Vakantiehuis-Frankrijk.nl logo
Vakantiehuis-Frankrijk.nl logo

TE KOOP Nievre - Billy Chevannes

Nievre Frankrijk

Authentieke bourgondische Longère of Fermette, met inpandig logement (voorheen stallen) op omheind terrein 5000 m2./ taxatierapport ter inzage!

Vraagprijs €  198.000 Het huis in Midden-Frankrijk is geschikt voor maximaal 6 personen

Omschrijving van dit huis in de Nievre Midden-Frankrijk:

fermette vanaf straatkant authentieke fermette volledig verbouwd met inpandig logement, veranda van 28m2 en galerij aan noordkant Authentieke boerderij, Fermette, geheel gerenoveerd, geisoleerd dak en compleet dubbel beglaasd, met behoud van originele elementen. BIJ UITSTEK GESCHIKT VOOR PERMANENTE BEWONING. 2 tot 6 personen...... Perfecte mogelijk tot VERHUUR van het LOGEMENT. Nieuwsgierig? Kom langs of neem snel kontakt op. 06-24200372 of mail naar harryeneva@gmail.com

👍🥂🏖


De omgeving van deze koopwoning in Bourgogne :

zicht naar het noord-oosten vanuit de veranda....uitzicht op de stilteHet huis ligt in een gehucht van zo’’ n acht huizen, waarvan er slecht de helft bewoond is. De overige mogelijk tijdens de vakantieperiodes. Dat betekent een volledige rust, waarbij de natuur in al zijn schoonheid de enige geluidsproducent is. De tractoren van de boeren gooien dan soms roet in het eten, maar horen volledig in het rust-campagne-beeld. Het huis is omgeven door landbouwgebieden uitlopend in bossen. Het uitzicht langs de bossen richting de dorpen op enkele km afstand geven een goed beeld van de geaccentueerde omgeving. Achter het terrein om begint direct het bos, waarin de wandelaar zich nog steeds kan laten verrassen door herten en wilde zwijnen. Daar het terrein direct omhoogloopt en boven de vierhonderd meter komt, is het uitzicht tot het zuiden van de Morvan, tot 80 km geen uitzondering. De Morvan met zijn hoogste punt van 901(Haut-Folin), of Mont Beuvray (821 m) geeft een fantastisch vergezicht, prima wandelmogelijkheden, alsook Keltische opgravingen, die gratis toegankelijk zijn. Dit alles op zo’n 60 km vanuit Patry. De meren Etang du Merle op 23 km en lac des Settons op 63 km is meer dan een visite waard.
activiteiten
Watersport

- waterfietsen
- rondvaart - 2 rondvaartboten - capaciteit 100tal passagiers
- jetski
- zeilen - zeilschool
- kano - verhuur kano's
- kayak afvaart - verhuur kayakboten
- waterskiën
- vissen
- zwemmen
- catamarans
- varen - botenverhuur
- rafting
- surfen

Andere sport - activiteit

- tennis
- fietsen - verhuur fietsen - diverse fietstochten
- mountainbiken
- wandelen - diverse randonnées van 10 tot 30 km
- boomklimmen
- paint-ball
- mini golf
- paardrijden ( verhuur paarden )
- rondritten met paard en huifkar
- wandelingen met ezels
- wandelen ( GR 13 langs de westoever ) - diverse wandelroutes
- motor cross
- quad
- klimmen - speleologie
Maar ook dicht bij huis, in Chevannes is een manege, waar je een paard kunt huren en direct de landerijen en bossen kan doorkruisen. Op 5km afstand, in Saint Benin d-Azi is een openluchtzwembad in de zomermaanden.
Een totaal andere aanrader is een bezoek aan Apremont, met zijn prachtige kasteel, ecurie en schitterende tuinen, gelegen aan de rivier de Allier, op de grens van Nievre en Cher, op 40km.
De inwendige mens: een bakker op de hoek, in Billy Chevannes, en op 5 km diverse winkels en een supermarkt, bouwcentrum, tandarts, huisarts, fysio, dierenarts, tankstation.
Voor nog meer inkopen kunnen we naar Nevers op zo’n 25 km, met diverse Lidl, Action, en een waaier aan supermarkten.
Culinair......zeker een bezoek waard: laGrangée in Alluy op 19 km.

Voor uw oriëntatie: Billy Chevannes ligt in de buurt van de plaatsen: Nevers, Chateau Chinon, Rouy, Decize en Saint Benin d’Azy. Toon landkaart

Meer informatie

Informatie voor de koper:

woonkamer woonkamer L-vormig met houtkachel en dubbele deuren naar veranda Het huis zal worden verkocht inclusief inboedel, elektrische/motorische tuingereedschappen (zoals traktormaaier met aanhanger, motormaaier, kantstrimmer, heggenscharen, bladblazer /zuiger). Voor de koper is uiteraard een volledige lijst beschikbaar.
Electra komt binnen in de woonkamer (via een bovenleiding), aardlek en slimme meter (Linky) daarna een verdeling in twee maal zeven groepen, waarvan 3 reserve, met automatische disjoncteurs( stroomonderbrekers) volgens de Franse normen. Verdeeld naar het logement alsnog negen groepen en naar atelier nogmaals 3. Hoofdschakelaar zit dus in de woonkamer.
Alle electra is in principe in de muur weggewerkt, op een enkel puntje na.
Afvoer van douches loop via twee gescheiden graissebakken (vetputten) naar de gemeenschappelijke afvoer, langs de septictank. Toiletten staan rechtstreeks via het septictanksysteem. De septictank zelf wordt gevolgd door een labyrintfilter. Na het filter loopt het afvoerwater ondergronds plusminus 50 meter uit in een zinkbed. E.e.a. Is goedgekeurd en binnen de huidige normen. De vidange (leeghalen van de systemen) wordt globaal om de 4 jaar gedaan, door een daarvoor gespecialiseerd bedrijf.
Verwarming van het huis geschiedt middels een houtkachel in de woonkamer 10kw, een reserve houtkachel in de eerste keuken 6kw, maar deze wordt alleen bij extremen gebruikt.
De houtvoorraad ligt in het cabanon (houthok) tot een maximum van 15 kubieke meter. Er kan gebruik gemaakt worden van een locale houthakker die elke gewenste maat zal zagen. In het logement staat een palletkachel 10 kw, waarvan de granuulvoorraad,droog, onder de galerij in zakken van 15 kg ligt.
Beide badkamers worden elektrisch verwarmd met thermostaat-radiator. In de zijkamer van de woonkamer alsook in de logements-keuken is een elektrische radiator tegen bevriezing tijdens afwezigheid (als de temperatuur nl onder de tien graden daalt, kan het zijn dat de vriezers het laten afweten.......
Koken gebeurt op butagas (lichte 13 kg flessen) terwijl de beide ovens (combi-oven in benedenkeuken en dubbele bakoven in logements-keuken) elektrisch gevoed worden.
Wateraanvoer: komt binnen in de woonkamer en wordt verdeeld over woonkeuken, badkamer en toilet aan de ene kant en logement, onderverdeeld in logements-keuken, douche en toilet, en koffiehoekje.
Ten overvloede zij vermeld dat warmwater voor de douches middels boilers wordt geregeld. Het warmwater van de keukens wordt geleverd door onder het aanrecht geplaatste keukenboilers.
Tenslotte: de traktormaaier als ook handmaaier lopen op gewone benzine, terwijl de strimmer een tweetakt menging nodig heeft.
Het tuinmeubilair heeft tenminste twee banken waarin de kussens droog kunnen worden opgeborgen. Onder de veranda heeft een kussenopbergmeubel als tafel.
Ook hier geldt dat lijsten beschikbaar zijn voor de totale inboedel.
Voor de tuin, moestuin en boomgaard ( appels, perziken, pruimen, kersen, peren) zijn groene vingers een ware aanbeveling.
EMAIL DE VERKOPER

Over deze woning zijn nog de volgende bijzonderheden te vermelden:

Gelegen buiten de bebouwde kom is aanwezig Gelegen buiten de bebouwde kom Grote tuin is aanwezig Grote tuin Kindvriendelijk is aanwezig Kindvriendelijk
Internet aansluiting is aanwezig Internet aansluiting Zwemmeer in de buurt is aanwezig Zwemmeer in de buurt Eigen parkeerplaats is aanwezig Eigen parkeerplaats
Rolstoel toegankelijk is aanwezig Rolstoel toegankelijk Rustige omgeving is aanwezig Rustige omgeving Zeer veel privacy is aanwezig Zeer veel privacy
Heel mooi uitzicht is aanwezig Heel mooi uitzicht Vrijstaand huis is aanwezig Vrijstaand huis Open haard is aanwezig Open haard
Complete keuken is aanwezig Complete keuken

Sportieve mogelijkheden in de nabijheid:
Wandelen is aanwezig Wandelen Fietsen is aanwezig Fietsen Zwemmen is aanwezig Zwemmen
Vissen is aanwezig Vissen Waterski is aanwezig Waterski Paardrijden is aanwezig Paardrijden
Windsurfen / Zeilen is aanwezig Windsurfen / Zeilen Kitesurfen is aanwezig Kitesurfen

Andere huizen die te koop staan in de omgeving van het hier omschreven huis

Indien dit (vakantie)huis in Billy Chevannes voor u niet geschikt is dan hebben wij diverse alternatieven voor u in Billy Chevannes en in de nabije omgeving van Billy Chevannes gevonden.
Klikt u op de onderstaande links voor een overzicht van de (vakantiehuizen) die te koop staan of ga direct naar onze zoekpagina met alle vakantiehuizen in Frankrijk die op onze website te koop worden aangeboden.
U kunt ook alle vakantiehuizen in Midden-Frankrijk bekijken. In het departement Nievre hebben wij 7 huizen die u kunt kopen en in de grote regio Bourgogne 16 huizen die te koop worden aangeboden.

Wilt u de omgeving van dit huis gaan verkennen dan kunt u overwegen om een weekje een vakantiehuis in de buurt te gaan huren? Dan kunt u de volgende links gebruiken en krijgt u de vakantiehuizen te zien waarvan u gebruik kunt maken.
Zoekt u speciaal in een plaats of rondom deze plaats? Billy Chevannes of gebruik de onderstaande links en mogelijk vindt u dan meer huizen die voor geschikt zijn. Nevers, Chateau Chinon, Rouy Decize Saint Benin d’Azy

De voordelen van vakantiehuis-frankrijk.nl

Vakantiehuis-Frankrijk.nl is een organisatie die zich vanaf 2003 bezig houdt met dienstverlening voor particuliere huiseigenaren in Frankrijk die hun dierbare vakantiewoning willen delen met andere Nederlanders en Vlamingen. Op deze manier kunnen de Nederlanders en Vlamingen die zich (nog) geen 2e huis in Frankrijk kunnen veroorloven toch op een betaalbare manier genieten van de prachtige huizen op de mooiste locaties in Frankrijk. Maar de eigenaren kunnen hun huis in Frankrijk, zoals u ziet, bij ons ook te koop zetten. Dus voor huren en kopen bieden wij u een mooi aanbod van (vakantie)huizen. Dit is de formule voor een onvergetelijke vakantie of het oneindige genot van het bezit van uw eigen (tweede) huis in Frankrijk.
Inmiddels hebben circa 1200 eigenaren zich bij vakantiehuis-frankrijk.nl aangesloten en hebben de afgelopen jaren vele tienduizenden Nederlands en Belgen tot groot genoegen hun vakantie in een vakantiehuis, bungalow, villa, gite of appartement in Frankrijk doogebracht.
U vindt overigens ook bij ons kastelen die gehuurd kunnen worden alsmede boerderijen, gîtes, chalets, studio's, vakantiehuisjes op een kleine camping of een heerlijk huis op een groot Frans landgoed. En er is keus genoeg tussen goedkoop en exclusief

Meer informatie over alle vakantiehuizen.