten we buiten op ons grote terras bij de barbecue.
We serveerden niet elke dag maaltijden. We hadden er geen bezwaar tegen als gasten op een van de terrassen picknickten of op de barbecue eten klaarmaakten, integendeel. Het was altijd erg gezellig als op diverse terrassen mensen zaten te eten, te drinken, lezen of een spelletje deden. Bovendien is er natuurlijk het zwembad en de speelweide. Perfect dusl voor sfeervolle, rustige, vrolijke dagen en avonden.

Ons grote huis heeft een woonoppervlakte van ruim 200 m2:
De begane grond bestaat uit:
- Huiskamer (le grand salon) van 54m2 met open haard;
- Kleine huiskamer (le petit salon) van ruim 7 m2, waar we televisie kijken;
- Grote eetkeuken van 19 m2;
- Bureau van 10 m2;
- Kamer van 12 m2 met badkamer (douche en dubbele was tafel) en apart toilet.
De eerste verdieping van het nieuwere deel:
- Mezzanine – bibliotheek van 21 m2;
- Kamer van 15 m2 met badkamer (douche, dubbele wastafel en toilet);
- Kamer van 9 m2.
De eerste verdieping van het oudere deel:
- Kamer van 20 m2;
- Badkamer met bad, wastafel en toilet van 6m2;
- Soort ‘opkamer’ van 9 m2 met hoogslaper;
- Zolder onder het dak, die we niet gebruiken, met isolatie (glaswol) op de vloer.

Onder het oude deel is een kelder met verwarmingsketel, wasmachine en wasdroger. We hebben daar tevens tuimateriaal opgeslagen. Ernaast ligt een wijnkelder (grindvloer), die behalve voor wijn ook uitstekend geschikt is voor het bewaren van etenswaren.
Onder het nieuwe deel ligt een grote garage (twee ingangen), voor twee à drie auto’s en atelier/werkplaats/hobbyruimte.

De totale oppervlakte van het terrein is 3500 m2 met onder andere ruime parkeergelegenheid, moestuintje, fruitbomen, zwembad, twee terrassen, barbecue, waterput (ideaal voor het sproeien bij droog weer). Er is bovendien een groot overdekt terras van ruim 12 meter lang.


De omgeving van deze koopwoning in Limousin (Corrèze):

(Vakantie) koopwoning: Stad en platteland, groot huis voor bescheiden B&B te koop in Corrèze (Frankrijk).Het huis ligt in de wijk Croix de Bar op een van de heuvels rond Tulle (300 m hoogte). Het kleine stadscentrum ligt op 2 km afstand. Vanuit ons huis gaat een pad naar het centrum. In een kwartiertje ben je beneden. De terugweg stijgt flink.
Croix de Bar is een rustige wijk (quartier résidentiel) waar het heerlijk wonen is. Je bent zowel in de stad als op het platteland. Honderd meter van ons huis zijn we op de campagne van de Corrèze, waarvan het landschap enigszins aan Zuid-Limburg doet denken, hoewel dat wat bedrieglijk is want het gaat soms behoorlijk stijl omhoog en omlaag.
In Tulle vind je een grote keuze aan winkels, supermarkten enz. Op dertig kilometer ligt Brive dat eveneens een aantrekkelijk centrum vol winkels heeft. Tulle en Brive hebben ieder een theater dat ieder jaar aantrekkelijke programma’s biedt. In beide steden zijn musea. Tulle is de stad van de accordeon. In de zomer zijn er talloze festivals en de Corrèze kent een keus aan koren. In beide steden zijn bovendien moderne bioscopen en natuurlijk is er een keus aan restaurants.
Rond Tulle en Brive vind je verder alle denkbare winkels van Doe-het-zelfketens tot parfumerieën.
In het departement wonen ongeveer 240.000 mensen op een oppervlakte van 5857 m2, dat wil zeggen iets groter dan de provincies Utrecht en Noord-Holland samen, waar ruim vier miljoen mensen wonen. Dus als je ruimte zoekt… De Corrèze is al jarenlang het departement met de schoonste lucht van Frankrijk.
De mensen leven hier zoals het land is: rustig, onopvallend, met een open blik op de omgeving.
De Corrèze grenst niet aan zee, maar er zijn talloze rivieren en meren. Veel ervan zijn geschikt gemaakt voor zwemmen en watersporten.
Je kunt hier heerlijk wandelen over de hoogvlakten en door de scherpe dalen. De gorges van de Dordogne zijn adembenemend, maar ook die van de Luzège en de Vézère.
De Corrèze is een departement zonder extreme contrasten. De Hoge Corrèze, het Dordognedal en de Xaintrie maken nog deel uit van het Centraal Massief, maar is minder ruig dan Auvergne, terwijl de Lage Corrèze het mediterrane van de Midi heeft, zonder de grote hitte. De Corrèze vormt de overgang tussen beide regio’s en is er de synthese van.
Toeristische trekpleisters zijn onder andere de stadjes Aubazine, Collonges-la-Rouge, Beaulieu en Uzerche en het Parc Naturel de Millevaches en Limousin.

Voor uw oriëntatie: Tulle ligt in de buurt van de plaatsen: Aubazine, Brive la Gaillarde, Collonges la Rouge, Beaulieu sur Dordogne en Uzerche. Toon landkaart

Meer informatie

Informatie voor de koper:

(Vakantie) koopwoning: Stad en platteland, groot huis voor bescheiden B&B te koop in Corrèze (Frankrijk). Aangezien we kleiner gaan wonen kan een deel van de inboedel worden overgenomen.
De elektrische installatie is conform de normen. Er is geen riolering maar een septic tank. Hieraan ontbreekt alleen de laatste waterzuivering, de drainering, assainissement.
Het huis kan meteen bewoond worden als we zijn vertrokken. Over de datum kunnen we overleg plegen. We brengen geïnteresseerden in contact met onze makelaar. De kosten daarvan zijn bij de prijs inbegrepen. De notariskosten niet.
Als Chambre d'Hôtes is er plaats voor 6 personen: op de begane grond een kamer voor twee personen met badkamer en toilet en op de mezzanine 2 kamers plus badkamer voor totaal 4 personen. We hebben nooit veel reclame gemaakt, maar de ligging en het feit dat we waren aangesloten bij de Gîtes de France leverden ons veel gasten op. We maakten een jaaromzet van tussen de 15000 en 18000 euro. Met meer reclame maken moet dat meer kunnen zijn. We waren etappeplaats voor wandelaars onderweg naar Compostella.
EMAIL DE VERKOPER

Over deze woning zijn nog de volgende bijzonderheden te vermelden:

Gelegen binnen de bebouwde kom is aanwezig Gelegen binnen de bebouwde kom Grote tuin is aanwezig Grote tuin Kindvriendelijk is aanwezig Kindvriendelijk
Internet aansluiting is aanwezig Internet aansluiting Balkon met uitzicht is aanwezig Balkon met uitzicht Gehele terrein is omheind is aanwezig Gehele terrein is omheind Zwemmeer in de buurt is aanwezig Zwemmeer in de buurt
Eigen parkeerplaats is aanwezig Eigen parkeerplaats Rustige omgeving is aanwezig Rustige omgeving Zeer veel privacy is aanwezig Zeer veel privacy
Touristische omgeving is aanwezig Touristische omgeving Pretpark voor kinderen in de buurt is aanwezig Pretpark voor kinderen in de buurt Heel mooi uitzicht is aanwezig Heel mooi uitzicht
Eigen zwembad is aanwezig Eigen zwembad Vrijstaand huis is aanwezig Vrijstaand huis Open haard is aanwezig Open haard
Complete keuken is aanwezig Complete keuken

Sportieve mogelijkheden in de nabijheid:
Wandelen is aanwezig Wandelen Fietsen is aanwezig Fietsen Zwemmen is aanwezig Zwemmen
Vissen is aanwezig Vissen Golfen is aanwezig Golfen Tennissen is aanwezig Tennissen
Wintersport / Ski / Pistes is aanwezig Wintersport / Ski / Pistes Paardrijden is aanwezig Paardrijden Hanggliding is aanwezig Hanggliding
Deltavliegen is aanwezig Deltavliegen

Andere huizen die te koop staan in de omgeving van het hier omschreven huis

Indien dit (vakantie)huis in Tulle voor u niet geschikt is dan hebben wij diverse alternatieven voor u in Tulle en in de nabije omgeving van Tulle gevonden.
Klikt u op de onderstaande links voor een overzicht van de (vakantiehuizen) die te koop staan of ga direct naar onze zoekpagina met alle vakantiehuizen in Frankrijk die op onze website te koop worden aangeboden.
U kunt ook alle vakantiehuizen in Zuid-West-Frankrijk bekijken. In het departement Corrèze hebben wij 7 huizen die u kunt kopen en in de grote regio Limousin 11 huizen die te koop worden aangeboden.

Wilt u de omgeving van dit huis gaan verkennen dan kunt u overwegen om een weekje een vakantiehuis in de buurt te gaan huren? Dan kunt u de volgende links gebruiken en krijgt u de vakantiehuizen te zien waarvan u gebruik kunt maken.
Zoekt u speciaal in een plaats of rondom deze plaats? Tulle of gebruik de onderstaande links en mogelijk vindt u dan meer huizen die voor geschikt zijn. Aubazine, Brive la Gaillarde, Collonges la Rouge Beaulieu sur Dordogne Uzerche

De voordelen van vakantiehuis-frankrijk.nl

Vakantiehuis-Frankrijk.nl is een organisatie die zich vanaf 2003 bezig houdt met dienstverlening voor particuliere huiseigenaren in Frankrijk die hun dierbare vakantiewoning willen delen met andere Nederlanders en Vlamingen. Op deze manier kunnen de Nederlanders en Vlamingen die zich (nog) geen 2e huis in Frankrijk kunnen veroorloven toch op een betaalbare manier genieten van de prachtige huizen op de mooiste locaties in Frankrijk. Maar de eigenaren kunnen hun huis in Frankrijk, zoals u ziet, bij ons ook te koop zetten. Dus voor huren en kopen bieden wij u een mooi aanbod van (vakantie)huizen. Dit is de formule voor een onvergetelijke vakantie of het oneindige genot van het bezit van uw eigen (tweede) huis in Frankrijk.
Inmiddels hebben circa 1250 eigenaren zich bij vakantiehuis-frankrijk.nl aangesloten en hebben de afgelopen jaren vele tienduizenden Nederlands en Belgen tot groot genoegen hun vakantie in een vakantiehuis, bungalow, villa, gite of appartement in Frankrijk doogebracht.
U vindt overigens ook bij ons kastelen die gehuurd kunnen worden alsmede boerderijen, gîtes, chalets, studio's, vakantiehuisjes op een kleine camping of een heerlijk huis op een groot Frans landgoed. En er is keus genoeg tussen goedkoop en exclusief

Meer informatie over alle vakantiehuizen.